International 423 - blokkeren zonder te remmen

Ik heb onlangs een international 423 gekocht, prima tractor, motor draait perfect.
wanneer ik rijd blokkeert het rechterwiel met een knal zonder aan de rem te komen, eventjes achteruit rijden en komt weer los. gebeurt soms ook in het achteruit rijden. De linkerkant remt helemaal niet. wat kan dit zijn, slijtage?
Op de rechtertrommel zit nog een extra pedaal, wat is hier de funtie van?

Deel dit topic

Willy

Reacties

SJB533
Dat pedaal zal het differentieelslot zijn.
brauheist
Iets met differtieel
old man jose
De remmen zijn schijfremmen, het kan zijn dat de veertjes niet strak genoeg zijn dan krijg je zelf remmend effect doordat de schijfjes iets opschuiven den het geheel wat dikker wordt en aanloopt tegen de trommelwanden.
Open maken indien nodig nieuwe voeringen en nieuwe veertjes alles weer goed schoonmaken en de holletjes voor de kogels ontdoen van de scherpe randjes en iets langer maken.
423-1246
Remtrommels los halen kijken of er nog remvoering op zit, zo niet nieuwe op zetten alles weer gangbaar maken en er weer in zetten.
afstellen en klaar
423-1246
Heb ik ook al eens gehad, de ene kant remde niet ander heel weinig.
Heb ze losgehaald schoongemaakt en werkend gemaakt en terug geplaatst en probleem was opgelost
Corne S
Draait het wiel vrij, als je hem met de krik omhoog tilt?

Ik heb weleens gehad dat er roest tussen de voering en de schijf zat waar de voering opgemonteerd was. Dit zorgde ervoor dat de schijf te dik werd.
Willy
Bedankt iedereen voor de tips.
IH-Kees
Lage versnelling zetten en rem intrappen, zodoende even proberen 'schoon' te remmen. Oude remvoeringen worden glazig door ouderdom en hitteinbreng, soms helpt het om er even een laagje vanaf te remmen.
Mocht dat niet baten dan idd loshalen en vervangen wat nodig is en bewegende delen weer goed reinigen en met kogeltjes met kopervet insmeren.

Oldtimer-fan
Loshalen, kogels nakijken of ze nog goed rond zijn, niet ovaal geworden door hitte ofzo, veren nakijken of ze nog strak zijn, zoniet vervangen. Kijken of de gleufjes waar de kogels in liggen schoon en glad zijn, remschijven eens controleren. En niet teveel vet op kogels smeren. Daar komt dan weer remvijlsel in en dat hoopt zich op waardoor de kogels minder goed tot niet meer kunnen bewegen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!