17

Mitas ervaringen en verschillen in series?

We zijn aan het twijfele tussen een BKT band of een mitas. Mitas heeft RD 01 serie,een RD 02 serie,en een AC 70 serie van de maat die erop gaat. Wat is het verschil hiertussen ? En als je een mitas band koopt wat is dan het verschil met continental?

Deel dit topic

Reacties

Ze hebben ook nog rd03 btw
Maaar wij hebben de 02 op de kleine zijn zeer goede banden kwa soepelheid alleen heeft deze serie een zeer dunne wand want als je er tegen klopt beweegt heel de band 😉
@deutz dx 470 Ok maar zoveel verschillen maakt het moeilijk om te weten wat nu het meest geschikt is
Hier stonden ze op 400 gram maar dat was wel het minimum tractorfan.nl/picture/872206/
Wij hebben de RD03 serie op de 5435. Zeer te spreken over deze banden!
@deutz dx 470 Dat is wel heel weinig haha. Voor gewoon gebruik op 1 bar?
@frank_mf Ok de bandenman rade ze eerder aan dan BKT omdat hij zei dat ze meer van klasse zijn als de grote merken maar dan evenduur als BKT. Ik weet de prijs ook en dat is bijna gelijk
@Tim-MF3080 Vroeger deden wij BKT monteren als vervanging. Onze grote trekker is geleverd op nieuwe Mitas banden en daar zijn we zo over te spreken dat de volgende waarschijnlijk ook mitas worden. Een stuk soepeler dan BKT. We rijden permanent ergens tussen de 1 en 1.3 bar en dat kunnen ze goed aan. Op trekkertrek had ik ze op 0,6, was ook geen probleem.
@frank_mf Ok heel interresant dus om miss toch beter voor mitas te gaan. Voor de prijs moete we het niet laten want die is zo goed als gelijk. Er komen alleen 2 nieuwe voorbanden op vanachter liggen nog pirelli's met profiel
@frank_mf En voor een tractor zonder voorasvering kun je misshien beter een mitas hebben die soepeler is dan een stuggere band?
@Tim-MF3080 Muah Theoretisch wel, maar je zult het verschil niet merken denk.
@frank_mf ok zal horen wat mijn vader zegt hij moet de keuze tenslotte maken. Bedankt voor je uitleg!
Quote @Tim-MF3080:
gewoon gebruik
wij altijd vierkant op 1,8 bar
Mitas gebruikt de mallen van Continental, als kenner kun je dit ook zien aan de nokvorm e.d. Of ze dezelfde compound gebruiken is natuurlijk de vraag.
@radium45 Wat ik begrepen heb is dat Mitas de landbouwbandenafdeling van Continetal over genomen heeft.
@JD3010 Klopt. Meer weet ik er ook niet van daar ik nooit een fan was van Conti,s op mijn tractoren.
@radium45 Ik heb er ook geen ervaring mee en dat zal ook niet zo snel gebeuren. 😉
@JD3010 Ok wat ik wel merk dat ze veel onder nieuwe deutzen liggen die hier in de buurt rijden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
7