Foto van een Weideman 1140 basic line. Even voor de vorst even goed zand op schuiven.  Zo heb ik de eerste 1.5 weej genoeg voer waar ik bij kan. Over de vult zand leg ik nog 2/ 3 laden plastic  op zod

Weidemann 1150

Baltus_steyr
Foto van een Weideman 1140 basic line. Even voor de vorst even goed zand op schuiven. Zo heb ik de eerste 1.5 weej genoeg voer waar ik bij kan. Over de vult zand leg ik nog 2/ 3 laden plastic op zodat de vorst er niet goed in kan komen. Anders kan ik over 2 weken weinig beginnen met de shovel

Reacties

+1
Fendt926Driver
Mooi shoveltje.
En zelf gefabriekt kuil zand opschuiver.
Meer dan 1.5 week vorst gaan we toch niet krijgen?
Heb nog niets extra los gemaakt bij de kuilen.
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ja heb vooraan de schuif een hydro cilinder en daar kan die mooi in kantelen. De gasbuis is wat aan de dunne/lichte kant en buigt iets door. Klopt met een week is het wel minder de vorst maar hoef dan daarna nog niet direct zand vd kuilen te maken anders heb je van die harde platen. En met 2 a 3 lagen plastic over de rug zand hoop ik de vorst er een beetje uit te houden dan kan ik de volgende keer zonder martelen zand vd kuil maken. En anders moet dan de loonwerker maar een keer langskomen met de kraan!
rommert14
@Fendt926Driver hier vriest het al anderhalve week
+1
Fendt926Driver
@rommert14 nou proficiat. Van mij hoeft het alleen maar in de diepvries te vriezen.
En zeker niet nu net in het voorjaar
+5
radium45
@Fendt926Driver Als je een beetje de natuur volgt? Dan weet je dat het elk jaar op het moment dat de dagen gaan lengen er een grote kans is op een vorstperiode. Vooral vroeg in de morgen wanneer de zon op wil komen gaat vaak de temperatuur fors onderuit. Heerlijke momenten van de dag zijn dat vind ik. Ik was in 1987 voor defensie op een klus in de buurt van Waldeck en daar kon het in een paar uur tijd gaan vriezen tot een graad of 20. Overdag lagen wij verstopt bij een boer tussen de sleufsilo,s waar het dan rond de 10 graden vroor en toch, door de zon was het er gewoon heerlijk. Tis maar net wat je gewend bent.
+3
new holland koen
@radium45 Ben ik met je eens, liever wat vorst met een zonnetje dan die regen altijd...
+2
zettelmeyer
@new holland koen klopt helemaal. Alleen geen sneeuw heb je alleen maar last van
+1
new holland koen
@zettelmeyer Wel mooi voor op de foto verder heb je er niet veel aan nee😅
SJB533
Quote Reactie van @radium45:
Als je een beetje de natuur volgt? Dan weet je dat het elk jaar op het moment dat de dagen gaan lengen er een grote kans is op een vorstperiode.

Quote:
Als de dagen gaan lengen...

Meeste Elfstedentochten waren in februari...
+1
radium45
@SJB533 Kunt wel weer zien dat jij geen idee hebt wat er buiten gebeurt. Vanaf begin februari kun je al merken dat het aantal uren zonlicht toeneemt en ook de kracht van het zonlicht. Zo ook smorgens vroeg als jij nog aan het dromen bent, op het moment als de zon op wil komen zakt de temperatuur, soms maar voor enkele minuten. Je ziet dan vaak alles heel even wit worden.
SJB533
@radium45
Koudste moment van de dag is rond zonsopkomst, in februari is dat op een moment, dat ik aan het werk ben, in juni kom ik net m'n bed uit, warmste rond een uur of 3-4 's middags.
radium45
JD BORN 2 FARM
@radium45 klopt volgens mij zijn ook bijna alle Elfstedentochten in februari gereden.
radium45
@JD BORN 2 FARM Dat weet ik wel zeker...
+1
rommert14
@Fendt926Driver min 3 overdag en min 7 snachts met een harde ooste wind, niks aan. Maar het weer wat we normaal de hele winter hebben is ook niks.
+2
new holland koen
Wij zijn ook ff alle kuilen langs geweest met de caesar zodat we een tijdje vooruit kunnen, beter voorkomen dan genezen toch!
+2
zettelmeyer
Hier nog druk bezig de stal vorstvrij te maken, moeten nog deuren in en net brak de lier van het zijkleed. In het nieuwe gedeelte zit nog helemaal niks qua kleden
+2
Baltus_steyr
@zettelmeyer hier zijn we ook bezig. O das wel lastig.
@zettelmeyer dan krijg je nog uitdaging...
ga je dat allemaal nog fixen ?
+3
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr jazeker met kuilplastic, wat planken en spijkers kom ik een heel eind! 2 kanten zijn al dicht! Morge de rest ff. Ook ff robot ruimte ff afgepurt tocht het daar ook niet meer zo.
+1
radium45
Hier alle beregeningspompen uit voorzorg voorzien van een slokje antivries. Met die oostenwind weet je maar nooit hoe koud het gaat worden. Vooral in combinatie met sneeuw kon het hier wel eens tegen de -15 aan komen.
@Baltus_steyr wat houd ‘basic line’ in? Watvoor opties mis je die een normale wel heeft?
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr hiervoor hadden we de luxere 1140 cx. Deze zit een rijpendaal in. die moet je met je linker voet bedienen. zo kun je heel gedoseert te werk gaan en heel nauwkeurig. Verder zit hier een hoge en lage giering op. In de hoge giering kun je de bak./mast amper bedienen. Ook loopt deze zachter als de luxere versie. We konden deze geschikt ruilen dus toen maar gedaan. Dan neem je het iets minder luxere maar voor lief!!
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Deze zit een rijpendaal in. die moet je met je linker voet bedienen. zo kun je heel gedoseert te werk gaan en heel nauwkeurig. Verder zit hier een hoge en lage giering op. In de hoge giering kun je de bak./mast amper bedienen. Ook loopt deze zachter als de luxere versie

Dat is dus nog nieuw te koop??
Dat heeft mijn 1015 DP ook.
Een rijpedaal links met teen/hak bediening voor het rijden.
En ook een hoog/laag waarbij je bij hoog de mast bijna niet bedienen kunt.

Dacht dat dat niet meer leverbaar was
Baltus_steyr
@Fendt926Driver exact!! deze hebben wij met 100 uur gekocht. was een demo. je kunt ze gewoon nieuw bestellen!!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr ha ha .
Wordt het ook geen electrische meer.
Maar dan ga ik voor zoeen.
Wat is de top snelheid van deze ongeveer?
Onze iets harder dan wandel snelheid.
Schat dat onze een km of 6 per uur gast op het hardst
rommert14
@Fendt926Driver das ook niet best
Fendt926Driver
@rommert14 zolang ik rij hoef ik niet te werken.
Dus heerlijk ontspannen rijden is ook leuk
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ja ik denk een km of 10 schat ik. Die vorige liep wel een stuk harder. Maar deze loopt wat rustiger, en dan ga je toch automatisch rustiger werken....ik rijdt tenminste niet altijd vol gas!! Ja elektrisch rijdt toch een stuk bokkeriger dan deze wel!!! Ik kan met deze heel sicuur zand vd kuilen maken en met de andere had ik nog wel is een hap uit de plastic omdat je niet snel genoeg kunt stoppen en met deze wel!!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr de eerste 100m die je er mee rijdt vervloek je dit soort wel 10 keer omdat je dan wel eens abrubt het voetpedaal los laat.
Met deze na een tijdje feiloos op de cm naukeurig mee te rijden.
Ik vindt ze heerlijk rijden.
En vol gas rij ik ook zelden.
En met zaagsel strooien hoef ik niet terug te regelen ik rij gewoon niet harder bij vol gas
radium45
@Fendt926Driver De Giant heeft ook zoiets. Het is geen rempedaal maar een inchingpedaal of hoe je het ook schrijft. Dan kun je vol gas toch langzaam rijden als het moet. Vind het maar waardeloos als je met zo,n ding op hellingen moet werken. Hij blijft gewoon niet staan. Dan heb ik liever een echte rem.
rubencasecs
@Fendt926Driver Heb jaren met een rijpedaal gereden, een 1130 dacht ik, je rijd altijd volgas om een beetje vooruit te komen, we hebben nu een 1240 met vooruit achteruit op de hendel, dat rijd toch heel wat beter (en sneller)
Fendt926Driver
@rubencasecs voor snelheid heb ik mijn ahlmann wel.
En ik rij sporadisch op een met een gas en inching pedaal.
Maar vindt die zeker niet fijner rijden dan mijne.
Maar wel (veel) sneller
+1
Fred4130
@Fendt926Driver hier net zo met de 1015, ideaal dat rijpedaal. Laatst op een huurshoveltje gezeten met electrische voor achteruit, een jobman als ik het me goed herinner, maar het kreng was niet te doseren zoals het met de weidemann juist heel mooi gaat. En als je 1 keer gewend bent aan het rijpedaal kun je er veel gedoseerder mee werken. Was blij toen de weidemann weer klaar was. En er zit wel degelijk een rempedaal rechts samen met het gaspedaal, maar gebruik die nooit. Links zit het rijpedaal.
+1
Fendt926Driver
@Fred4130 voordeel van het rijpedaal is ook dat je altijd eerst stopt met vooruit rijden voordat je achteruit gaat.
Bij electrische omkeer gaat ook bij nog 1000 toeren de vooruit al electrisch naar achteren.
+1
@Baltus_steyr nooit gezien! Maar spreekt mij nog niet echt aan eigenlijk, als ik dit zo lees 😅
rommert14
@ronald-deutz-fahr mooi rechts gas geven en links doseren
@rommert14 nooit mee gewerkt
Gewoon hydrostaat alles op rechtervoet, lekker simpel en iedereen kan er mee rijden
rommert14
@ronald-deutz-fahr ja dat is hetzelfde als wat ik bedoel er zit toch altijd een rempedaal op die dingen?
+2
@rommert14 oh ja dan begreep ik jouw verkeerd, indd links rem/doseren
Rechts gas en links niet teveel gebruiken 🤪
rubencasecs
@ronald-deutz-fahr links is toch altijd een inching pedal, die dingen hebben vlgs mij niet eens een rem buiten de handrem om
@rubencasecs de meesten remmen volgensmij wel af als je op links trapt
Maar dat inchen bij die kleine shoveltje gaat ook niet heel subtiel, beetje alles of niets heb ik het idee
rommert14
@rubencasecs bij onze 3 minishovels kun je met het linker pedaal gewoon remmen als hij achteruit rolt bijvoorbeeld
Wat voorn soort kuilschuif is dit? En kan die shovel het er makkelijk afkrijgen ivm lengte over de kuil heen?
Baltus_steyr
@Jelle Boerkamp6110 deze heb ik zelf gemaakt. bord van zon 30 a 40 cm breed. onderaan zit er een buizen u profiel op zodat je het plastic niet beschadigd. Het bord zit aan een hydro cilinder vast zodat deze rond kan draaien. zo kun je de zijkanten vd kuil ook goed en makkelijk zand afschuiven! Lengte is een meter of 4? Ik heb hem een kleine meter in moeten korten en een goede langere draagbalk onderdoor moeten maken omdat die geknikt is!! shovel kan hem redelijk goed doen!!!
@Baltus_steyr mooi gemaakt, wij gebruiken de voorlader met een rubberschuif werkt ook wel prima maar jammer dat altijd die voorlader eraan moet. Anders had ik het wel met de shovel gedaan maar die kan er niet makkelijk bij komen
Baltus_steyr
@Jelle Boerkamp6110 als je zoiets kantelbaar kunt maken in de voorlader kun je denk ik ook heel mooi zand vd kuil maken!
+1
@Baltus_steyr klopt, wij doen nu met de voorlader de bovenkant en de zijkanten met de minishovel en bak gaat ook prima maar alles kan makkelijker 😄
Baltus_steyr
@Jelle Boerkamp6110 ben je zelf handig met het lasapparaat? anders beun je zelf wat inmekaar, word je creatief van 😬 😁
+1
@Baltus_steyr ja maar ik mag van mijn vader nog niet lassen 😅
+1
Fendt926Driver
@Jelle Boerkamp6110 14 jaar en niet mogen lassen?

Dat heb je met 10 jaar toch allang geprobeerd..

Of moet een stageboer jou straks alles nog gaan leren?
+1
@Fendt926Driver nee dat niet komt dit jaar allemaal nog wel 😅
+1
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Dat heb je met 10 jaar toch allang geprobeerd..

HAha, op zondag ochtend, lekker rustig, stukken ijzer aan elkaar bakken😂 en niemand heeft wat door 😎
+2
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr ja hier ook.
Maar maandag zagen ze altijd dat ik in de werkplaats geweest was....
Maar hier mocht het gewoon.
Vader kon niet lassen. Dus die was wel blij dat ik het met 10 jaar al wel (een beetje) kon
rommert14
@Fendt926Driver ik ben 25 en kan ook niet lassen 🤷‍♂️ we hebben een goeie smit, en mn vader last ook heel enkel wel eens
+1
Fendt926Driver
@rommert14 best vreemd.
Maar zeker niet onoverkomelijk.
Op de lagere landbouwschool kregen ze lassen. En op de middelbare landbouwschool weer.

Maar dat zal bij jullie anders geweest zijn
+1
zettelmeyer
@Fendt926Driver ik heb ook nooit leren lassen maar ik kan de simpele dingen zelf wel redden. Hier op school de keuze voor lassen of de vakken die je voor hbo nodig had. Toen daar voor gekozen en had ik op hbo meer vrijstelling
Fendt926Driver
@zettelmeyer dat is ook een goede keuze.
Ieder moet het ook voor zichzelf bekijken
rommert14
@Fendt926Driver nee hebben wel eens lassen gehad, maar dat was maar 1 keer. En daarna ook niet echt ambitie ervoor gehad. Ga me er nog wel eens over buigen, ooit 😂
Terwisscha
@Fendt926Driver de opleidingen zijn tegenwoordig niet zo praktijk gericht. Doe nu Hbo melkvee houderij, maar daar krijg je alleen les in wat de cijfertjes inhouden.
Dus geen leren lassen of iets dergelijks.
Ook over kalveren ziekten gehad bij opfok en hoe je ze kan herkennen, maar vervolgens niet hoe je die ziekten kan bestrijden.
Zal wel te weinig tijd voor zijn....

Ik kan ook niet lassen hoor, en mijn vader kan het wel, maar na een week zit het weer los of die brand er dwars door heen🤣🤣
@Fendt926Driver HAha, hier kan pa wel aardig lassen, ik red me er mee maar daar is het ook mee gezegt…
Indd, niet op landbouw school gehad helaas.
PieterA
@ronald-deutz-fahr Mijn vader deed vroeger een winter metselcursus en een winter lascursus. Hij kan het goed en heeft mij wel eens wat aanwijzingen gegeven. Sinds we ook wel eens met CO2 lassen is het wel een stuk makkelijker geworden. Nu doe ik het zelf en als het op een beroerde plek zit laat ik een monteur van het mechanisatiebedrijf lassen.
+1
Fendt926Driver
@PieterA mijn zoon leert voor monteur en wordt wel eens uitgeleend om schroot scharen te helpen onderhouden.
Dat houdt ook in dat je de messen uit de knipper moet oplassen.
Een rolletje draad op een dag is dan zo weg.
Maar hij kan met co2 al beter lassen dan ik.
Maar met de electrode ben ik nog beter.
Maar weet niet hoelang nog.

De baas bij het mechanisatie bedrijf zegt al vaak tegen klanten maandag en dinsdag is mijn lasser er.
Dus dan ook de las klussen het meest.
En dat moet mijn zoon dan ook doen
CaseCS130
@Fendt926Driver Denken ze ook een beetje om de gezondheid? Als je zoon zo veel last moet je eigenlijk wel goede afzuiging en een lashelm met versluchtfilter erop hebben. Vaak blijft dat er een beetje bij in kleine opstartende bedrijven.
Hier thuis ook lassen geleerd van m'n vader en oom. Maar doe tegenwoordig wel een 3m luchtmasker onder de lashelm op met gasfilters en stoffilters. Als ik meer laste kwam er zeker zo'n helm met verslucht
+1
Fendt926Driver
@CaseCS130 het bedrijf waar hij helpt heeft mobiele lasdamp afzuiging.
Of ze staan buiten. Niet alles is binnen te zetten of te verplaatsen
En daar hebben ze ook alle beschermende kleding liggen
+2
CaseCS130
@Fendt926Driver goed om te horen, dan is er in ieder geval aandacht voor 👍
case 745 xl
@CaseCS130 toevallig heb ik net zoon lashelm met verselucht filter besteld. Die zijn ook niet meer te betalen.
CaseCS130
@case 745 xl Nee, die van 3m zeker niet. Maar een setje kapotte longen schijnt ook kostbaar te zijn.
assink
@CaseCS130
Bij HBM nu voor 250 euro een lashelm met verslucht systeem.
3M heeft ook wel maskers die zo compact zijn dat ze onder je lashelm te dragen zijn dacht ik.
Esab en optrel hebben ook een verslucht systeem lashelm dacht ik.
CaseCS130
@assink Ja die hbm heeft de prijs wel mee maar bij zoiets kocht ik liever wat beproefts. Heb zelf ook een helm met groter venster, dan wil je eigenlijk niet weer terug naar zo'n kleine als die hbm heeft.
assink
@CaseCS130
Van esab heb je het voor een stuk minder dan speedglas. En da's toch een aardig gerenomeerd merk:
allesvoorlassen.nl/lastoebehoren/lashelmen/…
Ruim 500 voor de btw, lijkt me niet verkeerd.
CaseCS130
@assink Nee, dat is een mooi alternatief
case 745 xl
@CaseCS130 heb er 1 van 3m gekocht. Had al wel veel ervaring met goedkope lashelms maar die van 3m zijn ver weg het beste. En zitten het lekkerst. de ergernis van een goedkope duurt langer dan het geluk dat die goedkoop was.
CaseCS130
@case 745 xl Ja groot gelijk hoor. 3m maakt wel echt fijne spullen. Ik kocht ook liever een gebruikte 3m dan een nieuwe hbm ook al zal die gebruikte 3m nog steeds duurder zijn.
+1
case 745 xl
@CaseCS130 ja klopt ik loop in de winter vaak als zzper bij een constructie bedrijf. dus maak wel de nodige meters. Voor de kleine vlug even stukjes lassen zal je deze denk ik niet gouw gebruiken.
CaseCS130
@case 745 xl weet zeker dat je er plezier van gaat hebben dan 👍
+1
case 745 xl

(klik om te vergroten)

Hij is binnen inc adflo en slijpscherm
CaseCS130
@case 745 xl super, dat slijpscherm is ook een hele nuttige toevoeging denk ik.
SjoerdHylke
@case 745 xl Om even terug te komen op de lashelmen, ik heb momenteel een goedkope automatische lashelm waarvan de batterij bijna op is (dimt slecht). Nu ben ik opzoek naar een andere. Ik heb even gekeken op de site van 3m maar daar staan er een heleboel op en ik zie door de bomen het bos niet meer. Het is voor hobbymatig gebruik met CO2 lasapparaat. Soms weleens wat grotere projectjes maar meestal reparatie werk. Welke komt dan goed naar voren?
+1
assink
@SjoerdHylke
Hoeft niet per se een speedglas zijn.
Andere goede merken zijn Esab en Optrel.
Voor een speedglas in het gewone werk kan zelfs een 100V al wel genoeg zijn.
Neem er wel 1 waarbij je de verduistering in kan stellen, ze zijn er ook met een vaste duisterheid.
Een slijpstand kan ook fijn zijn, als je tussendoor ook veel slijpwerk doet. Hoef je niet continu te wisselen tussen helm en bril/gelaatscherm.
JohnDeere5085
@SjoerdHylke kan je batterijtje niet wisselen, ik heb ook nog goedkope maar dan doet het ook niet zo zeer als ie weer eens valt 😬
SjoerdHylke
@JohnDeere5085 Nee dat valt niet mee bij deze, die zit gesoldeerd. Die van mij is gelukkig nog nooit gevallen.
+1
case 745 xl
@SjoerdHylke ik zou voor dat werk gewoon een goedkope nemen. Als je hem dagelijks gebruikt is het een ander verhaal
@PieterA las cursus zou Indd het mooiste zijn. Lassen hier met elektroden, voor CO2 (mig mag heet dat officieel toch?) lassen we eigenlijk te weinig naar mijn idee, lijkt me wel mooi! Lassen ook wel gegalvaniseerd ijzer (stal inrichting), dat zou dan weer beter zijn met elektroden..
grote projecten hebben we eigenlijk niet, daardoor komt het leren lassen er ook slecht van.

Laten ook weleens wat lassen bij lmb, valt me altjjd op dat die in weinig uren veel kunnen lassen 👌🏻😅
EA_MF
@ronald-deutz-fahr voor boeren bak en braad las/reparatie werk is MMA (elektroden) wel t meest gunstige idd. Mig/mag en zeker TIG moet je schoon ijzer hebben.
@EA_MF en als ik weleens een projectje heb met nieuw ijzer
Wat zijn dan de nadelen van elektroden? Behalve rupsen tikken en Capaciteid?
PieterA
@ronald-deutz-fahr Het aantrekken van de laaelectrode is voor een beginnend lasser altijd wel een puntje. Als je het eenmaal kunt denk je: was dit nou zo moeilijk?

Het slepend lassen en de hoek van de laselectrode 't.o.v. het werkstuk is ook iets wat je beter in de gaten moet houden.

Op z'n kop of staande las is bijna niet te doen. Ik leg een werkstuk nog steeds zo neer dat ik het onderhands kan lassen.
+1
EA_MF
Quote Reactie van @PieterA:
Op z'n kop of staande las is bijna niet te doen. Ik leg een werkstuk nog steeds zo neer dat ik het onderhands kan lassen.

Dat is heel erg afhankelijk van het type laselektrode. Op de verpakking staat afgebeeld in welke posities een elektrode te verlassen is en welke lasrichting er gebruikt moet worden.
PieterA
@EA_MF oké, dat heb ik nooit geweten. Dat komt natuurlijk ook als je je zelf iets aan leert of als je leermeester niet gecertificeerd is; dan heb je sommige essentiële basisinformatie niet gehad. Bedankt!😀
EA_MF
@ronald-deutz-fahr als je goed kunt lassen eigenlijk niets. Goed met elektroden lassen is wel moeilijker dan met mig/mag.
@EA_MF @PieterA ik lees het al. Lekker blijven prikken met de elektroden, als er niet veel serieus laswerk bij komt 😎
Kan wel elektroden apparaat slijten of minder worden? Of last een nieuwe nog hetzelfde als een van 30 jaar oud?
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr Als je weinig last let dan goed op dat je de electrode's goed luchtdicht opruimt. Zo voorkom je bederf. Vochtige electroden lassen voor geen meter.

Wij hebben een inverter van 2 jaar oud. Die is draagbaar en op 230 Volt. Die is wel handig voor er bij, maar loopt wat eerder warm.

Daarnaast hebben we 2x 380 Volt lasapparaat. Ik schat de ene op 30 jaar en de andere op 45 jaar. Daar is niks mis mee.
assink
@PieterA
In principe zijn alle 6000 series ongevoelig voor vocht. Maar als je ze in erg vochtige lucht bewaart word uiteindelijk de bekleding van de elektrode wel aangetast.
7000 series elektrodes zijn wel hygroscopisch, deze moet je eigenlijk in een verwarmde kast bewaren na opening.
Heb hier zelf goede ervaringen met lincoln supras, laten zich goed in alle posities verlassen en zijn vrij ongevoelig voor vervuiling.
Zijn wel duurder dan de normale boerenelektrodes, maar ik wil niet meer terug om eerlijk te zijn.
Verlas hier vrijwel alle elektrodes met m'n Rehm booster 150 inverter, 2,5 en 3,2mm pinnen.
Met zo'n hotstart start je elektrode veel makkelijker dan een transformator.
En voor bepaalde pinnen ben je gelijkspanning nodig, net als een hoge open spanning.
Met een transformator die alleen wisselspanning levert kun je niet alle soorten pinnen verlassen.
@PieterA ze liggen hier gewoon in de doos in de kast. Misschien toch Maareens zo’n plastic koker voor opzoeken waar je die doos in kan doen. Bedankt voor de top 👌🏻
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr Ik koop wel eens oplaselektroden in van die plastic kokers. Als ze leeg zijn dan heb ik weer een koker voor de gewone elektroden.
+1
@PieterA ja precies, die bedoel ik. Vast wel los te koop, Google is je beste vriend😁
PieterA
@ronald-deutz-fahr zulke
Oplaselectroden heb ik altijd in van die plastic doosjes

(klik om te vergroten)

Lincoln wearshield elektroden
+1
@PieterA wij gebruiken eigenlijk alleen universele elektroden. Veeboeren he 😜
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr Ja, ik heb 2,5 (lassen dun ijzer) en 3,2 (lassen normaal ijzer) en dan nog snij-electroden (ipv een snijbrander) en deze wearshield oplaselectroden voor oplassen van roteregtanden en beitels van de woeler en culters.
+1
EA_MF
@ronald-deutz-fahr jullie hebben ook nog gewoon een lastrafo zeker? Met wisselspanning is het aanbod qua elektroden ook redelijk beperkt. Maar zolang je niet in constructiewerk enz zit, blijft het met een standaard 6013 elektrode evengoed gewoon prima aan elkaar zitten.

Dr zijn speciale gesealde kokers te koop om elektroden in te bewaren trouwens, voor een paar tientjes wel te koop op Amazon of Aliexpress.
@EA_MF ja geen idee. Het is oud, er zit een aan uit knop op, en een draaiknop om te regelen hoe zwaar die last, wat je dan weer kan aflezen van een mechanisch wijzertje. Beetje gevoelswerk. En Indd dikke en dunne elektroden 2.5 en 3.2
EA_MF
@ronald-deutz-fahr dat is een wisselstroom trafo, heb zelf ook zo een 👍
case 745 xl
@PieterA idd electroden moeten droog worden bewaard. Ik heb voor montage klussen op montage ook een inverter Maar Daar kan ik de hele dag wel mee lassen. Zonder dat die heet word.
PieterA
@case 745 xl misschien kwaliteitsverschil. Wij hebben een Telwin Force 165. Kostte toen iets van 180,-
Boersen
@ronald-deutz-fahr Kom hier maar eens een middagje bakken met MigMag.

(klik om te vergroten)

Laatst nog nog een kuilschuifje in elkaar gebakken. Alleen de dikke koker is gekocht, de rest van oud/gebruikt ijzer.
@Boersen netjes gemaakt! Met geregeld zo’n projectje is een c02 apparaat veel mooier 👌🏻😎
radium45
Hier alle lasdiploma,s in bezit. MIG MAG electrode. Lassen met de brander met toevoeging.... En die laatste vind ik eigenlijk nog het mooist. Dat kent niet iedereen.
+1
casejxu
Quote Reactie van @radium45:
brander met toevoeging

Autogeen lassen is dat toch? Mooi en leuk werk!
Fendt926Driver
@casejxu yup autogeen.
Dan moet je propaan naast je zuurstof staan hebben.
Met butaan gas kun je niet lassen.

Zelf vindt ik rvs en aluminium lastig te lassen vooral als het niet zuiver aluminium is.
Heeft best wat zweten gekost.
Doe het ook veel te weinig
radium45
@Fendt926Driver acetyleen.... propaan is voor op de camping.
Fendt926Driver
@radium45 ach ja klopt acetyleen.
Heb er apparte branders voor moeten kopen om dat te kunnen verstoken.
casejxu
@Fendt926Driver heb zelfs thuis autogeen lassen. Maar gebruik het eigenlijk nooit. Voor alluminium kan ik bij me oud werkgever terecht. Die heeft daar migmag apparaat voor
rubencasecs
@Fendt926Driver rvs kun je toch prima lassen met rvs electrodes, alu is veel moeilijker
casejxu
@rubencasecs werkt wel t makkelijkst vind ik
Fendt926Driver
@rubencasecs rvs kan prima gelast worden met electrodes.
Maar als het zichtwerk is wat voor de sier gelast wordt gaat het door met een kleine toorts het rvs van een buis onderling met elkaar te laten smelten zodat het naadloos is.
Soms vullen we de buis dan nog met argon gas zodat er ook geen verkleuring optreed van het rvs tijdens het lassen
+1
assink
Hier elektrode, mig/mag en tig lasapparatuur. Nergens les in gehad, ooit 2 uurtjes op de HTS.
Voor de rest zelf aangeleerd, tig moet ik nog beter onder de knie krijgen.
Maar teveel hobby's en te weinig tijd.
Fendt926Driver
@assink hier net zo.
Voor het echte mooie werk ga ik naar mijn zwager die ook de titel meester lasser mag voeren.
Hij was altijd al meester lasser op ervaring.
Maar nu heeft hij die papieren er ook bij

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Weidemann 1150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!