Foto van een Claas Jaguar 960, de laatste paar dagen hoorde we wat  geluid uit de blazer wanneer hij het strakst stond ( onze choppers hebben allemaal hydraulisch verstelbare blazer) op standje 7-10 w

Claas Jaguar 960

catfan55
Foto van een Claas Jaguar 960, de laatste paar dagen hoorde we wat geluid uit de blazer wanneer hij het strakst stond ( onze choppers hebben allemaal hydraulisch verstelbare blazer) op standje 7-10 was er niks aan de hand, van 7 naar 1 werd het lawaai steeds luider. Lagers gechecked, waren ok dus blazer op 10 en de klus afmaken ( we waren 200km van huis)

Thuis de blazer er uit gehaald en bleek de slijt plaat in het huis door te zijn. Was een klein gat in gekomen en silage was er achter gedrukt waardoor de slijt plaat in het midden iets omlaag was gekomen, waardoor hij de blazer raakte op standje 7 tot 1.

Gelijk alle slijt platen in de blazer vervangen, nieuwe paddles er op, de lagers ook maar gelijk gedaan omdat we alles al uit elkaar hadden.

Reacties

catfan55
De slijt plaat die door gebogen is richting de blower

(klik om te vergroten)

+4
catfan55
Lagers weer fris, kan hij weer 4 jaar mee 😁

(klik om te vergroten)

Hannesman
Weer netjes voor mekaar, kan er weer een tijdje tegen 👌
steyrlanzboy
Mooi
Corne S
Netjes voor elkaar. Fijn dat je de klus af kon maken.
Wat is de functie van de verstelling?
catfan55
@Corne S harder of zachter blazen. Bijvoorbeeld met een mais veld open maken zet je hem op 1en kun je mooi de achterkant van een oplegger raken. Daarna op 8-10 als ze er naast rijden,
Doordat de blower dan iets minder doet, dus minder vermogen vraagt heb je iets capaciteit winst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 960 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!