Er zijn 4 verschillende merken.
International
Case
Case International
Case IH
International (IH) is een van de eerste merken. Een fusie in 1902 van McCormick Harvesting Company en Deering Harvester Company. In 1906 bouwde deze dus de eerste tractor. In 1984 werd de merknaam verkocht aan Tenneco (Eigenaar van J.I. Case en David Brown) Hier een duidelijke International:

Dit wil dus zeggen dat van 1906 tot 1984/1984 Internationals zijn gebouwd.
Case begon als een bouwer van stoommotoren in het jaar 1842. In 1967 kocht Tenneco, het J.I. Case bedrijf. In 1973 kocht Tenneco het bedrijf David Brown. Dus vanaf 1973 tot 1985 zijn er Case tractoren gebouwd. Een voorbeeld van een Case:

Veelal dus herkenbaar aan de witte kleur die gelijk is aan David Brown. En de bekende Case neus, onder schuin omhoog, boven schuin omlaag.
Case is dus gebouwd van 1973 tot 1985
Case International werd de fusie van Case en International. Tenneco nam de controle over de agrarische divisie van International. Case International nam in 1986 het bedrijf Steiger over (kniktractoren) en in 1997 nam het Fortschritt over. Hier een foto van een Case International:


Case International is gebouwd van 1985 tot en met 1999. Met in de eerste 2 jaar (1985 & 1986) nog de International neus (overgansmodel). Daarna de Case neus. In 1994 begon Case International al Case IH te worden. Om alle types van deze tractor bij elkaar te houden wordt de grens getrokken vanaf de nieuwere series. Dus deze grens wordt bepaald op 1997, na de overname dus.
Case IH is gekomen na de fusie met New Holland AG. Wat dus CNH Global werd. Dit gebeurde in het jaar 1999. Case IH produceert nog steeds tractoren. Het onderscheid wordt hier gemaakt dat dit pas vanaf de 2de serie Maxxum's en de 3de serie Magnums worden gerekend onder de Case IH's. Hierbij zijn de Case IH Maxxum MX serie, de Case IH CS serie beiden dus Case IH tractoren. Ook al zijn deze voor 1997 al een deel geproduceerd. Hierbij een voorbeeld van een van de eerste Case IH's:

Case IH is dus gebouwd vanaf 1999
Bij deze hoop ik verduidelijking in de merken te hebben gebracht voor de plaatsing van de International, Case (&David Brown lichtelijk), Case International en Case IH tractoren.
Al met al wil ik dus aan kunnen tonen dat stickers niet per definitie leidend zijn om hem in de juiste map te plaatsen. De motorkap en kleur zeggen veel over welk merk het zou moeten zijn.
Laatste
Reacties
De CS is gebouwd vanaf 1994 en MX vanaf 1997...
(om duidelijkheid in grenzen te scheppen ivm jaartal 1999)
Past Mark zo aan
De Maxxum MX is de 2de serie Maxxums. Daarbij de CS en de Maxxum MX worden gerekend bij Case IH. Die tractoren hebben vanaf het begin altijd Case IH stickers gehad.
Ja, ik had al zoiets verwacht, maar dit maar om duidelijkheid te scheppen, dat jaartal niet alles zegt.
Ik moet het ook nog een paar keer lezen voordat ik het nu helemaal snap
Klopt, ik probeer het alleen enigzins makkelijk te houden haha...
Eventjes in conclaaf. Je hebt geloof ik wel eens gerept over een verbetering van de technische data. Denk jij ook, wat ik denk, bij het zien van dit topic van Mark?
Eigenlijk is het een afkorting van Case International Harvester. Waarbij wat jij zegt dus ook wel klopt. Helaas proberen wij nu de foto's in de juiste mappen te sturen, zodat het Administratieteam er minder werk aan heeft ze te gaan verplaatsen. En om meer duidelijkheid te scheppen.
Zeker dat ik tijd teveel heb?
Denk dat Mark meer voor zijn eigen merk Steyr wil opkomen.
Nee, tis zaterdag toch?
Ik zou haast op het duimpje willen drukken
Kan goed kloppen. Om geen types in 2 mappen te hebben. Valt deze dan onder Case International.
Klopt, een rustige zaterdag nu
@Patrick 2020
Klopt. Bij mijn oude buren hebben ze een van de eersten uit de XL Plus-serie, die heeft inderdaad de zwarte band met merknaam "Case International"
Plus kwam in 1992 op de gehele B-familie!
En jaartal, toch later dan ik dacht. Blijkbaar geen betrouwbare bron gebruikt...
Ik vermoed, dat jij in de war bent met Hydro Plus
Welke? Heb hier 6 stuks in de kast, en ik ben tot nu toe zeer incompleet
HydroPlus is trouwens een gekoppelde oliepomp.
Al een goed begin lijkt me...
Dat zegt de buurman schuintegenover ook, op zondagmorgen om 10:00
Was de elektrisch inschakelbare 4wd en diff eigenlijk standaard bij de "XL Plus"-uitvoering? En was dat bij gewone XL's ook nog leverbaar?
Muv de D-familie, was dat op de XL's vanaf 1986/nieuwe neus standaard
Nee, heb de goede kant van t huis
Dank voor de info
Zo leer ik (zonder bijbel) nog eens wat bij.
Bijvoorbeeld:
International 1455
Of international 1455XL
Dit is ook een goede, officieel is het type. XL is eigenlijk alleen de cabine. Dus alles wat in bijv de XL staat moet in een gewone map van het type...
GR. Michel
Nee, JD en Ford waren al veel eerder. IH heeft zelf ook nooit een fullpowershift gehad. Die was er wel, zelfs praktijkrijp, maar door het faillissement is die nooit gebruikt. Kwam pas in 1987 in de Magnum 7100 op de markt
Maar ik had het over het verschil
Daar gaat het nu niet om.... Maar volgens mij waren er al meerdere tractors met een powershift systeem. Bijv het SOS van Ford.
Vanaf de fusie van International/Harvester (IH) met Case in 1984 is het toch al Case IH ?
Maak je nu verschil in merk vanwege andere stickers?
Dan kun je bij New Holland ook nog wel een paar merken erbij verzinnen. Bijvoorbeeld de eerste (blauwe) New Hollands hadden ook nog groot FORD op de kap staan en newholland in het klein eronder.
Toen pas?
Case is destijds nog even Case International geweest. Een 10 jaar lang ongeveer. Daarna werd het pas Case IH.
Verwijzing
Jaren 80 begon dat spul pas echt op te komen. Jaren 70 werd de eerste productietractor met turbo pas gebouwd...
Valmet ging goed met zijn tijd mee. Electronisch inschakelen van 4wd, sper, electronische hef, powershift, etc etc
Begonnen eigens met bouwen van tractoren in 1939.
1972 wordt een bijzonder jaar. In dat jaar wordt Brown opgenomen in het internationale conglomeraat Tenneco Inc., ook bekend van de Case. Onder de vlag van Tenneco werken Brown en Case actief en nauw met elkaar samen. En succesvol! Een mooi resultaat van deze samenwerking is ook de kleurensamenstelling die ontwikkeld wordt voor de tractoren: wit, rood en zwart.
In 1986 valt vervolgens het doek voor de Brown historie. In dat jaar laat Tenneco Case de leidende naam zijn voor de tractors en laat David Brown als merk vallen (in dat jaar ontstaat trouwens ook Case IH). Twee jaar later, in 1988 verdwijnt het laatste stukje historie van David Brown. In dat jaar gaat de
fabriek in Meltham dicht en blijft er niets meer over van wat er sinds 1939 is opgebouwd.
Tot 1988 zijn de 90 en de 94 serie nog altijd 100% David Brown, alleen op een gegeven moment onder een andere naam verkocht.
Steyr 760 werd in 1972 al gepresenteerd met een onder vollast schakelbare transmissie
Tandwielen poetsen dus :lol:?
Dit staat in Wikipedia maar of het helemaal klopt weet ik niet zo zeker.
In 1973 is DB samen gaan werken met Case en ze maakte ieder zelf en samen tractoren. In 1980 zijn ze definitief samengegaan. Toen kwamen de 90/94 series en was min of meer de 770-1412 serie aan z'n eind gekomen. Met de 90 serie waren ze tot 1983 en met de 94 serie tot 1988. International Harvester, ook een trekkermerk ging ook met DB meewerken. Ze kwamen met tractoren met op de motor DAVID BROWN, op de neus CASE en op de sticker INTERNATIONAL CASE. Mensen raakten verwart en wisten er niets meer van. In 1988 gingen DAVID BROWN, INTERNATIONAL EN CASE samen in CASE IH. CASE IH maakt nog steeds sterke en grote traktoren en machines.
Wikipedia zei je? Jij blij, dat je geen schoolverslag maakt
96 toch?
Om het even iets duidelijker te maken, puur ter aanvulling (en niet in de afzeikmodus :-)):
De DB naam verdween van de motorkap halverwege de 90-serie. Toen werd het Case.
De 94-serie werd geintroduceerd, onder de merknaam Case, trekkers waren toen zwart(chassis), wit (plaatwerk) en rood (wielen).
Grofweg halverwege de 94 serie werd het Case International, en kregen de trekkers rood plaatwerk en zwarte/zilveren velgen.
Hebben ze destijds nog n mooie folder voor uitgebracht, aangezien er redelijke overlap in modellen zat, werden niet alle modellen meer gemaakt.
Een 1594 met DB stickers zie je vaker, maar is absoluut niet origineel. (Maar ik zou ze er ook lekker opplakken ;-))
aans
@maarten IHC 624 daar zijn de meeningen over verdeeld.
David Brown bestaat vandaag de dag nog steeds. alleen is de tak van de tractoren in 1972 verkocht aan Tenneco Inc.
alle serie to 1412 zijn van David Brown
de 90 en de 94 serie zal Case wel een poot in hebben gezeten, maar die werden nog altijd geproduceerd waar David Brown zat tot dat de fabriek sloot.
Daarom zijn er ook mensen die de David Brown naam ook op een late 90 of 94 serie plakken, omdat ze trots zijn op hun trekker uit Meltham!
Ps. De 990 etc zijn in Amerika altijd al als 'Case' verkocht, stond geen David Brown op de motorkap.
En de late 94's voor het USA leger stond ook alleen Case op, geen Case International.
Maar onderhuids was t allemaal David Brown idd
Zoek ook maar eens op Oliver 500 en 600, zijn ook DB's, maar dan als Oliver vermomd, net als hier Same's als Oliver zijn verkocht..
Klopt, niet nodig in dit verhaal. Vond het zo al duidelijk genoeg overkomen. Gaat hier om hoe je van Case naar Case International ging naar Case IH. Dit is geen historie, dit is een uitleg waar foto's geplaatst moeten worden.
Jou reactie is verwijderd. Meerdere malen uitgelegd dat dat juist geen goed idee is. Dus ik vind hem totaal onnuttig om erin te laten staan.
Ik heb weleens begrepen dat de omslag in 1972 lag. Dus dan zijn bijv. alle 523 / 624 cormicks, aangezien die t/m 1972 geproduceerd zijn.
Gewoon onder het merk juiste merk zetten en dan is er geen discussie meer mogelijk, want 2 jaar geleden is er ook al een discussie geweest hoe het met de Case, Case international en Case IH trekkers aan moesten.
Je kan reacties verwijderen, maar dat staat een zuivere discussie in de weg.
@DieterL zelfs de Maxxum is een onderhuids gewoon een DB/Case.
En leg jij dan ook uit, hoe je dat wilt oplossen met die omgestickerde 14's, 844/845/856 XL's? Mooi zo laten!
Nee, eens worden wij het niet. Mede omdat je juist door teveel mappen, onder het motto 'overzicht', een gigantische wanorde creëren wil.
Simpel houden. Niet teveel mappen. Sjoerd is admin en die is ook ooit begonnen hiermee. Om het goed te krijgen.
In samenwerking met een aantal gelijkgestemden
mccormick tot eind common market 1972.
ihc international 1972 tot 1984
case ih international 1985 tot 1997
case ih 1997 tot nu.
zijn denk ik vijf mooie groepen.
Dan zit je er toch aardig ver naast. Farmall was namelijk de row crop, die liep naast McCormick/Deering/McCormick-Deering en McCormick-International! Is op een gegeven moment gedegradeerd tot een aanduiding voor de RC uitvoeringen, zoals op de 66-series.
Familien / Typen
(Families / Types)
Baujahre
(Built years)
Schlepper
(Tractors)
Kühlermasken
(Front grilles)
"F"-Typen
("F"-Types) 1937 - 1953
F-12-G, I-12-G, HG, HS
FG, FS, FGD-2, DF25
1. "D"-Linie
(1st "D"-Line) 1953 - 1956
DLD 2, DED / DED 3, DGD 4
2. "D"-Linie
(2nd "D"-Line) 1956 - 1966
D-212, D-214, D-215, D-217, D-219D-320, D-322, D-324, D-326
D-430, D-432, D-436, D-439, D-440
"CM"
(Common Market) 1965/66 - 1992/96
323, 353, 383, 423, 453, 523, 553,
554, 624, 654, 724, 824, 644-844, 433-833, 743-745, 856, 946-1246, 955-1455 inkl. XL-Versionen
MAXXUM 1990-1997
5120, 5130, 5140, 5150
Familien
(Families) "A"-Familie ==> 433, 533, 633, 733, 833
"B"-Familie ==> 554, 644, 744, 844, 844 S, 743, 745 S, 856, inkl. XL-Versionen
"C"-Familie ==> 955, 1055, 956, 1056 inkl. XL-Versionen
"D"-Familie ==> 1255, 1455 inkl. XL-Versionen
© matbush November 2011
f types.f12g f12s
1e d types dld 2 ded 3 dgd 4
2e d types212 tot 440
cm common market
323 tot 1455
5100 serie 5120 tot 5150
1997
1996 was Steyr al aan de beurt
Je kunt toch zoveel op internet vinden....
Zou het zonden van de tijd vinden die jullie er in willen stoppen, let wel, dit mijn menig....
Misschien denken jullie er toch anders over...
Waar gaat het over, wat je hier aan het vertellen bent? Dit gaat er puur over waar wat geplaatst dient te worden bij het uploaden van nieuwe foto's...
Er gaat zeer veel werk inzitten...
Ik geef een menig hoe ik er tegen aan kijk....
stoom tractoren.
1900
1910
1920
1930
1940 tot 1945 ook mooi van wege motor oplossingen ivm beperkingen rond brandstof.
en elke merk in 1950 laten beginnen.