Illustratie van:
6

Kubota B7001 - Ploeg voor B7001

Ik overweeg een ploeg voor mijn B7001 aan te schaffen. Waar moet ik op letten? Ik denk aan bijvoorbeeld ploegdiepte, met of zonder voorschaar, een of twee scharen, hoogte trekbalk.
Ik zie de reacties tegemoet.

Deel dit topic

Reacties

Ploeg diepte is afhankelijk van wat je wil, maar ik zou niet te diep willen ploegen, als je op 30cm ploegt, en je staat met een smalspoor trekker in de voor dan valt die ongeveer om, dus ik denk tussen de 15 en 20 dat al heel mooi is.
Aantal scharen zou ik op eentje houden, dit is voldoende voor een klein trekkertje, en je zult vast geen bunder hoeven te ploegen.
Voorschaar: dit is afhankelijk van wat je wil. Een voorschaar is ervoor om de gewasresten onderin de draaien, zodat deze echt onderin liggen, en niet half tegen de zijkant aan. ik vind het persoonlijk wel een mooi ploegbeeld opleveren.
@robbin lamers Dank voor de reactie. Bijgevoegd een afbeelding van twee ploegen. Jij adviseert dus eigenlijk de linker. (2-20 moet zijn 12-20)

(klik om te vergroten)

Ik heb dezelfde trekker , en ook op zoek naar een ploegje .
Is 15 cm echter diep genoeg ? Ik had vroeger een oude motoculteur en die ging 20-25 cm diep .
@Wanneske Ik heb inderdaad ergens gelezen dat je minimaal 20cm diep moet kunnen ploegen om gewasresten (en onkruid) diep genoeg onder te ploegen om ze te laten vergaan. Maar een te diepe voor kan het omvallen van de tractor bevorderen. Ik weet niet hoe schuin een B7001 aan kan zonder om te vallen. De werkdiepte van de ploeg wordt volgens mij bepaald door drie elementen. (1) het steunwiel dat de ploeg begrenst tot de (door fabrikant) aangegeven diepte. En (2) de stand van de topstang. En (3) de lengte en hoogte van de schaar. Het steunwiel kun je weghalen. Je maakt dan alleen gebruik van de hef van de tractor. Als je de topstang iets korter maakt en de hef iets lager laat zakken dan zal volgens mij de ploeg iets dieper gaan totdat de glijzool weer horizontaal komt te staan. Ik denk dat dit voor beide ploegen in de afbeelding opgaat. Ik ben een hobby-boer dus geen expert op dit gebied. Zie graag de reacties.
Ik zou als ik jou was spuiten tegen onkruid en daarna cultiveren of frezen.
Je hebt dan ongeveer het zelfde resultaat, qua diepte dan, alleen de bewerking is anders.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7001 en hebben de trefwoorden ploeg en kubota geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN