Foto van een Weideman 1140 basic line. Even voor de vorst even goed zand op schuiven.  Zo heb ik de eerste 1.5 weej genoeg voer waar ik bij kan. Over de vult zand leg ik nog 2/ 3 laden plastic  op zodat de vorst er niet goed in kan komen. Anders kan ik over 2 weken weinig beginnen met de shovel

Weidemann 1150

Foto van een Weideman 1140 basic line. Even voor de vorst even goed zand op schuiven. Zo heb ik de eerste 1.5 weej genoeg voer waar ik bij kan. Over de vult zand leg ik nog 2/ 3 laden plastic op zodat de vorst er niet goed in kan komen. Anders kan ik over 2 weken weinig beginnen met de shovel

Reacties

+1
Fendt926Driver
Mooi shoveltje.
En zelf gefabriekt kuil zand opschuiver.
Meer dan 1.5 week vorst gaan we toch niet krijgen?
Heb nog niets extra los gemaakt bij de kuilen.
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ja heb vooraan de schuif een hydro cilinder en daar kan die mooi in kantelen. De gasbuis is wat aan de dunne/lichte kant en buigt iets door. Klopt met een week is het wel minder de vorst maar hoef dan daarna nog niet direct zand vd kuilen te maken anders heb je van die harde platen. En met 2 a 3 lagen plastic over de rug zand hoop ik de vorst er een beetje uit te houden dan kan ik de volgende keer zonder martelen zand vd kuil maken. En anders moet dan de loonwerker maar een keer langskomen met de kraan!
rommert14
@Fendt926Driver hier vriest het al anderhalve week
+1
Fendt926Driver
@rommert14 nou proficiat. Van mij hoeft het alleen maar in de diepvries te vriezen.
En zeker niet nu net in het voorjaar
+5
radium45
@Fendt926Driver Als je een beetje de natuur volgt? Dan weet je dat het elk jaar op het moment dat de dagen gaan lengen er een grote kans is op een vorstperiode. Vooral vroeg in de morgen wanneer de zon op wil komen gaat vaak de temperatuur fors onderuit. Heerlijke momenten van de dag zijn dat vind ik. Ik was in 1987 voor defensie op een klus in de buurt van Waldeck en daar kon het in een paar uur tijd gaan vriezen tot een graad of 20. Overdag lagen wij verstopt bij een boer tussen de sleufsilo,s waar het dan rond de 10 graden vroor en toch, door de zon was het er gewoon heerlijk. Tis maar net wat je gewend bent.
+3
new holland koen
@radium45 Ben ik met je eens, liever wat vorst met een zonnetje dan die regen altijd...
+2
zettelmeyer
@new holland koen klopt helemaal. Alleen geen sneeuw heb je alleen maar last van
+1
new holland koen
@zettelmeyer Wel mooi voor op de foto verder heb je er niet veel aan nee😅
SJB533
Quote Reactie van @radium45:
Als je een beetje de natuur volgt? Dan weet je dat het elk jaar op het moment dat de dagen gaan lengen er een grote kans is op een vorstperiode.

Quote:
Als de dagen gaan lengen...

Meeste Elfstedentochten waren in februari...
+1
radium45
@SJB533 Kunt wel weer zien dat jij geen idee hebt wat er buiten gebeurt. Vanaf begin februari kun je al merken dat het aantal uren zonlicht toeneemt en ook de kracht van het zonlicht. Zo ook smorgens vroeg als jij nog aan het dromen bent, op het moment als de zon op wil komen zakt de temperatuur, soms maar voor enkele minuten. Je ziet dan vaak alles heel even wit worden.
SJB533
@radium45
Koudste moment van de dag is rond zonsopkomst, in februari is dat op een moment, dat ik aan het werk ben, in juni kom ik net m'n bed uit, warmste rond een uur of 3-4 's middags.
radium45
JD BORN 2 FARM
@radium45 klopt volgens mij zijn ook bijna alle Elfstedentochten in februari gereden.
radium45
@JD BORN 2 FARM Dat weet ik wel zeker...
+1
rommert14
@Fendt926Driver min 3 overdag en min 7 snachts met een harde ooste wind, niks aan. Maar het weer wat we normaal de hele winter hebben is ook niks.
+2
new holland koen
Wij zijn ook ff alle kuilen langs geweest met de caesar zodat we een tijdje vooruit kunnen, beter voorkomen dan genezen toch!
+2
zettelmeyer
Hier nog druk bezig de stal vorstvrij te maken, moeten nog deuren in en net brak de lier van het zijkleed. In het nieuwe gedeelte zit nog helemaal niks qua kleden
+2
Baltus_steyr
@zettelmeyer hier zijn we ook bezig. O das wel lastig.
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer dan krijg je nog uitdaging...
ga je dat allemaal nog fixen ?
+3
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr jazeker met kuilplastic, wat planken en spijkers kom ik een heel eind! 2 kanten zijn al dicht! Morge de rest ff. Ook ff robot ruimte ff afgepurt tocht het daar ook niet meer zo.
+1
radium45
Hier alle beregeningspompen uit voorzorg voorzien van een slokje antivries. Met die oostenwind weet je maar nooit hoe koud het gaat worden. Vooral in combinatie met sneeuw kon het hier wel eens tegen de -15 aan komen.
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr wat houd ‘basic line’ in? Watvoor opties mis je die een normale wel heeft?
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr hiervoor hadden we de luxere 1140 cx. Deze zit een rijpendaal in. die moet je met je linker voet bedienen. zo kun je heel gedoseert te werk gaan en heel nauwkeurig. Verder zit hier een hoge en lage giering op. In de hoge giering kun je de bak./mast amper bedienen. Ook loopt deze zachter als de luxere versie. We konden deze geschikt ruilen dus toen maar gedaan. Dan neem je het iets minder luxere maar voor lief!!
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Deze zit een rijpendaal in. die moet je met je linker voet bedienen. zo kun je heel gedoseert te werk gaan en heel nauwkeurig. Verder zit hier een hoge en lage giering op. In de hoge giering kun je de bak./mast amper bedienen. Ook loopt deze zachter als de luxere versie

Dat is dus nog nieuw te koop??
Dat heeft mijn 1015 DP ook.
Een rijpedaal links met teen/hak bediening voor het rijden.
En ook een hoog/laag waarbij je bij hoog de mast bijna niet bedienen kunt.

Dacht dat dat niet meer leverbaar was
Baltus_steyr
@Fendt926Driver exact!! deze hebben wij met 100 uur gekocht. was een demo. je kunt ze gewoon nieuw bestellen!!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr ha ha .
Wordt het ook geen electrische meer.
Maar dan ga ik voor zoeen.
Wat is de top snelheid van deze ongeveer?
Onze iets harder dan wandel snelheid.
Schat dat onze een km of 6 per uur gast op het hardst
rommert14
@Fendt926Driver das ook niet best
Fendt926Driver
@rommert14 zolang ik rij hoef ik niet te werken.
Dus heerlijk ontspannen rijden is ook leuk
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ja ik denk een km of 10 schat ik. Die vorige liep wel een stuk harder. Maar deze loopt wat rustiger, en dan ga je toch automatisch rustiger werken....ik rijdt tenminste niet altijd vol gas!! Ja elektrisch rijdt toch een stuk bokkeriger dan deze wel!!! Ik kan met deze heel sicuur zand vd kuilen maken en met de andere had ik nog wel is een hap uit de plastic omdat je niet snel genoeg kunt stoppen en met deze wel!!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr de eerste 100m die je er mee rijdt vervloek je dit soort wel 10 keer omdat je dan wel eens abrubt het voetpedaal los laat.
Met deze na een tijdje feiloos op de cm naukeurig mee te rijden.
Ik vindt ze heerlijk rijden.
En vol gas rij ik ook zelden.
En met zaagsel strooien hoef ik niet terug te regelen ik rij gewoon niet harder bij vol gas
radium45
@Fendt926Driver De Giant heeft ook zoiets. Het is geen rempedaal maar een inchingpedaal of hoe je het ook schrijft. Dan kun je vol gas toch langzaam rijden als het moet. Vind het maar waardeloos als je met zo,n ding op hellingen moet werken. Hij blijft gewoon niet staan. Dan heb ik liever een echte rem.
rubencasecs
@Fendt926Driver Heb jaren met een rijpedaal gereden, een 1130 dacht ik, je rijd altijd volgas om een beetje vooruit te komen, we hebben nu een 1240 met vooruit achteruit op de hendel, dat rijd toch heel wat beter (en sneller)
Fendt926Driver
@rubencasecs voor snelheid heb ik mijn ahlmann wel.
En ik rij sporadisch op een met een gas en inching pedaal.
Maar vindt die zeker niet fijner rijden dan mijne.
Maar wel (veel) sneller
+1
Fred4130
@Fendt926Driver hier net zo met de 1015, ideaal dat rijpedaal. Laatst op een huurshoveltje gezeten met electrische voor achteruit, een jobman als ik het me goed herinner, maar het kreng was niet te doseren zoals het met de weidemann juist heel mooi gaat. En als je 1 keer gewend bent aan het rijpedaal kun je er veel gedoseerder mee werken. Was blij toen de weidemann weer klaar was. En er zit wel degelijk een rempedaal rechts samen met het gaspedaal, maar gebruik die nooit. Links zit het rijpedaal.
+1
Fendt926Driver
@Fred4130 voordeel van het rijpedaal is ook dat je altijd eerst stopt met vooruit rijden voordat je achteruit gaat.
Bij electrische omkeer gaat ook bij nog 1000 toeren de vooruit al electrisch naar achteren.
+1
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr nooit gezien! Maar spreekt mij nog niet echt aan eigenlijk, als ik dit zo lees 😅
rommert14
@ronald-deutz-fahr mooi rechts gas geven en links doseren
ronald-deutz-fahr
@rommert14 nooit mee gewerkt
Gewoon hydrostaat alles op rechtervoet, lekker simpel en iedereen kan er mee rijden
rommert14
@ronald-deutz-fahr ja dat is hetzelfde als wat ik bedoel er zit toch altijd een rempedaal op die dingen?
+2
ronald-deutz-fahr
@rommert14 oh ja dan begreep ik jouw verkeerd, indd links rem/doseren
Rechts gas en links niet teveel gebruiken 🤪
rubencasecs
@ronald-deutz-fahr links is toch altijd een inching pedal, die dingen hebben vlgs mij niet eens een rem buiten de handrem om
ronald-deutz-fahr
@rubencasecs de meesten remmen volgensmij wel af als je op links trapt
Maar dat inchen bij die kleine shoveltje gaat ook niet heel subtiel, beetje alles of niets heb ik het idee
rommert14
@rubencasecs bij onze 3 minishovels kun je met het linker pedaal gewoon remmen als hij achteruit rolt bijvoorbeeld

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Weidemann 1150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!