56

Welke kunstmeststrooier?

We zoeken een nieuwe kunstmestrooier. Aangezien we maar een paar hectare hebben iets van 400 kilo inhoud genoeg.
Maar en dit is belangrijk, waar we bij het aan monteren veel ruimte tussen de wielen en bak hebben. We hadden vroeger een lely maar deze zit te kort op de trekker, ook onze huidige trioliet ts 6 zit te dicht op de trekker.De afstand moet wel 30 cm meer zijn als nu.
Iemand enig idee welk merk hier aan kan voldoen.

Deel dit topic

Reacties

Je kunt ook een getrokken nemen, dan heb je zeker genoeg ruimte.
Elke kunstmeststrooier zit dicht op de trekker gebouwd om het gewicht niet te ver naar achteren te brengen, dus dat zou je denk ik zelf moeten veranderen. of je moet een getrokken kunstmeststrooier nemen.
Je kan idd een getrokken kunstmest strooier kunnen nemen 😉 Wij strooien zelf met een vicon 😉 Deze strooier is dan wel wat groter dan jij zoekt, maar een vicon is zker een aanrader 😉 Mooi strooibeeld enzo 😉
Waarom moet die afstand 30 cm zijn ?
Quote @DESLAGERURRE:
waarom moet die afstand 30 cm zijn ?

30 cm meer als nu, zegt ie
@DESLAGERURRE

volgens mij is dat een kwestie van je omvang 😃

ik heb er ooit ook een aangekoppeld en dat was een dikke ramp omdat ik amper bij de vanghaken, aftakas kon komen terwijl ik beslist niet dik ben.
Bokje ertussen lassen klaar
Beste Clemens1967: Neem een tweede hands Vicon pendelstrooier. Voor zeer weinig geld zijn nog redelijk draaiende Vicon's te koop en na een paar jaar vervang je 'm op dezelfde wijze.
@Wimsumar

bij die is dat probleem juist, te dicht op de trekker 😄


of je moet een getrokken uitvoering hebben....
@jd4050 dan mag ik um wel minimaal een 70 cm achter de trekker hebben hangen :lol: lang leve de centerliner van ons 😃
Gewoon zoiets zoeken, aankoppelen stelt weinig voor:
zakelijk.marktplaats.nl/agrarisch-werktuigen/…
@Wimsumar of je klopt er weer 3 nieuwe lagertje's in en je kunt weer tig-jaar 😉
@Husqvarna die heb je wel voor 400 euri 😉
En getrokken is veel makkelijker je rijdt ernaar toe, trekhaak vast, aftakas eraan, poot omhoog en je kunt gaan.
met gedragen is dat wel anders....
Beste
Quote @DESLAGERURRE:
en je kunt weer tig-jaar

Sterker nog, het type Vicon uit onderstaande link heb je dan voor het leven ( en de erfgenamen gebruiken 'm daarna gewoon verder ((als er t.z.t. nog kunstmest gestrooid mag worden))

@ Clemens: Dit is werkelijk serieus bedoelt hoor!

De beste Vicon aller tijden:
mechanisatie.nl/aanbod/details.php/…
zakelijk.marktplaats.nl/agrarisch-werktuigen/…

spliksplinternieuw, alleen weet ik niet of de kwaliteit goed is...
En een nieuwe losse strooi unit voor een pendel strooier kost maar ff ruim 1200 euro dacht ik
Het gaat er om dat mijn vader die al lang pensioen heeft er ook tussen kan.
Bij de huidige kan mijn stuk magere zoon er al slecht tussen om de aftakas aan te koppelen.
Het is goed dat men ook aan ons budget denkt, maar dit is geen probleem we gaan gewoon voor een nieuwe, mits de juiste verkrijgbaar is.
@clemens1967 tractors-and-machinery.com/ zoek daar maar eens .. staat genoeg op .. kijken bij >ZOEKEN > BEMESTING >KUNSTMESTSTROOIER
@DESLAGERURRE
hij vraagt naar welk merk het beste is, niet naar waar hij ze kan vinden.
@jmos hoe veel heeft ie er voor over dan ? kun jij in zijn beurs kijken ?
@DESLAGERURRE
Quote [‘@Clemens‘]:
Het is goed dat men ook aan ons budget denkt, maar dit is geen probleem we gaan gewoon voor een nieuwe, mits de juiste verkrijgbaar is.
Heflatten langer maken 😛
Vicon is naar mijn mening veel te licht spul, ook de kunstmeststrooiers. De acrobaat trekt naar verloop van tijd krom, de maaiers kun je tandwielbakken en lagers blijven vervangen, en niet te vergeten de v-snaren, inclusief de rol waar ze over lopen, de schudders scheuren aan alle kanten, en de harken hebben ook een abonnement nieuwe tandwielbakken en aandrijfassen. We hebben een Vicon pendelstrooier gehad, maar de tandwielbak begaf het na verloop van tijd. Nu een Kuhn/Rauch, en die bevalt erg goed.
Voor kleine percelen een Vicon pendelstrooier, en een oude, met de eenvoudige aandrijving. 😄 Dan strooi je weinig verloren, ook ideaal voor in de hoeken te strooien.
Dat wordt dan een getrokken strooier want niet 1 hefstrooier zit er zo ver achter.
Quote @guy:
ook ideaal voor in de hoeken te strooien.

Beste Guy, niet ideaal voor de milieu eisen, zo n pendelstrooier, of je moet zo n enorme kantplaat er op schroeven. Ik zou geen pendel strooier meer willen hebben, een pendel strooier kan niet op tegen het MDS (multi dics system).
Als je geen getrokken wilt is er ook nog de optie om eerst de aftakas te monteren en dan iets achteruit en dan de hefarmen.
Voor die paar kilo tjes kunstmest helemaal geen strooier meer kopen.Een oude kopen is een garantie op rotte tandwielbakken en aftakassen.En een nieuwe kopen?Vroeger kon je nog een redelijk éénvoudige strooier kopen voor weinig die ook nog goed strooide.Vandaag de dag is het allemaal dubbelschijfs electronische rotzooi voor kapitalen wat voor die paar keer dat je em gebruiken mag van die oplichters bende in den haag al helemaal niet meer rendabel is. wij zitten tenminste te denken het door de loonwerker te laten doen
Zoiets misschien? voor 600 euro. strooit 3 meter breed 😛
@KHD Deutz-Fahr kan het ook zijn dat jullie er misschien iets te ruw mee omgaan??
en een tandwielbak van een pendelstrooier????? heb er 2 gehad maar nog nooit een tandwielbak gezien. als al die machines bij jullie kapot gaan moet je er dan niet iets voorzichtiger mee werken??
kan alle machines wel kapot krijgen maar het is juist de kunst om ze heel te houden.
Kun je hem niet in de fronthef hangen
@hummy een pendelstrooier kun je inderdaad in de fronthef hangen. het maakt namelijk niet uit of hij van links naar rechts of van rechts naar links strooit. 3 jaar lang gedaan bij percelen op afstand 1 ervoor en 1 erachter als de voorste leeg was had je 9m de tijd om de achterste los te doen. met schijven strooiers werkt dit niet of je moet een links en rechts omdraaiende aftakas hebben. de oude 800 serie en de eerste 900 serie van fendt heeft een 4 toerige frontaftakas 1000 links en rechts en 540 links en rechts om draaiend
Beste Clemens1967: Kijk hier eens:

Merk Agromechanica.
jansmittractoren.nl/

Occaision ( Ook op afstand(!) de beste):
dealer.agritrader.nl/?dealer=1156
@KHD Deutz-Fahr

Ja das wel waar, kvertel enkel maar onze ervaring ermee, we hebben nu een lely strooier met 1 schijf, maar qua handigheid voor het schof open en dicht te zetten is de vicon handiger, daar kan je mooi doseren 😄
Vandaag besloten dat we voor eerst de onze verlengen.
Om eerst de aftakas te monteren kan wel werken maar gezien de leeftijd van mijn vader is een keer vaker op en af ook een hele opgave.
Als dit niet gaat werken kijken we of ergens de nieuwe vikon met 330 kilo inhoud ergens staat deze is smaller misschien als dit dan beter wil.
Quote @Fendt926Driver:
@KHD Deutz-Fahr kan het ook zijn dat jullie er misschien iets te ruw mee omgaan??
en een tandwielbak van een pendelstrooier????? heb er 2 gehad maar nog nooit een tandwielbak gezien. als al die machines bij jullie kapot gaan moet je er dan niet iets voorzichtiger mee werken??
kan alle machines wel kapot krijgen maar het is juist de kunst om ze heel te houden.

Beste, fendt926driver. Ruw mee om gaan :?, ja dat zou je verwachten, maar nee, gezien mijn kritiek. We hebben een KS 3.60 Deutz-Fahr hark gehad, en die heeft 17 jaar gedraaid bij ons (is net een Vicon), dan ga je bij Kuhn kijken, en dan bouwt die toch net even een betere machine, we hebben dus een maand geleden een splinternieuwe Kuhn gekocht. Want de dealer zegt, ik verkoop geen Deutz-Fahr machines meer, soms alleen nog maaiers, en dat heeft met de manier van opklappen te maken. De dealer verkoopt geen werktuigen van Deutz-Fahr dus eigenlijk Vicon meer omdat Kuhn of Lely toch net ff wat zwaarder zijn gebouwd, met die nieuwe hark die we hebben gekocht verwachten 20 jaar mee te kunnen harken. Onze machines staan altijd binnen, de nachten die ze buiten staan kun je op één hand tellen. Kijk maar tussen mijn foto's, wij gaan niet ruw met het spul om, en als ik dat wel doe krijg ik een schop onder mijn reet van mijn oom of vader 😉.

Acrobaat is nu geloof ik 25 jaar oud, volgens mij één van de laatste die gemaakt, corrigeer mij als ik het fout heb. Nu begint de ophanging van het voorste element een beetje krom te trekken, ja denk ik dan, Vicon had ff een dikkere buis gebruikt daar voor.

Onze maaier SM 5.24 TC van DF, hebben we al voor 1200 euro aan reparaties uit laten voeren, en nu liep de rol waar de V-snaren op draaien in de soep, en dat ging ons 1500 euro kosten om te laten repareren, komt het totaal uit op 2700 euro, ja dat vind ik voor DF (dus Vicon) geen reclame. Dus we hebben een offerte laten op maken voor een Lely en een Kuhn en een DF. Kuhn werd geadviseerd te kopen, is net ff wat degelijker dan de DF, en prijsverschil is er amper. We kregen op de DF zelfs nog 5 procent meer korting, want onze dealer raakt ze niet kwijt....

En de schudder, dat was een DF, 16 jaar lang. We konden weer een DF krijgen en daarmee dus een Vicon, maar het advies was Kuhn, want die zijn degelijker, hebben kleinere rotoren, dus hij schud beter. En je bent met Kuhn van die verschrikkelijke kruis koppelingen af, Kuhn digidrive schijnt onverwoestbaar te zijn.

Wij zijn veel eisende klanten, ik geef het eerlijk toe, we hebben 41,86 hectare, en we gebruiken onze machines redelijk intensief, alleen kuilen en balen persen laten we doen, de rest doen we zelf. En we harken en schudden nog een beetje in het loonwerk, voor een paar paardenboeren.
Wij willen kwaliteit, machines die het 15-20 jaar uit houden, en daar betalen we graag wat extra voor 😉. En Vicon kan ons helaas die kwaliteit niet leveren.

Denk je toch dat we nog ruw om gaan met de machines, bel Roeleveld-Bos eens op in Mijdrecht, vraag daar naar Rein Roeleveld, en dan moet je weer aan hem vragen naar de gebroeders, ik denk dat die wel aardig positief over ons is.
@KHD Deutz-Fahr

Helemaal mee eens!
@KHD Deutz-Fahr

Wij hebben met onze Vicon nooit trammelant gehad. Ik zal niet zeggen, dat wij er nu voorzichtig mee waren. We hadden dezelfde maaier als jullie. Om dan ook nog terug te komen op de reactie dat de strooier te licht zou zijn: buurman heeft er jaren 1 gehad. Heb niet gezien dat hij bezweek. Voor een (hobby)boertje is t waarschijnlijk de beste optie. Simpel, goedkoop, doeltreffend. 😉

@newholland6640
Doe nou niet, of je er verstand van hebt... :?
@SJB533

Als je verstandig bent reageer je niet. Ik heb het niet over kunstmeststrooiers. Want daar weet ik niks van. Maar nogmaals. Wees verstandig en reageer gewoon niet.
Vraag me af of jij meer hebt gezien dan een inter van 60 pk en een acrobaat!
@KHD Deutz-Fahr oke duidelijke uitleg. had mijn "kritiek"ook met vraagtekens afgesloten
wij harken nog met de oude deutz fahr harken ks2.42dn van 24 jaar oud is al wel eens reparatie aan geweest maar harkt elk jaar nog wel 15 ha (rest is voor de dubbele) ook mijn schudders 3 keer 2.64 hydro super (ook weer oude deutz fahr was nog geen vicon te zien) van ruim 20 jaar oud doen het hier nog steeds krijgen samen dik 300 ha per jaar te schudden. mijn vicon pendelstrooier loopt inmiddels al 30 jaar dus kon jou kritiek niet helemaal plaatsen. maar bij deze je hebt me overtuigd met je verhaal dat je er toch netjes mee omgaat.
@newholland6640
@SJB533

Rustig aan jongens, jullie zijn allebei beste gasten, ga nou geen ruzie maken, bewaar dat maar voor @old man jose.
@KHD Deutz-Fahr

Mhwa, als ik gelijk geef heb ik er opeens verstand van... Hier hebben we het al vaker over gehad. En volgens mij moet meneer dan verstandiger wezen...... Verstand komt met de jaren. Bij mij kan het nog komen.......
Quote @SJB533:
Wij hebben met onze Vicon nooit trammelant gehad. Ik zal niet zeggen, dat wij er nu voorzichtig mee waren. We hadden dezelfde maaier als jullie. Om dan ook nog terug te komen op de reactie dat de strooier te licht zou zijn: buurman heeft er jaren 1 gehad. Heb niet gezien dat hij bezweek. Voor een (hobby)boertje is t waarschijnlijk de beste optie. Simpel, goedkoop, doeltreffend.

Nee maar jullie gebruikten die maaier toch ook niet zoveel?
Pendelstrooiers gaan wel redelijk lang mee, maar ja, Kuhn Rauch bouwt naar mijn mening toch echt zwaardere strooiers.
@newholland6640

SJB had niet mogen zeggen dat jij er geen verstand van hebt, sorry, dat zag ik ff over het hoofd. Accepteer je mijn excuses?
@KHD Deutz-Fahr

Ja hoor. 😛 Maar ookal heb ik het niet. Het is hier helemaal niet van toepassing!
@KHD Deutz-Fahr wij hebben ook zon kuhn/rauch en die bevalt zeer goed, kun je ook goed bij met aankoppelen vind ik 😉 en we hebben dezelfde hark als jou 😛 alleen die is echt aan zijn einde, als je hem optilt of de aftakas aanzet hoor je knak knak knak knak knak 😞
Beste
Quote @Clemens1967:
maar gezien de leeftijd van mijn vader is een keer vaker op en af ook een hele opgave.

Begrijp me goed , met alle respect voor de inzet van je vader, maar als ik bovenstaande lees, zorg dan dat trekker en kunstmeststrooier klaar staan om je vader nog z'n plezierritjes te kunnen laten maken.
Het lijkt er tevens op dat dit geen situatie meer is die nog jaren voortduren gaat, dus om er een kunstmeststrooier voor te verbouwen of speciaal nieuw voor aan te schaffen lijkt me 'twijfelachtig'.

P.S.: Verwijder de of-topic-boys-reacties ook A.U.B.. Zij kunnen beter naar het T.F.-café gaan. 😄
@Wimsumar bij zo'n beetje ieder topic kom je wel weer zon ruzie/achterlijke discussie tegen
Beste
Quote @Deutznoud:
bij zo'n beetje ieder topic

Daarom zeg ik, ga naar het T.F.-café en daar verder bekvechten. Vervolgens gezellig samen een biertje pakken of naar buiten om te knokken. 😃
Quote @Wimsumar:
P.S.: Verwijder de of-topic-boys-reacties ook A.U.B.. Zij kunnen beter naar het T.F.-caf� gaan.

Zeg beste Wim, je gaat toch niet naast je schoenen lopen hé?
Off-topic hoort nu eenmaal een bij Tractorfan, het mooie van een topic is dat het begint met een kunstmeststrooier en eindigt met een hark, dat is TF, wen er aan.
Beste
Quote @KHD Deutz-Fahr:
eindigt met een hark,

"Eindigt met en HARK? :? :?

Jij noemt mij een HARK?

TINUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS, wat doen we met K.H.D. Deutz-Fahr? 😉
Quote @Wimsumar:
"Eindigt met en HARK?

Jij noemt mij een HARK?

TINUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS, wat doen we met K.H.D. Deutz-Fahr?

Beste Wim, ik zou als ik jou was toch is een keer stoppen met zuipen 😉 😃!

P.S. Dit is een grapje 😉.
Beste
Quote @KHD Deutz-Fahr:
stoppen met zuipen ![/quote
Zuipen? Hoezo zuipen? Ik ben omeJoop niet! Ik kom nooit in het T.F.-Café. (Nou ja, 1 X geweest. 😃 )

[quote="@KHD Deutz-Fahr"] P.S. Dit is een grapje

Gelukkig maar. Ik was al bang dat je omgekocht was en nu vriendje van Yvonne geworden. 😉
Quote @Wimsumar:
Yvonne

die zit je wel aardig hoog, of niet? 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
56
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
5