Werklust stopt met productie laadschop

Blijft de vertegenwoordiging doen, zoals reparatie ed,
Maar gaat Ljungby Maskin Loaders verkopen.

Deel dit topic

Reacties

fendt trekkertje
Bronnen?
ford5000
Oud nieuws. Is al een tijdje bekend.
Alex Miedema
Jammer 😞
radium45
@fendt trekkertje Ik heb de brief voor me liggen, kan hem naar je toe mailen 😛
hansjee
@ford5000 Hoorde het gisteren, idd baas heeft ook die brief ontvangen @radium45 daarom lijkt het me dat het nog niet zolang bekent is,
fendt trekkertje
@radium45 haha nee geloof het wel, daar niet van.
maar dacht miss staat er een stukje over geschreven ergens.. 😉
radium45
@hansjee ik vind dat ze vrij laat met die brief komen naar de klanten toe, ik hoorde het ook al vorige week onderweg noemen.
hansjee
@radium45 Ja idd, wel zo netjes om eerst de (vaste) klanten kenbaar te laten maken en dan het in het nieuws gooien. Op de site staat er niks over vermeld trouwens.
radium45
@hansjee Nee klopt, nu heb ik het idee dat diegene die het web onderhoud daar bijhield er al niet meer werkt. Toeval wil ook dat ik diegene die de Werklust Facebookpagina onderhield, bij Staja machinebouw weer tegen het lijf liep.
rinie
Was toch al vrij lang bekend hoorde het voor een poos terug al
radium45
@rinie Was al genoemd.
mdoornekamp
@radium45 J. Tempel in Engelbert heeft er al Case bij. Had eerder alleen Werklust
maartendankers
Dan gaan ze eindelijk kwaliteit verkopen 😄
hansjee
@maartendankers Zal kwalitatief iets beter zijn misschien, uitstraling vind ik veel veel minder
mdoornekamp
@maartendankers Heb je goede ervaring met case dan? Bodem vrijheid lijkt me wel minder. Ik zit er veel mee in het gras.
SJB533
@mdoornekamp
@maartendankers bedoelt Werklust Holland BV, niet Jaap Tempel 😉
PatrickNH
Hadden we idd een brief over gekregen
bartjuh
Hoorde het op de beurs in assen al op de stand van jaap tempel. dus al oud nieuws
CVX150
Zonde
Husqvarna
Jammer, ze hadden paar jaar terug nog wilde plannen, een "eigen" rupskraan (Cukurova), "eigen" midishovels (Paus) en een echte zwenklader. Maar Ljunby is ook niks mis mee.
ford5000
Quote @radium45:
, ik hoorde het ook al vorige week onderweg noemen.

Ik weet al sinds een aantal maanden dat Werklust met de productie ging stoppen, en sinds een maandje weet ik ook dat Werklust de vertegenwoordiging van Ljungby Maskin op zich gaat nemen.
Dat ze dan nu pas met die brief naar de klanten toe komen is wel wat laat, maar misschien wilden ze ook eerst alles goed helder en glashard op papier hebben voordat ze ermee naar de klanten toe stapten?
favorit10s
@radium45 ik zou toch het echte bewijs wel eens willen lezen, ze zijn dan wel importeur geworden van ljungby maskin maar heb nergens nog gehoord of gelezen dat ze stoppen met het bouwen van hun eigen shovels. zou er niet raar van opkijken. hun site is in januari nog geupdate, de brochures van ljungby staan er al op, het lijkt mij dat als ze zouden ophouden met bouwen van werklust shovels ze die brochures dan wel van hun site hadden gehaald als je dan toch bezig bent met vernieuwen
mdoornekamp
@favorit10s Produktie hier in Nederland is veel te duur en aantallen zijn te klein. Ze hebben ook al eens geprobeerd naar lage lonen landen te gaan. Vergt ook een hele investering en tegen een grote als Volvo en Ljungby kun je toch haast niet op.
hermanjohndeere
@favorit10s

Kameraad van mij heeft ook een brief gehad. Dus het is wel degelijk waar.
favorit10s
@mdoornekamp Dat begrijp ik wel want zoiets valt gewoon niet mee in Nederland, valt me mee dat ze het nog zo lang hebben volgehouden.
fendt-412
@favorit10s is ook altijd kantje boord geweest. Zijn al een aantal keer op de fles gegaan en weer een doorstart gemaakt.
mdoornekamp
@favorit10s Ik hoorde dat op dit moment de productie van een shovel meer kost dan de cataloguswaarde is
Joop3
@ford5000 Jij hebt natuurlijk nauwe contacten met een voormalig Werklust-medewerker...
ford5000
@Joop3 Mja, daar heb je natuurlijk wel weer gelijk in.
Heb ik nu gehandeld met voorkennis? 😃
Joop3
@ford5000 Nou ja, kennis wil ik het niet noemen. Als alle medewerkers daar van hetzelfde niveau zijn, dan kan ik me voorstellen dat ze de productie niet vol konden houden....
ford5000
@Joop3 Dat zijn jouw woorden.
Ik had het ook niet over kennis, maar over voorkennis hè. 😉
gdr
Is al een poos bekend
JD6930
Quote @Husqvarna:
Jammer, ze hadden paar jaar terug nog wilde plannen, een "eigen" rupskraan (Cukurova#, "eigen" midishovels #Paus) en een echte zwenklader.

Die plannen van de midishovels zijn doorgegaan, ofja er is er tenminste sowieso 1: De Werklust WG 10 FZ, een aangepaste Paus SL 755. De SL's zijn zwenkladers zover ik weet, dus die Werklust is een zwenklader. Of bedoel je een grote echt eigen productie zwenklader?

Ze zijn ook Paus importeur geweest toch? Tot augustus 2010.
JD6930
Quote @hermanjohndeere:
Kameraad van mij heeft ook een brief gehad. Dus het is wel degelijk waar.

Stoppen ze nu ook met de verkoop van Paus shovels onder eigen naam en wordt het enkel Ljungby Maskin of blijven ze nog wel de Paus shovels onder eigen naam verkopen?

Zoja, dan hebben ze weer even aan de tekentafel moeten zitten, Paus heeft alst goed is sinds deze maand nieuwe modellen in productie die aan alle eisen zoals de emmisie eisen voldoen. Al is er op de site Paus.de nog wel verdacht weinig over te vinden... Ze zouden december 2013 - januari 2014 in productie gaan:

bauforum24.tv/paus-maschinenfabrik-auf-der-bauma-2…
Renze
Als een bedrijf "nee" begint te zeggen tegen klanten die aankloppen voor een nieuwe machine, dan valt dat op en gaan de geruchten razendsnel, daar doe je niks aan.
Om die geruchten tegen te gaan mochten we vanaf de vrijdag voor de kerst in de wandelgangen reeds bevestigen dat Werklust Ljungby ging verkopen, echter eerst kregen alle klanten de hier genoemde persoonlijke brief om ze het zelf te vertellen, voordat er een persbericht komt..

Ik wil er eigenlijk niet te veel over zeggen, ik werk er dus niet meer echter @SJB533 moest me als ex-werklust constructeur hier weer bij betrekken... 😛
SJB533
Quote @Renze:
echter @SJB533 moest me als ex-werklust constructeur hier weer bij betrekken... :p

Je hoefde niet te reageren 😉 Mooi, dat je wat duidelijkheid wil geven, Renze 😉
ford5000
Quote @Renze:
20 december kwamen ze pas met het contract terug uit Zweden dus er was genoeg te regelen...

Daar doelde ik met de zinsnede die jij aanhaalt ook op Renze. 😉
radium45
Quote @favorit10s:
ik zou toch het echte bewijs wel eens willen lezen, ze zijn dan wel importeur geworden van ljungby maskin maar heb nergens nog gehoord of gelezen dat ze stoppen met het bouwen van hun eigen shovels.

Geloof me nu maar, anders doe mij jouw E-mail. Stuur ik die brief.
JD6930
@Renze

Nu we toch bezig zijn...

Weet jij iets over de verkoop van de Paus shovels onder eigen naam? Of dat wel door gaat of dat ook stopt?

Paus heeft de shovels sinds deze maand alst goed is bijna geheel vernieuwd(zoals op de foto en het filmpje van de Bauma in een van mijn reacties op pagina 2 te zien is), dus dan zouden ze nog naar de tekentafel moeten bij Werklust om de eigen kleuren etc. te verwerken in het nieuwe uiterlijk.

Ik wil niet vervelend zijn hoor! Snap dat je die periode liefst snel af wil sluiten. Maar Ik dacht: jij weet dit vast het beste. 😉
JD6930
Quote @Renze:
@JD6930 om eerlijk te zijn weet ik er niks van, vanmiddag SMS'ten de jongens nog of ik een vrijdagmiddagbiertje kwam doen maar ik zat ziek thuis ivm griep. Maar de Werklust pennen en bussen was een bepaalde meerprijs, en de kleuren waren nog een meerprijs... Als je betaalt krijg je het wel.

Ook geharde Chroom-molybdeen pennen van Werklust kwaliteit zijn nog steeds verkrijgbaar voor de Paus, gaan 10.000 uur ipv 3000 uur mee, mits goed gesmeerd...

Ah oke.

Ja ik heb de nieuwe Pausjes ook nog niet int echt gezien hoor, enkel nog van een filmpje en wat foto's.

Vooral de motorkap wordt moeilijk voor Werklust denk als ze die ik eigen kleur zouden willen spuiten, om dat mooi te krijgen. Eerst was het best vierkant zoals bij Werklust, nu hebben veel rondere motorkappen. Ben benieuwd wanneer de eerste nieuwe Pausjes naar Esbeek komen, heb het oevallig afgelopen week nog over gehad. Toen was er bij de vrachtwagen er weer wat opgehaald meosten worden bij de fabriek, hij zal het denk ik ook wel weten als er nieuwe besteld worden. Maar goed, we wachten af!

Zodra de vrachtwagen weer een keer naar de fabriek moet mag/kan ik mee als er echt niks belangrijks is waarvoor ik thuis zou meoten blijven.

Tis wel sund dat 't zo afloopt met Werklust, 't waren echt wel mooie shovels! En degelijk ook volgensmij!

Beterschap!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
40
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
22