Foto van een Deutz D7506. Zo het eerste spatbord uitgestukt en uitgedrukt. Gaat een bult werk in zitten maar dan heb je ook wat

Deutz D7506

Foto van een Deutz D7506. Zo het eerste spatbord uitgestukt en uitgedrukt. Gaat een bult werk in zitten maar dan heb je ook wat

Reacties

a3vandiejen
Gaatjes dicht gelast, netjes.
+2
InsaneNL
@a3vandiejen jup alle gaten die ik niet meer nodig ben zijn weer dicht
a3vandiejen
@InsaneNL Mooi, had ik ook gedaan met de Drago.
+1
bob de bouwer
Ziet er goed uit, dat moet ik ook nog doen maar zie er wel tegenop
+2
InsaneNL
@bob de bouwer valt opzich best mee, kost alleen heel veel tijd. Hier zit ongeveer 50 uur in gok ik. Beginnen met alles weer zo veel mogelijk recht kloppen, maakt niet uit of je het stuk gaat vervangen of niet. Dat scheelt enorm doordat alles weer terug naar zijn orginele plek gaat, kon je bij de bochten naar de zijkanten perfect zien. Deze waren achteraan flink inelkaar gedrukt en als je die weer naar de orginele ronding terug klopt trekt het hele spatbord bij.

Als de vorm weer klopt kan je nieuwe stukken staal gewoon op de plek vast klemmen met het orginele staal er nog onder. Dan las je het nieuwe stuk met puntlasjes op de hoeken vast. Dan kan je met een 1mm schijf langs het nieuwe staal heen slijpen tussen de lasjes en het naar beneden drukken zodat het weer op niveau licht met het de rest van het spatbord, daar zet je het weer met een puntlasje vast. en zo ga je het hele stuk rond. Dan is het een kwestie van dom rond blijven gaan en puntlasjes zetten telkens +-25mm overslaan en zorgen dat je alles met de blote hand aan kan blijven raken. Op die manier heb je amper last van trekken. Als je alles dan dicht gelast hebt kan je de las weer afslijpen en van onderen met een lamp kijken welke stukken je hebt gemist en het zelfde riedeltje weer herhalen.
+1
bob de bouwer
@InsaneNL Mooie uitleg, zal binnenkort mee beginnen
+2
InsaneNL
@bob de bouwer geen probleem, werkt perfect op deze manier. de oude stukken staal vallen er vanzelf uit en geen gepruts met alles precies op maat maken.
Majorpower
Prachtig gedaan proficiat!!!
+3
Rozema
Vakwerk, erg leuk om te volgen!
stijn-de-bock
@Rozema helemaal mee eens

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D7506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!