9

Hoe een topic maken?

Tractorfanleden,

Dit topic heeft tot doel, de irritaties tav topics te minimaliseren.

Veelgenoemde irritaties zijn
  1. Slecht zoekwerk
  2. Slechte benoeming van de problemen
  3. Slecht geschreven Nederlands
  4. Discussies die helemaal offtopic gaan of waarin het antwoord verstopt is op pagina x
  5. Totaal zinloze topics over bijvoorbeeld "Weekend" of "Vakantie"


Hoe is het te voorkomen, dat je gezeik krijgt?

1.
Kijk eerst rond op Tractorfan onder de mappen, die te maken met het desbetreffende typen. Zo zou je bij de John Deere 4055 ook kunnen kijken bij types, die er ook op lijken, zoals de 4050 of 4455. Dan moeten natuurlijk de topics wel te vinden zijn in de desbetreffende mappen. Overigens is het niet verboden of gevaarlijk, om te vragen in een reeds bestaand topic over het onderwerp, als je er toch niet helemaal uitkomt.
Bepaalde vraagstukken zijn trouwens ook heel simpel via de gemiddelde zoekmachine te vinden, bijvoorbeeld de vraag wat witte rook betekent.

2.
Het heeft natuurlijk ook geen positief effect, wanneer mensen je alles uit de neus moeten trekken. Voorbeeldje

Quote:
Claas Jaguar 820 -- Rookt
Mijn 820 rookt

Geheid, dat er reacties komen over een nieuwe kerkvorst of een hoeveelheid zwaar, rookbaar, bruin spul, van een of andere weduwe uit Rotterdam. Die weduwe is trouwens ook al lang dood, maar dat terzijde...

Je kunt beter een topic openen, die als volgt is

Quote:
Claas Jaguar 820 -- Rookt overmatig
Mijn Claas Jaguar 820 rookt nogal zwart. Niet alleen met het opstarten van de machine, maar gewoon constant. Mij is geleerd, dat zwarte rook roet is, dus op slechte verbranding duidt. Ik heb een en ander laten bekijken, waar ik van weet, waar slechte verbranding door veroorzaakt wordt
-De turbo heeft goede druk.
-De slangen aan de turbo zijn goed
-De luchtinlaat is schoon
-De verstuivers en brandstofpomp zijn in orde.

Wat zie ik over het hoofd?

mvg Jan

Ook handig: markeer de punten door een nieuwe regel en eventueel een letter, nummer asterisk ('*') of een streepje.


3.
Slecht geschreven topics zijn ook een punt, waardoor topics niet echt serieus genomen worden. Houd je enigszins aan de spelling en grammatica. Punten en komma's doen het goed qua leesbaarheid. Een topic wordt op die manier ook duidelijker. Woorden op een hele andere manier schrijven, kan rare dingen opleveren. Gebeurt nogal eens met leenwoorden. (Spiebanen=Nederlands, splines=Engels en splains bestaan niet, worden echter wel begrepen als zijnde de geprofileerde einden op assen).
Spellingscontrole is tegenwoordig al een standaardadditie op een internetbrowser. Gebruik die dan ook. (Overigens doet die spellingscontrole ook niet alles. "Spiebanen" staat schijnbaar niet in de lijst: er staat een rood gekriebel onder. "Splines" en "splaines" hebben trouwens hetzelfde)

4.
Op TractorFan kan iedereen die een topic start, zelf reacties verwijderen. Dit zorgt ervoor dat topics to the point kunnen blijven en niet alles door admins in het garaal hoeft te worden gehouden. Bovendien kun je de beste reactie belonen door bij de reactie op het duimpje te drukken. Zo kan iemand die na jou komt snel het antwoord vinden.

5.
Ik neem aan, dat dit punt geen verdere uitleg behoeft.

Mocht een topic niet helemaal in orde zijn, vlieg dan niet direct als een bok op de spreekwoordelijke haverkist. Probeer gewoon te helpen. Is de topicinleiding bijvoorbeeld niet geheel duidelijk wijzig het topic dan even, zodat het voor iedereen duidelijk is.

Heb je topics, die nog niet onder een bepaalde machine zijn ondergebracht, waar dat wel handig is, kun je dat uiteraard zelf doen. Als je achter de computer kruipt, zie je in de balk naast de opening de knop "Wijzig topic". Dan kun je het topic zelf verplaatsen.

mvg

Deel dit topic

Reacties

Zo, na een paar dagen aanpassen is hij nu openbaar 😄
Ik ben een dyslect, maar als ik het verkeerd schrijf komt er een streep onder te staan en verander ik het. Maar schrijven is niet voor iedereen van zelf sprekend. Maar je geeft het zelf al aan. Een klein beetje begrip is soms wel op zijn plaats denk ik. Maar ben het er mee eens dat het allemaal een beetje netjes en informatief blijft.
@a3vandiejen
Dat het netjes en informatief blijft, is de bedoeling.

Dyslexie (blijft een raar woord) moet geen excuus zijn, voor slecht geschreven topics. Er wordt echter wel vaak (naar mijn idee te vaak) naar gegrepen. Zoals je al aangeeft, Is een spellingcontrole een handig hulpmiddel. Opletten op school ook trouwens 😃
@SJB533 Heb je helemaal gelijk in maar is al weer een tijdje geleden haha.
@a3vandiejen
Voor mij ook. Maar over het algemeen, zijn het de scholieren, die de minder juiste spelling hebben.
Als spelfouten het enige is wat er mis gaat dan ben ik al dik tevreden.
@Tinus is het een idee om dit topic te koppelen aan de pagina waarop je een topic start als reminder voor mensen zodat onnodige en onzinnige topics voorkomen kunnen worden? Als soort voorwaarden voor het openen van een topic waarmee je akkoord moet gaan voor je een topic start? De admins kunnen dan ook op gegronde redenen een topic sluiten/reacties verwijderen als mensen zich er niet aan houden.
@Tinus M'n idee nog gezien hierboven?
Quote @SJB533:
@a3vandiejen
Voor mij ook. Maar over het algemeen, zijn het de scholieren, die de minder juiste spelling hebben.

Bij mij zijn de zinnen ook niet altijd even vlekkeloos, foutloos gespeld. Toch is het bij mij ook weer bijna 3 jaar geleden dat ik de laatste schooldeur achter me dicht deed. 😛

Vooral typen met m'n mobiel gaat me nog niet zo goed af. M'n woordenboek is ook een eigenwijs ding. 😛 Als je bijv. een ding fout tikt, en weer weghaalt, maar niet tot het vorige woord terug gaat doet ie bij de eerste letter die je typt gelijk heel dat woord weer terug zetten maar dan af en toe ook nog eens 3 keer achter elkaar...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3