Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Helaas geen voetbal voor mij vanavond, maar lekker in de schuur aan de gang. Heb het lekkende stuurhuis van de 155 inmiddels op de werkbank staan en ontdaan van z'n oude verflaag. Het werkt wel zo fijn als alles weer fris en schoon is. Ik heb hem zeker al weer 10 jaar geleden al eens vast gehad, maar hij is toch weer gaan lekken. Toch maar eens achter overmaat keerringen aan gaan, want ik denk dat de uitgaande as te dun geworden is. Die heb ik ooit afgedraaid omdat hij behoorlijk ingesleten was. Ik heb ook al eens de veer in de keerring strakker gemaakt, maar ook dat hielp niet.

Bekijk de 11 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Nu de 155 uit elkaar ligt en het nog wachten is op de onderdelen, is het een goede gelegenheid het elektrisch systeem aan te pakken. Bijna niks werkt op de trekker, alleen de startmotor. Er zijn nieuwe kabelbomen in de handel, maar je hoort daar wisselende verhalen over. Ze zijn er ook niet specifiek voor de 155 en ik twijfel of die van de 135 of de 165 passen op de 155. Dus eerst maar eens proberen hem zelf te maken, dan heb ik ook weer de originele kleuren van de draad en mantel er omheen zitten.

Bekijk de 15 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Ook het dashboard heeft in z'n leven al het één en ander meegemaakt. Gelukkig al een keer een nieuwe op de kop getikt, zonder uit geslepen hap onder het stuur.

Bekijk de 6 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Ik heb ooit een origineel onderdelenboek op de kop getikt. Echt een handig naslagwerk, vooral ook door de handgeschreven aantekeningen. Jammer dat zo'n boek niet kan praten!

Bekijk de 2 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Mocht er iemand zijn die weet hoe de stekkerverbinding onderaan het spatbord en de steun met reflector achter het achterwiel er precies uit zien, hou ik me aanbevolen. Als iemand er maten van heeft zou helemaal mooi zijn! Dan kan ik ze misschien nabouwen. Ze zijn rood omcirkeld op de tekening.

Bekijk de 9 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Ik ben bezig met de kabelboom van de155 uit te pluizen en zit nog te stoeien met nr. 8 op deze tekening. Volgens de onderdelenlijst is het een decompressiemeter, die denk ik de onderdruk in het inlaatsysteem meet? Ik kom hem alleen nergens tegen op een elektrisch schema, dus ik vraag me af waar hij precies voor gebruikt wordt en aangesloten wordt? Er komt een + draad van het contactslot en er gaat een draad weer terug, die met een aparte kabel de kabelboom weer verlaat. Weet iemand waar die heen kan gaan? Mogelijk naar een lampje (waarschuwingslampje bij teveel onderdruk?) Bedankt alvast!

Bekijk de 19 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Na lang zoeken eindelijk grijze mantel gevonden voor de kabelboom van de 155. De oude is best wat meer bronskleurig, maar ik denk dat we het er mee gaan doen.

Bekijk de 15 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Vandaag lekker vrij gehad en het stuurhuis zit weer in elkaar. Hij blijft nu even ter observatie op de werkbank, om te zien of hij het nu wel droog houdt. Dan kan hij gespoten worden en weer op de trekker.

Bekijk de 3 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Lekker zo'n weekje vakantie, het stuurhuis zit er al weer op. Nog steeds droog, dus ik heb goede moed dat hij nu wel dicht is.

Bekijk de 10 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Nu de 155 aangepakt wordt, ook maar meteen het dashboard onder handen genomen. Ik had nog een andere liggen zonder hap er uit onder het stuur. Dus die opnieuw gespoten en de klokken overgezet. Daar zat allemaal verf op van een vorige opknappoging, dus dat was nog een aardige strijd om weer netjes te krijgen. Ook de lichtschakelaar weer gangbaar gemaakt, alleen de knipperlichtschakelaar is niet meer te redden. Zijn zulke klokken nog te testen op hun werking? Voordat ik het los haalde, deden de spanningsmeter, brandstofmeter en temperatuurmeter het niet. Maar dat kan ook komen doordat de rest van het elektrische systeem een puinhoop was.

Bekijk de 29 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Het draadjes aansluiten is begonnen! Tot nu toe lijkt het meeste te gaan werken. Maar even een vraagje aan de MF'ers: klopt het dat het hele systeem onder stroom blijft staan als de trekker uit is? Dus dat dan ook de brandstofmeter en de temperatuurmeter blijven werken? Zit er over te denken om die twee dingen en de verlichting via het contactslot te schakelen. Anders lijkt het me dat hij de accu leeg trekt als hij een poosje niet gebruikt wordt? Of maak ik nu een denkfout?

Bekijk de 16 reacties »

Massey Ferguson 155

Massey Ferguson 155

Vandaag heeft deze lieve oude dame zich weer van dr beste kant laten zien. Na een pauze van bijna 4 maanden is hij weer terug op de been. Het laatste deel van het stuurhuis is gereviseerd en lekvrij gemaakt, ander dashboard er op, nieuwe kabelboom gemaakt (wat een werk zeg!), nieuwe spanningsregelaar, lichtschakelaar gerepareerd, tankvlotter gerepareerd, klokjes schoongemaakt, koplampen aangesloten en uiteindelijk ook nog een nieuw opvoerpompje. Na het ontluchten startte hij weer als een jonge hond. Eind van de middag even een proefritje gemaakt en getankt. Alles lijkt te werken en goed te zijn, alleen al heel snel kwam er een onbekend geluid uit de versnellingsbak. Het oliepeil in de bak is wat laag, dus hopelijk is dat het probleem.

Bekijk de 29 reacties »