Foto van: metaalman

Zelfbouw Kloofmachine

Foto’s
169
Video’s
3
Topics
4

Informatie over de Zelfbouw Kloofmachine

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Kloofmachine.

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Kloofmachine, gezamenlijk zo&apos;n 1.225 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Zelfbouw houtkliever - uitlaat vervangen

Hallo,
Heb een tijdje gelden zelf een houtkliever gemaakt. De olie pomp is aangedreven door een honda motor van 9pk. Nu ben ik op zoek naar een andere uitlaat voor de motor. Een uitlaat die minder lawaai maakt. Nu zit ik op 100 becibel. Heb al aan het horen geweest voor een uitlaat van een brommer te gebruiken maar dat zou niet werken. Omdat een brommer 2takt is en mijn honda een 4takt. Ze zeggen wel voor een uitlaat van een kleine auto te gebruiken. Een orginele uitlaat voor die Honda met minder decibel zou mij 300 euro kosten en dat heb ik niet voor over. Heeft er iemand ervaring mee? Stuur maar een mail naar: goossens_ken@hotmail.com Mercie

11 reacties


Zelfbouw houtkliever - Oliekoeler ertussen?

Hallo,

Ik heb pas een kloofmachine gebouwd die wordt aangedreven op de aftakas van m'n Fordson-Dexta.Nu wordt de olie na een half uurtje/klein uurtje kloven behoorlijk warm (60 graden) omdat ik hem niet op de 70 graden durf te laten lopen laat ik hem na een klein uur afkoelen.

Deze klover wordt aangedreven via de 540 aftakas op een versnellingsbakje op de kloofmachine. De max capaciteit bij 540 rpm. is 54 liter per minuut met ingestelde druk van 150 bar. Er zit een olietankje van +- 25 liter op.

Nu is mijn vraag; Wat is de beste manier om de olie te koelen?
Ik zit zelf te denken om er een oliekoeler tussen te zetten met een aircoventilator van een auto om lucht door de oliekoeler te blazen.
Deze moet dan tussen de retourslang naar de tank neem ik aan?

Is zoiets voldoende? : link.marktplaats.nl/m807948682/

Maar misschien zijn er wel veel betere manieren of moet ik aan een hele andere koeler denken?

47 reacties


Zelfbouw houtkliever - Tandwielkast met pomp

Beste

Ik ben op zoek naar een tandwielkast met een oliepomp voor een houtkliever. Weet er iemand de prijs voor het onderdeel in onderstaande link?

kramp.com/shop/action/…

Op een Duitse site heb ik ook een pomp met tandwielkast gevonden. Heeft er iemand al een dergelijke pomp aangekocht en zijn die van degelijke kwaliteit? Want ik vind de prijs nogal laag.

hess-hydraulik.de/epages/es10548352.sf/…

35 reacties


Zelfbouw houtkliever - afmetingen

Beste,

Kan je me de afmetingen van de I-balk geven waar de cilinder op gemonteerd is.
Kan je me ook de afmetingen van de cilinder geven
Kan je me ook de afmetingen geven van het mes.
Met vriendelijke groeten
Peter

7 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Zelfbouw machines