Onze vereniging: Landbouw en Machines VZW, richtte vorig jaar de eerste Oldtimer maïs hakseldag in België in. In navolging daarvan organiseerden we dit jaar een iets kleiner evenement, maar daarom n

Fordson Major

MMaarten
Onze vereniging: Landbouw en Machines VZW, richtte vorig jaar de eerste Oldtimer maïs hakseldag in België in. In navolging daarvan organiseerden we dit jaar een iets kleiner evenement, maar daarom niet minder leuk!
In samenwerking met de organisatie van een landbouwbeurs: Agro-Markt te Gistel, werd een Historische grondverzet demo ingericht.
Iets anders dan maïs hakselaars en maiskarren, maar toch waren er enkele enthousiastelingen die zich daar goed konden amuseren.
Een eerste combinatie, die we hier tonen, is de Fordson Major uit het jaar 1957 die een Atlas 402 graafkraan opgebouwd kreeg achteraan.
De kraan is er gebouwd in 1967 en heel wat jaren terug aangekocht door de eigenaar, samen met de tractor.
De kraan heeft een gieklengte van ongeveer 3.50m en kan een last tillen van 450 kg.

Meer nogstalgie? Dat vind u op deoudedoos.be/

Reacties

a3vandiejen
Allemaal weer prachtig.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!