11 juni 2016 oto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 bezig met het onderblad spuiten met de rijenspuit in de pioenrozen.De pioenrozen worden geteeld voor de snij; dat betekend dat ze met de hand bij de gro

Deutz-Fahr Agrotron 85

PieterA
11 juni 2016 oto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 bezig met het onderblad spuiten met de rijenspuit in de pioenrozen.

De pioenrozen worden geteeld voor de snij; dat betekend dat ze met de hand bij de grond afgesneden worden en met een stuk of 60 bloemen in een emmer op een veilingkar gezet worden, waarna een vrachtwagen ze ophaalt en naar de bloemenveiling brengt.

Deze foto is genomen net na het snijden.Het onkruid wat onder de planten staat wordt gespoten. Ook wordt er een bodemherbicide mee gespoten.

Op deze foto zijn de achtervelgen gestraald en gepoedercoat, ook zijn er afstandsbussen gemonteerd om dubbellucht op rijafstand te kunnen monteren.

Deze pioenrozen zijn op de foto ongeveer 11 jaar oud. Toen hadden we nog geen gps en ze zijn dus zonder gps geplant. Ze staan netjes recht in de rij, maar niet zo netjes dat ze met gps gespoten kunnen worden. De chauffeuse moet dus zelf sturen.

Reacties

noordhof
Beetje uitleg bij de foto verklaart veel . 👍
deufi
Hoeveel jaar kan een pioenrozen plant mee? Staan deze nu op kleine ruggen?
mf 6150
@deufi
In de regel een jaar of 10/12. Maar er zijn uitzonderingen
+1
PieterA
@deufi Ja, bij ons staan ze op kleine ruggetjes, dan hebben ze in de winter niet zo snel natte voeten.
Fendt280S
Goed verhaal👍🏻
Marcsteffens6265
Ook weer wat bij geleerd.👍🏻
joozt
Mooi zeg. Echt een onbekende teelt hier. Bemest je deze rozen ook? En hoe doe je dat?
+2
PieterA
@joozt Ja, ik laat 2 jaar vantevoren draineren en kilveren. Daarna 175 ton compost en dan een jaar later nog een keer 125 ton compost per hectare. Daarna ieder jaar in de winter Kali-60 en Kas er op. En na het snijden in de 1e week van juni nog een keer.
deufi
@PieterA komt je dan nog uit met je fosfaat en stikstof ruimte met die hoeveelheden?
PieterA
@deufi Ja, want als je de 20 jaar nadien geen organische mest meer aanvoert, dan valt het gemiddeld per jaar nogal mee.
deufi
@PieterA Mag je dat dan over 20 jaar verspreiden qua regelgeving?
PieterA
@deufi Dat weet ik niet. Ik doe dat niet. Je hebt een maximum per bedrijf per jaar en daar hou ik me aan. Bij mij krijgen de andere gewassen gewoon wat minder in die 2 jaar.
deufi
@PieterA Uiteraard. Ik dacht dat er misschien speciale regels zouden zijn voor gewassen die zoveel jaar blijven staan. Je weet het nooit.
PieterA
@deufi Ik heb me er nooit in verdiept. Ik weet het gewoon niet of het kan.
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!