46

Wat voor een Opraapwagen Achter JD 4 Cil?

Hallo, wij willen in de toekomst een opraap wagen voor achter onze 4Cilinder trekker Een John Deere 6320SE met precies 100 PK welke wagen is hiervoor geschikt op foto's zie ik er namelijk weinig met een 4 cil oprapen.

heeft iemand suggesties?
aanschaf prijs mag niet meer als €20.000 zijn
het liefst met doseerwalsen om een mooie kuil te kunnen maken. maar is niet vereist.

het liefst een wagen van een A-Merk: Strautmann, Schuitemaken maar ik zat ook aan een taarup te denken? ik hoor het wel wat jullie zeggen!

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Je kan achter elke trekker een opraapwagen hangen. Ik zag van de week nog een foto van een opraapwagen achter een MF 135. Meestal geven ze in folders bij de technische gegevens wel aan hoeveel pk er nodig is.
Volgens mij bepalen vooral het aantal messen en de rijsnelheid hoeveel vermogen er nodig is. Verder wordt het met een grote volle wagen moeilijker de kuil op rijden met een lichtere 4 cilinder.
Met een Fendt 305 en 306 kan je ook oprapen:

Zijn ook maar 2wd 4 cilinders van een pk of 70.
Op de knie en in de kruip of met wat gang over het land?
Gewoon een wagen waar je met een gangetje van 7,5 km/u kunt laden en in de bult ook mee op kunt komen
Strautmann super Vitesse 2 zou er wel achter passen.
Krone AX 😄
@Perry JD vorige stageboer had een schuitenmaker rapide 100 met bijna alle messen er in. Was een jd 6330 115 pk.

Ze gingen met een dikke eerste snede 12. Konden zat 2/3km harder maar zoop hij hen te veel
4 pitter gaat best. Ik heb altijd met een fendt 305ls en pottinger top 3 gereden. Gaat niet vliegend maar wel mooi.
Beste Perry JD:
Quote:
gewoon een wagen

Gewoon even voor de gedachtengang:
Stel, je laad 'gewoon' 1 hectare voordrooggras in de wagen.
Stel, de opbrengst op 'gewoon' 3.000 kilo droge stof/ha.
Stel, het drogestofgehalte op 'gewoon' 50%.
Dan laadt je 'slechts' 6.000 kg produkt in de wagen. (Geen spectaculair gewicht, dat kan met een 'gewone' trekker 😉 ).
Dit gaat toch ook, 95 pk en opraapwagen en frontmaaier.
Tegenwoordig denkt iedereen maar meteen dat je overal minimaal 200 pk voor nodig hebt.
T is maar net hoe kort je wilt snijden, met alle messen erin heeft ie met een dikke snede het zwaar genoeg met een rapide 100.
Zo'n deutz wagen als @walker1 al aangaf en strautmann wagens staan als boerenopraapwagen mij het meeste aan, snijden kort en trekken niet heel zwaar.
@johndeere6230 Nou, ik gaf niet bewust foto's van bepaalde merken of types. Zo heel veel weet ik nou ook weer niet van opraapwagens af. Maar voor een normale boerenopraapwagen moet 100 pk toch wel voldoende zijn. Wat ik al eerder aangaf, vermogensvraag is vooral afhankelijk van aantal messen en rijsnelheid.
@Loonwerker_Erwin mooie wagens maar die heb je niet voor 20.000 euro.
In principe heeft ieder merk wel een boeren uitvoering waar je met 100 pk goed mee uit de voeten moet kunnen. Kijk naar een merk wat jezelf aanstaat anders krijg je er nooit schik mee. Ben zelf schuitemaker fan dan is een rapide 100 wel de max.
@timvanr traktorpool.de/details/… mooie wagen voor 16500 excl 😉
@weurding Dat is geen AX.
@timvanr nee maar wel een mooie wagen
Zo'n wagen als weurding aandraagt hadden wij ook. Laad erg licht, grote bak en duwt niet zwaar de bult op. Perfecte wagen voor100-110 pk. Zet je er veel meer vermogen voor blijven ze niet heel.
Zijn genoeg leuke boerenwagens. Laden lukt met meeste wagens wel, tis maar net hoe snel en hoe vol het moet. De bult opkomen is bij grote, zware wagens het eerste probleem.
Beste Weurding:
Quote @weurding:
mooie wagen voor 16500 excl

Inclusief MWST (B.T.W.).
Exclusief een stel knappe banden. 😉
@Wimsumar je kan niet alles hebben, maar mwst ben je vrij van als je hem hierheen haalt (mits je een btw nummer hebt ) voor de resterende 3500 kan je nog een leuke set banden kopen 😉
Als je een rotor wagen wil kopen, dan kom je al snel bij de 100 pk als je een beetje een wagen hebt. balkenwagens heb je over het algemeen minder pk voor nodig, dus dan kun je ook een grotere opraapwagen nemen. Mengele of Deutz zijn goeie wagens.
traktorpool.nl/details/laad-silagewagen/…
Zeer goede wagen voor een in verhouding redelijke prijs.
Kun je jaren mee vooruit. Met (bijna) alle opties aan boord.
Elektrische bediening, walsen, laadautomaat, rotor-invoer, enz. enz.
En hij blijft netjes onder de €20.000,-
@stefan310
Dan zullen wel de luchtremmen omgebouwd moeten worden naar hydraulisch
Quote @walker1:
Dit gaat toch ook, 95 pk en opraapwagen en frontmaaier.

Maar dan zitten er meestal weer geen messen in ;)Maar zal evenveel vermogen vragen ongeveer.

Wij hebben een Deutz K7.36 achter 80PK met een trommelmaaier ervoor (Zal net zoveel/meer vermogen vragen dan de messen erin) en wil prima, weet alleen niet of er ook verdeelwalzen achter in kunnen, vast wel 😛
Deutz-Fahr Rotomaster
Koop wel iets met een vaste rotor. Deutz fahr valt dan al af. Schuitemaker trekt gewoon te zwaar en zijn te duur in aanschaf en onderhoud. Pottinger europrofi of strautmann super vitesse of krone titan. Dan heb je een leuke wagen.
Quote @walker1:
vermogensvraag is vooral afhankelijk van aantal messen en rijsnelheid.

En een vaste rotor of niet.
@mdoornekamp
Kwaliteit heeft een prijs. Maar waar je die hoge onderhoudskosten vandaan haalt is mijn een raadsel. Kuilen zelf nu 20 jaar met een schuitemaker wagen en bevalt zeer goed. Heb zelf geen ervaring met een strautmann dus kan niet vergelijken.
Strautmann is geen sterke wagen wij hebben 40 jaar een krone 5000 turbo gehad nu een strautmann 260 maar als wij weer zouden kopen werd het een krone of schuitenmaker
@9115 Als je capaciteit wilt halen met een schuitemaker moet er flink vermogen voor. En dan wordt de invoer regelmatig overbelast. Gevolg: binnen 5 jaar alles af. Rotor en aandrijfkasten. Soms zelfs binnen 2 jaar.
Beste RdeWeerd:
Quote @Rdeweerd:
40 jaar een krone 5000 turbo gehad

Dan hebben jullie toen (40 jaar geleden) zeker zeer in het geheim, het prototype/testmodel 5000 Turbo gehad? 😉
@Wimsumar misschien was het toch een HSL 3503. Die heeft het des tijds bij ons ook erg goed gedaan.
Taarup wagen. Loop je met 100 pk zo mee weg, ook met behoorlijk messen erin. Een bak van dik 30 kuub waterinhoud en een laag eigengewicht. En voor 20 duizend heb je een mooie wagen met nieuwe rotor.
@Rdeweerd Strautmann geen goede wagen nee?? schuitemaker rapide 100 is wel mooi maar betaal je snel 25.000 voor een goedewagen en dan heb je er nog niet eens doseerwalsen in taarup is ook een mooie wagen alleen zitten kruiwagen wielen onder dat is iets wat we niet willen om de klei grond maar de taarup 470 zou wel wat zijn maar die zie je nooit te koop.. krone ben ik niet zo'n fan van maar ik zal er is naar gaan kijken. en maakt potiger nog steeds opraap wagens van klein formaat? en waar moet ik aan denken bij een potiger? ik weet dat de Jumbo's goede en mooie wagens zijn.
@Perry JD Willen jullie zelf gaan kuilen? Neem aan dat nu de loonwerker kuilt? Heb je dan ook al 2e trekker of loader op bedrijf om mee aan te rijden? Anders heb je heel wat meer investeringen dan alleen een opraapwagen. Denk ook aan dubbellucht, kuilverdeler, kuilvork.
@walker1 Ja eerst komt de loon werker nog te hulp (een eenmans loonwerker met een Veenhuis Combi 2000 uit 2001 en daarvoor een John Deere 7700 en op de bult een grote Doosan-deawoo mega-250 shovel. dan zal het wel zo worden dat we bij de eerste snee gewoon mee rijden als 2e wagen en als we kleine hoeveel heden hebben in de zomer die zelf weg te rijden wij hebben momenteel nog een Renault 75-34 mx met voorlader die de kuil kan verdelen. en als de loon werker dan komt kan die hem nog even extra vast rijden

in de toekomst wil ik er zelf nog een Ford TW 25 bij kopen van een oude man uit de buurt zo'n trekker wil wel aanrijden
@Perry JD
Moeten er ook walsen in?
@Perry JD zitten jullie met het bedrijf toevallig in de oksel van de A15 en A50, tegen de betuwelijn aan?
@walker1 helderziend tegenwoordig?
dat klopt indd er staat daar ook een Pluimvee bedrijf met 2 schuren tegen de Betuwelijn aan dat is van mijn oom daar achter wonen wij
@SJB533 dat heeft onze loonwerker nu niet maar we zouden liever in lagen kuilen. wel iedere snee apart maar wel in dunne laagjes over de gehele lengte verdelen. zo krijg je een mooie gelijke kuil nu kuilen we alles nog maar tegen elkaar aan. met doseerwalsen is het gewoon makkelijker om het gras over 50 meter lengte uit tespreiden en dan licht het gras ook gelijk op de goede plaats dan hoeft het ook niet meer in de shovel bak
@Perry JD Ik kom met enige regelmaat over de A15 en A50. Verder heb ik lang in Andelst gewerkt, dus ken het daar wel een beetje.
@Perry JD
Westrenen Kesteren is schuitemaker dealer. Wie er bij jullie in de buurt strautmann verkoopt zou ik niet weten. Krone is dichtstbijzijnde van der kolk denk ik.
@Wimsumar ik zou je graag het type plaatje laten zien maar de wagen is inmiddels in polen, mijn vader heeft hem des tijds toen hij op de boerderij kwam (gebruikt) gekocht eerst met een kleine international er voor en daarna steeds groter (644 845 2wd nog een 4 wd een MF , toen viel de wagen van ellende bijna uit elkaar
@9115 klopt, van der kolk is de meest dichtbij zijnde strautmann zit bij Jan van den berg te Druten. wij hebben namelijk ook een strautmann voermengwagen. die word daar ook onderhouden. maar waar een potinger dealer zit zou ik niet weten?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
6