Illustratie van:
10

Deutz D5506 - Bosch dieselpomp geeft geen diesel meer

Goeiemorgen, gisteren deed mijn Deutz 5506 het nog, deze morgen wil ik starten en gaat niet. Motor draait vlot rond, ctl diesel OK , er gaan diesel tot aan de pomp maar aan de leidingen naar de verstuivers komt niets uit. Waar moet ik het probleem zoeken?

Vr groeten

David

Deel dit topic

Reacties

Rijd hij op rode diesel?
Hier een keer gehad met een deutz aggregaat dat de plunjers vast plakken door de kleurstof maar ik weet niet hoe snel dat gaat vast zitten.
+2
Stopknop nog niet toevallig uit staan dat die ergens blijft haken? Zo niet misschien opvoerpompje vast zitten, heb het zelf nog nooit gehad maar als het daar stopt zal vast daar je probleem zitten,
Stopknop die blijft haken is ook mijn eerste gedachte. maar er zijn meer mogelijkheden.
De ontluchtingsschroef op de pomp losdraaien en kijken of daar diesel uit komt, dan kun je zien of de diesel werkelijk tot in de pomp komt. Anders opvoerpomp loshalen, daar zit een zeef in, maar er kan ook prut in een holbout zitten. Dan is het nog wonderlijk dat hij niet aanslaat na normaal stilzetten. Je zou eerder denken dat hij dan na korte tijd de geest geeft. Kijk ook even naar de ontluchting van de tankdop. Succes.
Zit er een roterende pomp op? dan kan je de dop die tussen de inspuitleidingen zit eruit draaien. Als je stat moet het asje in de pomp draaien doet hij dat niet dan is de as gebroken.
Quote Reactie van @Klein Rot:
Zit er een roterende pomp op?

Orgineel zit er een 4 cyl lijnpomp op van bosch
Zou eerst maar eens beginnen bij opvoerpompje.
Heb jij hem al weer aan de praat???
Hallee, wss is de tandheugel in je brandstofpomp vast gaan zitten, oplossing: even t metalenplaatje dat met 2 boutjes vast zit aan de zijkant loshalen en voorzichtig met n hamertje en n doorslag tegen de tandheugel tikken.
Als t goed is springt deze dan los en kan je de trekker weer starten.
Succes
Op de brandstofpomp, waar de retour begint, zit een kogeltje met een veertje. Deze zorgt voor enkele bar druk in de pomp. Komt wel eens voor dat het veertje breekt. Motor komt dan van tijd tot tijd slecht op toeren. Eerst dachten we dat opvoerpompje schuldig wad.
+1
@DavS loopt hij alweer ? Als je een vraag stelt is het voor diegenen die je een mogelijk antwoord geven ook mooi om te horen of het gelukt is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5506 en hebben de trefwoorden deutz , motor , pomp , starten , diesel , dieselpomp , verstuivers en bosch geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
838