Farmall Super BMD - Tractor ombouwen van min (-) naar (+) 12 V, wie heeft hier ervaring mee?

Ik wil mijn tractor ombouwen van min (-) naar (+) 12 V, heeft hier iemand ervaring mee?
En wat heeft het voor consequenties?
mgierman

Reacties

chucky5o
Hier staan filmpjes van op youtube, zat er onderlaatst naar te kijken maar het kanaal en titel ben ik vergeten. Effe zoeke....
+1
farmkoos
Accu min aan de massa plus aan de startmotor en gebruikers, startmotor draairichting blijft gelijk.
bedrading van de dynamo los maken , V-riem er af halen, DF van dynamo met massa verbinden , de pully met de hand in de draairichting v/d motor een zetje geven terwijl je de plus v/d accu op de dikke aansluitng v/d dynamo drukt, de dynamo zal als electromotor draaien, niet langer dan ongeveer 10 sec. laten draaien in de draairichting v/d motor. daarna dynamo weer normaal aansluiten. Dit geld voor een gelijkstroomdynamo. Als je er een wisselstroomdynamo op zet hoef dit niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall Super BMD en hebben de trefwoorden tractor , verlichting , ervaring en elektrisch systeem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!