Fordson Dexta - Waar vind ik de gloeispiralen, en hoe kan ik ze het beste vervangen

Ik heb pas een Fordson Dexta gekocht voor mijn zoon. Omdat hij slecht start, dacht ik de gloeispiralen eens te controleren. Maar nu mijn vraag. Waar vind ik die dingen, en hoe krijg ik deze zonder brokken te maken er uit? Misschien heeft iemand een foto. B.v.d.

Fordjetuf.

Deel dit topic

Fordjetuf

Reacties

Hanjelle
In het inlaatspruitstuk zit 1 vlamstarter. Zit dieselleiding aan. Bij gloeien wordt deze als het goed is heet. Even proberen. Vervolgens zit meestal links onder de tank een pompje. Na gloeien en tijdens starten even pompen. Als dat niet helpt is er meer aan de hand.
Fordjetuf
Dank je wel Hanjelle, dat ga ik proberen.
Hanjelle
@Fordjetuf ik heb even op internet gezocht. De gloeiplug zit inderdaad in het inlaatspruitstuk, aan de rechterkant van de motor. In sommige gevallen zie ik een vlamstarter (gloeiplug met dieseliniectie in de plug), in andere gevallen zie ik een gloeiplug en op een andere plaats in het spruitstuk de dieselinjectie. In beide gevallen betreft het een plug met een stroomdraad, en in beide gevallen zou deze tijdens het gloeien heet moeten worden. Succes, hoop voor je dat dat het euvel is.
Wimsumar
Beste FordjeTuf: In onderstaande link het Dexta-instructieboekje/gebruikershandleiding:

lutje-ford.nl/wp-content/uploads/…
MartinZaandam
@Wimsumar ongelooflijk Willem, jij hebt altijd van alle tractoren de gebruikershandleiding bij de hand of je weet waar hij staat. Jij hebt ook altijd alle onderdelen lijsten paraat. Top!!
Wimsumar
Beste MartinZaandam:

Quote Reactie van @MartinZaandam:
ongelooflijk

Øch, ik ben øøk møar een eenvøudige penusagrariusjammermaarhelaas
Er moet 40 (!) seconden gegloeid worden bij een Dextamotor.

Zou je de gloeispiraal moeten vervangen, dan zal deze er naar mijn verwachting zonder gevolgschade uit gedraaid kunnen worden, al heb ik dit zelf nooit bij de hand gehad.

trekker-onderdelen.nl/page9.php/…

Wanneer je meer info over de Dexta wilt, zoals bouwjaar en uitleg over de motor (dit is een indirect ingespoten diesel, waarbij een deel van de diesel in de voorkamer en een deel direct in de cilinder gespoten wordt).

tractorfan.nl/topic/17748/
tractorfan.nl/topic/48375/
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden fordson , dexta , vervangen en gloeispiralen gloeibougies geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!