Kleine pakjes persen

Beste trekkerfans
hoeveel rekenen jullie voor het persen van kleine pakjes.
normaal doe ik het voor €0,55.
nu heb ik net voor een klant 40 pakjes geperst
dan kan ik toch geen 0,55 cent rekenen ben ben er 45 minuten mee bezig geweest uit en thuis
hoe doen jullie dat
mvg jacco94

Deel dit topic

Reacties

NicolaasK
Heb je de diesel en het touw + vervoer ook meegerekend,
wij rekenen altijd geld voor de diesel+touw+vervoer.
+1
rickrenault
55 cent vind ik wel mee vallen
mbvaltra
0.55*40=22 euro voor 3 kwartier. Vind best dat je er 55 cent voor kunt rekenen. 22 euro voor 3 kwartier valt mee.
kerstrunner
Ik vraag een minimum van 20 euro,vanaf dan tel ik per pak
mbvaltra
@kerstrunner
Dan kan hij dus 55 cent per pak vragen. Vind ik geen gekke prijs.
jacco94
Die 0,55 cent zit alles in .
wat rekenen julie dan extra voor de diesel
tractortje
@kerstrunner hoe bedoel je een minimum van 20 euro?
kerstrunner
Ik vraag 40 cent per pak,maar als het minder dan 50 pakken zijn is het altijd 20 euro
walker1
Dat komt omgerekend op iets meer als 28 euro per uur. als daar alle kosten nog af moeten dan vind ik het weinig. ik wil nog net niet zeggen: "daar kom ik mijn bed niet voor uit" maar veel scheelt het niet.
Niek123
Voor 55 vind ik niet veel. Ook niet voor 40 pakjes. Onze loonwerker vraagt 70 cent exclusief btw. of het nou voor 40 of voor 400 pakjes is.
Snaky Bill
Kleine pakjes meer dan 0,80 -1euro per baaltje gasolie , touw ondersnemersloon hebje dat zeker nodig ,@Jaco94.
Onder de 100 pakjes wat meer vragen, en wat al gezegt word 28euro per uur is weinig, op school moeten we voor trekkerafschrijving en onderhoud 15 tot 20 euro rekenen, dan de diesel nog, en moet je er zelf nog op zitten, en een pers kopen en onderhouden, van pakjespersen is nog nooit iemand rijk geworden, mij ik vrees dat jij er arm van word zo.......
kerstrunner
@walker1 Hoe kom jij aan 28 euro per uur? Pres jij maar 70 pakjes per uur? Stel dat jeeen dag ga persen en je hebt een gemiddelde van 200 pakken per uur,inclusief vervoer van veld naar veld,dan heb je 80 euro per uur,als je daar dan je touw en diesel van aftrekt heb je volgens mij toch nog altijd een goed loon,of zie ik iets over het hoofd?
+1
walker1
@kerstrunner kwestie van rekenen. er zijn 40 pakjes a 55 cent geperst ik 3 kwartier. dat is dus 22 euro. 22 : 3 is 7,33 per kwartier, dat x 4 is 29 euro, ja je hebt gelijk ik zit er een hele euro naast.
kan ie na het persen toch mooi een ijsje halen van die euro.
deutz3.70power
@walker1

7,33 x 4 = 29,32 euro.
kan die zelfs nog choco dip op zijn ijsje doen.
kerstrunner
@walker1 Dat had ik dan inderdaad over het hoofd gezien,en als hij dan de volgende dag ergens 500 pakken mag persen,op 1 perceel met mooie rij tjes en hij doet daar 2 uur over,dan heeft hij 500x 55 cent=275 euro / 2 uur is 137.5euro per uur. Daar kan hij véél ijsjes van eten! Je moet het dik met dun pakken zeggen ze hier
+1
walker1
Quote @kerstrunner:
Je moet het dik met dun pakken zeggen ze hier

volgens mij moeten ze hooi pakken.
kerstrunner
@walker1 Hahaha
boggie
Wij rekenen onder de honderd baal 90 cent per baal met een minimum van 35 euro, zelfs dan zul je er nog niet rijk van worden.
kerstrunner
Ik zal hier volgend jaar eens beginnen persen aan 70 cent per baal,dus geïntresseerden voor een 2e hands Gallignani 7100 pers kunnen zich vanaf volgende zomer aanmelden
Deutpowerxxl
Ik reken 40 cent perpakkie. Geen touwkosten en transportkosten. Al zijn hey et tien kom ik nog.
Deutpowerxxl
@kerstrunner waarvoor als ik vragen mag
boggie
Als je voor tien pakjes komt beur je dus 4 euro vraag me af wie het touw dan wel betaald.
kerstrunner
@Deutpowerxxl Ik dacht al dat ik alleen zo dacht?ik vraag voor 10 pakjes dus wel 20 euro
Deutpowerxxl
@boggie ik betaal het touw. Wue het kleine nie eert is het groote nie weerd. En misschien heb die vent wel goeie kennisen die ook persen. Heb je tog weer klanten
boggie
Hoe meer van zulke klanten hoe meer geld je kwijt raakt.
jeet
Onder de honderd reken ik altijd een euro en verder zit iedereen hier op 50 cent
daan knol
Hier persen we voor 1 euro de baal, ligt ook aan de hoeveelheid natuurlijk
erik9831
Loonwerker vroeg hier vorig jaar 0.25€ per pak ...

Geen verwijt naar iemand, maar een kleine baal stro dat er verkocht word is op vele site's te koop voor een max van 1.5€

Als ik al tot 1€ voor een pak moet betalen, dan zou ik er nog 0.5€ aan overhouden per baal. Als ik dan nog de kosten zou rekenen voor het ophalen van de balen, kosten trekker, diesel, enzovoort, dan steek je er nog geld aan toe ...

Rijk zal je er inderdaad niet van worden, maar met prijzen tot 1€ maak je er nog verlies aan.
goeiedag eem
@jacco94 beneden de 50 pak reken ik (ligt aan de afstand) wat extra voor de reiskosten, en reken ik iets meer voor een pakje persen dan dat je er 100 of meer moet persen, zijn het rotstukjes waar je meer tijd op verdoet aan draaien dan dat je an het persen bent het zelfde verhaal.
Maar 0.55 per pak moet je wel hebben, je kunt op de meeste stukken wel een leuk uurloon hebben, maar je moet ook incalculeren dat je pers onderhoud nodig heeft en dan is 500 euro zo weg als er wat stuk is en je onderdelen moet hebben, en dat zien de meeste mensen niet dat je swinters de pers weer helemaal in orde moet maken. En pers je met sisal touw dan ben je sowieso al flink duurder uit, der is bij ons hier 40% bijop gekomen, wij zijn overgegaan naar plastic touw bevalt super en is nu iets goedkoper dan waar je vorigjaar sisal voor had.

Dus met die 0.55 van jou voor 40 pak zit je in mijn ogen iets aan de lage kant maar goed dat is jouw keus.
Wat ik wel vaak doe is als het mooi loopt op mooie stukjes en boven de 200 pak afronden op de klant aan, maar goed dat is mijn manier, als ik eens wat voor een ander pers.
Maar rijk worden doe je er echt niet aan, als je er wel rijk van wordt wordt je volgens mij nooit weer arm
case 745 xl
Goed gesproken goeiedag eem
Jasper83
Denk dat je het niet per klant moet bekijken maar gemiddeld per seizoen. De een heeft er 50 en de ander 800.... 40 ct p pakje is nog 340 euro verdeeld over de twee klussen.
+2
radium45
Quote @Jasper83:
Denk dat je het niet per klant moet bekijken maar gemiddeld per seizoen

Fout, diegene die veel hooi heeft en mooie percelen ipv paardenweiden mag best beloond worden. die hoeft niet de kosten te delen van zon hobby prutser.
ambu954
@radium45 Mag wel wat netter toch Hobby prutser waar slaat dat op
Jasper83
@radium45

Tja dat is het nadeel van loonwerk...
De ene keer vang je meer dan de andere keer, compenseert elkaar weer.

1e keer hadden wij er ook dik 400, en nu 90. Prijs is gewoon 40 ct p. St.
erik9831
@Jasper83 Ik ben ook wel zo een hobby prutser. Maar ik heb men eigen pers, dus ben ik niet afhankelijk van een loonwerker.

Maar op vlak van stro, hadden ze mij laten doen, kwamen wij toch met gemak uit op 1000 stuks. Nu heb ik er maar 250 mogen persen. Want de ouders en grootouders waren uren aan het zagen dat ik er toch niet vanaf zou raken. Op een maand tijd heb ik ze wel verkocht gehad. Dus ongelijk bewezen en volgend seizoen zal alles geperst worden.

Maar als ik voor iemand anders zou persen, dan zou dit ook mijn prijs zijn 0.4 of 0.5
Jasper83
@erik9831

Ik ben ook maar n hobbyprutser, met van die kutpaarden ook nog 😃 maar je kunt altijd nee zeggen of duidelijk zijn qua bodemprijs. Achteraf is natuurlijk niet netjes.
goeiedag eem
@Jasper83 zoals jij rekent reken je jezelf rijk maar reken aan het eind maar eens uit wat je werkelijk verdiend hebt,dus als je de trekker aan het eind van het seizoen weer klaar hebt staan, (schone olie en ander eventuele onderhoud) en je pers weer klaar hebt staan voor het volgende seizoen, en touw en diesel afgerekent hebt. Ik weet er alles van, vorige jaren probleemloos gedraaid en nu wat onderhoud gehad aan de trekker, dan is de winst zo weg je moet het voor de hobby doen en alles zelf kunnen maken (doe ik ook). Moet je naar een lmb dan heb je aan 0.80 per pakje nog niet genoeg
Jasper83
@goeiedag eem

Nee idd ik doe t ook allemaal zelf maar hoef er niet van te leven. Maar 80 ct per pakhe is waanzin. Onderhoud vd ihc kostte me dit jaar toch al gauw 350 ballen aan olie en filters.
erik9831
@goeiedag eem Moest ik loonwerker zijn, dan zou de prijs ook inderdaad hoger zijn per pak, omdat je dan effectief een heleboel kosten hebt en er een volwaardig loon moet zien uit te krijgen. Maar als hobby maakt het iets minder uit.

Ik ben eigenlijk al blij dat ik mijn pakken verkocht heb en dat men kosten van het vorige jaar volledig terug verdient zijn met de pers. Persoonlijk heb ik niks meer nodig ... Kan ik er iets aan verdienen, leuk dan, maar persoonlijk probeer ik gewoon men hobby wat betaalbaar te houden. Want je hebt inderdaad snel grote en kleine kosten ... Band versleten, 88.5€ voor een nieuwe.
kerstrunner
Stel dat je 200 pakjes per uur perst aan 40 cent,dat is dus 80 euro per uur. Hoeveel kost gras oprapen tegenwoordig? 85 euro per uur? Met een trekker van 200 pk die hard moet werken,dus hoog brandstofverbruik,een opraapwagen van 100.000. euro? Dan zit je met je kleine pakkenpersje nog niet zo slecht per uur denk ik
marien jd fan
@kerstrunner
En als je die pers en opraapwagen vergelijkt met een grootpakpers die 7 euro per pak kost en 80 pak per uur perst?
Ik heb weleens gehoord en als ik zelf begin te rekenen kom ik er ook op uit dat je onder de 85 cent er niks aan verdient.
erik9831
@kerstrunner Hier is een link, naar een loonwerker en hier staan prijzen vermeld van wat ze rekenen per hectare. Wel niet voor het persen helaas.

dds-loonwerken.be/diensten.html/
goeiedag eem
@kerstrunner 200 pak per uur, is bijna een halve zak touw(2 klossen half op)is al +/- 17.50 (nylon touw)en pers je met sisal dan zit je op +/-30, euro, dan de diesel nog en wat afschijving tractor en de pers en wat achteruit leggen voor onderhoud aan de pers(dat loopt snel in de papieren).Voorbeeld we hebben thuis een Deutz Fahr hd 440 pers, super machine, afgelopen winter helemaal gevericeerd, heb nieuwe looprollen opgevraagd voor de perswagen zitten er 8 in A 108 euro per stuk ex btw, voor een new holland zijn het er 6 en die kosten 60 euro ex stuk maar gaan ook sneller stuk, dus tel uit je winst, voor alleen nog maar war looprollen, en heb je nog geen sleutel aan de pers gehad.
Dan ben je als hobby/perser zeg maar 0.55 nodig om alles draaiende te houden. Ben je loonwwerker en heb je een nieuwe pers zoals de loonwerkers hebben en een grote trekker ervoor die gewoon de diesel opslokt omdat er geen kleinere tractor meer is ben je de 0.80 gewoon nodig, en verdienen ze niets, de meeste loonwerkers hebben er nog kleine pakkenpersen bij om de klanten tevreden te houden en dat ze een totaal plaatje aan kunnen bieden, maar aan verdienen denk het niet, en ook aan een nieuwe pers heb je zulk onderhoud.
kerstrunner
@goeiedag eem Mijn touw kost 23 euro per pak (2 klossen) dat is voor 200 pakken dus 11,5 euro.Wat je zegt van onderhoud en afschrijving ben ik mee akkoord. Dat de loonwerker geen kleine trekker meer heeft staan is niet de klant zijn probleem. Anders kan je als loonwerker een Fendt 939 aanschaffen om kleine pakjes te persen en 5 euro per pak vragen. Ik heb een NH T5050 en die verbruikt 5 liter diesel als ik ga persen. (Ik mag wel nog met rode diesel rijden)
goeiedag eem
@kerstrunner hoe zulke klossen zijn dt dan voor €23 en inclusief btw?? Heb je dan 250 m/kg en 5 kg klossen (10kg per zakje) of 4.5 kg klossen (9kg per zakje)
kerstrunner
@goeiedag eem Inderdaad 5 kg per rol,dus 10 kg per pak en die zijn 350 m/kg. Dat zijn er nog wel van vorig jaar. Ik had er toen teveel besteld en toen hadden zeook nog per ongeluk teveel geleverd. Mischien dat ze dit jaar opgeslagen zijn. Zijn er van Fybron
goeiedag eem
@kerstrunner oke dan kun je nu van mijn prijs uit gaan, ik pers ook met fybron maar met het dikste nylon touw voor de kleine pakken pers, 250 m/kg en 5 kg rollen(10). Het dunne touw wat jij hebt haal je er wel wat meer uit maar mijn klanten willen dat niet willen de handen nog wel heel houden he dunner het touw hoe meer het gaat snijden in de handen
kerstrunner
@goeiedag eem Kan je mischien beter met 350 persen en je klanten allemaal een paar handschoenen cadeau geven,dan ben je nog goedkoper uit
Niek123
Wij hebben 400 en geen last van de handjes 😃
goeiedag eem
@kerstrunner nee ik pers met het dikste / sterkste plastic touw voor de kleine pakken pers, wil geen last hebben van losse pakken, als ik er 25 kg hooi in stamp
goeiedag eem
@Niek123 heb je er ook geen 25 kg hooi in geperst dan praat je wel anders haha, als je er 500 in de handen hebt gehad
Niek123
@goeiedag eem het was voordroog. Ongeveer 40/45 kilo per pakje. Dit waren er dan geen 500 nee. Heb dit jaar nog niet zo veel zelf geperst maar ben van plan volgend jaar wel zelf meer te persen. Eens kijken of ik dan na 500 pakjes toch misschien voor 250 ga 😃
maisboerke
@Niek123
Niek, het waren mooie pakjes Kuil, en ik kan het weten heb ze tenslotte voor je gewikkeld
maisboerke
Beste persers,
0,55 € cent per pakje is te laag, informeer eens bij de plaatselijke loonwerker.
touw dikte het beste is om 250 te gebruiken.
Daarnaast is het vorkje gebruiken niet meer van deze tijd.
je kunt ze laten bundelen en wikkelen, en je zult zien de prijzen vallen mee.
Niek123
@maisboerke haha idd, voor de mensen die veel pakjes maken adviseer ik ook om ze te bundelen, scheelt een hoop tijd 😉
Welgerap52
Wij rekenen ,40 cent en hebben dit jaar meer als 20000 baaltjes geperst
Dan kom je uit op 8000€ min 1000€ aan diesel en 1000€ aan touw en 1000 aan onderhoud is dus 5000€ dat delen op 80 uur is toch een leuke hobby!
yoohan
Ja zo kan ik ook rekenen, je vergeet even de afschrijving machine en trekker bijvoorbeeld.
Welgerap52
Op oud ijzer kan je niet afschrijven
demuywo
Ik vraag me af hoe de prijzen 8 jaar later liggen?Dit jaar zelf voor het eerst geperst, vanaf 100st vraag ik 50 cent, minder dan 100st is het 1 euro/pakje. Bij grotere velden/hoeveelheden haal je dat er wel uit, de kleinere kom je gewoon effen heb ik de indruk.
+3
stevenb
@demuywo ik reken voor elk pak een euro, laatst bij 1 klant 500 pakken hooi geperst en werd niet over gemopperd, als ik zie wat knoperonderdelen en diesel kosten mag ik dat ook wel hebben
+2
Kees2030
@demuywo
Hoe kan je het nu maar voor €0,50 doen?
Leef jij van de liefde alleen of zo? Dan kost het toch gewoon geld als je gaat persen? Snap er niets van.
Die bij mij perst vraagt €0,75 per pakje, ik betaal €1,- ben al blij dat hij komt.

Volgens mij als je gaat werken en geld investeren moet je er ook aan verdienen.

Als een hobbyboer/paardenboer een euro per pakje teveel vind voor het persen, dan moet je er hard voorbij gaan rijden. Zijn het nu een paar duizend pakken kan je nog wat aan de prijs doen maar meestal zijn het maar kleine rot stukjes wat juist extra tijd kost.

Echt vraag toch meer geld.
demuywo
Owowow, onder de 100 pakken verdien ik er niks aan, maar ik kom toch wel uit de kosten. Eergisteren kleine 400 pakken geperst op een kleine 3 uur tijd, heb daar toch aan over. Maar daarom dat ik hier dus even de vraag stelde...
demuywo
0,15 cent voor de pers, 0,08 cent touw, 0,1 cent diesel, 0,05 cent tractor, 0,16 cent loon komt op 0,54 cent/ pakje. Ik rij nu ook niet met een zware, dikke trekker he, scheelt ook in mazout en afschrijving. Voor kleinere percelen en dus lager rendement kom ik op 0,72 cent/pakje. Misschien dan volgend jaar 0,7 euro voor meer dan 100 en minder 1,4.
Rokus
@demuywo als je op 54 cent per pak uitkomt met jou berekening van hier boven, waarom ga je dan voor 50 cent persen?
demuywo
@Rokus omdat ik niet perse het volle loon en afschrijving pers en afschrijving tractor moet hebben, zoals gezegd, het is ook liefhebberij. Moest ik nu met volk werken dan zou het inderdaad minstens 54 cent moeten zijn.
Andre150
Hier een euro.
hobbyist mf 35
Ik betaalde ook 0,75 cent voor kleine pakjes. Hoorde van de week wel dat de prijzen voor het persen van midibalen fors verschillen.
+1
demuywo
Sfeerfotootje

(klik om te vergroten)

Sfeerfotootje...
goeiedag eem
@demuywo met zon pers 400 pakken in 3uur tijd persen?? Lees ik dat goed of pers je 400 pak per uur? Ik reken vaak 0.75 per pak en beneden de 50 pak 1 euro, moet het wel in de buurt zijn, anders komt er wat extra bij
MASSEY-MOOI
Wij vragen €1 Vraag maar gerust een €1 per pak voor €0.55 mag je bij ons heel wat persen
labella
Loonwerker neemt hier 1 euro per pak, bij meer dan 50 stuks 0,85 euro en bij meer dan 100 stuks 0,75 euro.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
72
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
9