Foto van een Schuitemaker Robusta . Nog even wat bemesten tussen de buien door na de 1 sta snede gras. Groeizaam weer!!

Schuitemaker Robusta

Foto van een Schuitemaker Robusta . Nog even wat bemesten tussen de buien door na de 1 sta snede gras. Groeizaam weer!!

Reacties

huub
Die slang opzij is van de overloop/ontluchting?
Baltus_steyr
@huub deze is idd de overloop. Hier heb ik een ton onder staan tijdens het laden. Dan loopt het schuim over in de ton en heb je niks geen gesmeer. Ik zal deze dagen even een filmpje plaatsen van het laden vd tank
huub
@Baltus_steyr kan je het niet terug de kelder in laten lopen?
Baltus_steyr
@huub nee zolang is de slang niet want dan steekt die veelste ver uit. En ik wil nog een klein overloop slangetje maken aan de ton richting de put. ik wil ook zoveel mogelijk de put dicht hebben!!
+1
dx11
@Baltus_steyr met dit gemartel wordt ik al weer onzeker of een verdringerpomp wel wat voor mij is haha
johndeere6230
@dx11

Met normale mest normaal gesproken geen last volgens mij, dunne mest wilt sneller schuimen en dan drukt die er wel wat door.

Afgelopen jaar eind van het seizoen week met de tank bij de loonwerker gereden en geen enkele keer gehad dat die het er weer uit gooide
Baltus_steyr
@dx11 ik denk dat je een beetje een vertekend beeld binnen hebt gekregen! 😁 Bij zulk soorten tanken( ik dacht bij alle worm en verdringertanken) zit binnen in de tank een overloopbuis! Dus als de tank vol zit dan pompt die het via de overloopbuis eruit. Die buis komt onderaan naast de pomp uit. Omdat ik altijd de tank strak gevuld wil hebben komt er vaak heel iets schuim uit( omdat de laate paar procenten vd tank altijd wel iets schuim in zit) En nu heb ik er een haakse bocht aangemaakt met slang en die hangt boven een vat. Zo kan ik de tank goed vol maken zonder dat ik op de straat sop. Natuurlijk kan ik de tank ook wel iets minder vol doen dan sop ik ook niet, maar ik wil hem graag vol!!haha. Ik zal hier onder ff een filmpje plaatsen die ik vanmiddag in mekaar geflanst heb!!
SJB533
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Omdat ik altijd de tank strak gevuld wil hebben komt er vaak heel iets schuim uit( omdat de laate paar procenten vd tank altijd wel iets schuim in zit)

Is het ook niet zo, dat het schuim wel eens langs de bal (vacuümtank) wil glippen? 🤔

Ja, als je de kop er niet bij hebt, is een verdringerpomp op dat gebied inderdaad lastig 😬
+1
hermanjohndeere
@SJB533 daar heb je bij een vacuumtank geen last van. Een heel enkele keer met hele dunne mest (bijna water) dat er langs gaat. Maar dat is mij in 5 jaar nog maar 3 keer gebeurt.
+1
Allrad
@dx11 heeft al lang gezien hoe het worden moet. Er moet geen verdringerpomp onder. Er moet gewoon een tank bij tussen. Of de bemestertank achter de driewieler.
CaseCS130
@Allrad

Zoiets bedoel je zeker? Dat was net iets voor @dx11
Allrad
@CaseCS130 Precies.
dx11
@Allrad daar ben ik ook groot fan van, van vacuum. Toch is de capaciteit van een verdringerpomp wel iets wat mij aanspreekt, en het stukje gewicht telt bij een grote tank ook snel aan. Ik ben onlangs wel bezig geweest met een losse vtt200 tank, echter ging die handel erg moeizaam en is dat helaas niets geworden. Maar de 3wieler is ook een lastig verhaal, de hydropomp is slecht, en de vacuümpompen worden minder. Het hydraulisch systeem is grotendeels defect. Nog een kostbare klus om die weer klaar te maken
+4
Baltus_steyr
+1
zettelmeyer
@Baltus_steyr mooi gemaakt. Waar dienen de touwen voor die je iedere keer aan trekt?
+1
Baltus_steyr
@zettelmeyer Daar zet ik de hendel mee om voor het volzuigen en rondpompen. Anders was ik nog weer een extra dubbelwerken ventiel nodig die ik weer moest delen. Ik dacht laat ik het eerst met touwen proberen. Hydrolisch kan ik het altijd nog maken. Maar het bevalt zeer goed zo en het is lekker praktisch!!
MRVNDT
@Baltus_steyr ik zou er een linak electro Zylinder actuator of hoe men dat noemt up zetten. Een draad met 12v en een ON/OFF/ON 6pin schakelaar en klaar 😄. Is wel een hydroclyinder maar met electriciteit

Zoals in het rapide wagens laden lossen schakelen. Maar met touw gaat ook
dx11
@MRVNDT of een elektronischgestuurd 6/2 hydroventiel met een cilinder.
MRVNDT
@dx11 klopt das ook niet te duur
ronald-deutz-fahr
@dx11 of paar 6/2 ventielen, allemaal tegelijk schakelen. 1 schakelaar in de cabine, met ‘laden’ en ‘lossen’
Op lossen bedien je hef, Bemester, 3 weg kraan, met de trekker ventielen.
Met laden bedien je met diezelfde trekker ventielen, versnellingsbak, klep, slangaansluiter.
+1
Baltus_steyr
@MRVNDT ik heb hier een elektrische gestuurde magneet waar ik van 1 dubbelwerkend hydroslangen naar 2 dubbelwerkend kan. De dubbelwerkend die de de hef vd bemester laat zakken en daarna de snijmolen rond laat draaien die kan ik doormiddel van de magneetspoel de hydroliek bedienen om de zuigarm te bedienen en daarna de mestklep omhoog te halen. Hoe het precies heet met het hydroliek snap ik niet zo heel goed maar weet wel hoe de praktijk werkt. En het werkt! 😀
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr schakel je die versnellingsbak nou hydraulisch? Wij hebben dezelfde bak erop, maar die wil weleens slecht in de versnelling, maar met de hand sloop je niks, even aan het kruisje aan trekker kant draaien en hij wil erin..
maar bij jouw gaat dat met geweld?
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr nee ik laat de versnellingsbak altijd in de zelfde versnelling staan..! Hier zit nog een aftakas stomp onder en die is voor de orginele (kramp/slootsmid)snijkast!. Ik heb die snijkast er af gesloopt en er een (loonwerkers) vredo snijkast opgemaakt. Zodra de bemester uit klapt wordt de hendel vd snijkast uit werking gezet. Zodra ik de bemester weer in klap wordt de snijkast weer in werking gezet. Zo hoef ik niet een extra gestuurde klep te maken. Hoe meer poes pas er op zit hoe ingewikkelder het wordt. Wou het zo simpel mogelijk houden , zodat me pa er ook nog een keer mee op pad kan, en nog meer jongens.!
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr wat moet je met die cilinder in en uitschakelen dan?
+1
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr de versnellingsbak heeft 2 aftakas stompen. De bovenste voor vee pomp, die loopt altijd. De onderste stomp is voor de snijkast. Die kun je met die hendel in en uit werking zetten. Die bedien ik dus met de hydro cilinder. Die cilinder zit bij op de slangen van de bemester op en in klappen. Dus dan gaat de Eerste olie door de kleine cilinder en dan wordt altijd de snijkast in of uit werking gezet.
CaseCS130
Gaat opzich mooi in het filmpje. Maar zit opzich niet echt tijdwinst in tov van even uitstappen en de slang eraan doen denk ik?
Vind het zelf eigenlijk wel lekker om er 4 of 5 keer per uur even uit te zijn. Eventjes de kop door de stal deur of even snel de voergang schuiven.
MRVNDT
@CaseCS130 ja vond ik ook altijd wel mooi maar 8 duim word zwaar en als het regent ( en dan rijd ik meestal ) is het niet mooi natte slang pakken en alles vuil hebben. En nu met zuigarm geen gezeur met mest bij afkoppelen up mijn zuigplaats.

Liever uitstappen als ik dat wil en niet omdat ik moet 😁
+1
CaseCS130
@MRVNDT 8 duims is te zwaar inderdaad. Morst jou zuigarm dan niet? Meeste zuigarmen die ik zie morsen veel meer dan de losse slang die hier op een bokje ligt.
MRVNDT
@CaseCS130 ne 0,0 morst helemaal niks. Weet niet of dat wat belangrijk is dat mijn mest dun als water is ? Vaalt nix van af.
+1
MRVNDT
@CaseCS130 maar ik moet erbij zeggen dat ik met n zuigstation werk ? Niet direkt in put met arm
+1
CaseCS130
@MRVNDT Oh ja, zo'n trechter systeem. Dan heb je inderdaad een mooi kort pijpje eraan. Met gewone zuigarm drupt de slang altijd lang na.
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 dit gaat sws wel sneller dan zelf uitstappen , instappen spul weer aanzetten. Ik denk dat het hetzeflde tijd kost al een zuigarm. Maar ik heb het bewust gedaan voor mijn knieen. Aan mijn linker knie ben ik al een keer geopereerd aan een gescheurde kruisband. En met een dag bemesten kan ik het de volgende dag al goed vernemen in de knieen. Elke keer afstappen opstappen en dat dan tig keer.
Van dit systeem wat ik nu heb kan ik rustig op de trekker blijven en ervaar ik meer rust in de knieen( alleen de koppeling gaat niet zo heel licht van deze trekker)dus ik ben er zeer tevreden mee!
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr Ah kijk, zo heeft iedereen weer z'n eigen motieven. Als ik een lange dag op de trekker zit en er nauwelijks afkom word ik juist zo stijf als een plank. Maar idd als je ene knie niet best meer is, is dit een uitkomst. Wat die koppeling betreft. Die gaat met een kabel over een katrolletje. Dat katrolletje wil wel eens vastzitten waardoor de koppeling veel zwaarder gaat dan nodig. Had de onze ook. Kabel zelf kan ook door de mantel slijten waardoor die zwaar gaat.
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 ach om de zovelen vrachten een keer pissen, keer met de vetpistool in de ronde. Dan rek je de benen ook!! Ben liever stijf na een dagje zitten dan volgende dag zeurende knieen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Robusta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!