Foto van een John Deere 6420, 2e snede klaver samen met de 3e snede Italiaans raaigras inkuilen. Ik had een week of 2 geleden al willen oogsten, maar volgens een adviseur moest ik nog even wachten, bi

John Deere 6420

+3
wotan2
Foto van een John Deere 6420, 2e snede klaver samen met de 3e snede Italiaans raaigras inkuilen. Ik had een week of 2 geleden al willen oogsten, maar volgens een adviseur moest ik nog even wachten, bij regen die ze voorspelden zou er nog flink wat bij groeien. Geen regen gehad, en ondertussen een paar vrachten stro ontvangen, en dus geen tijd om te kuilen, maar vandaag was het zo ver. Het italiaans was al het zaad inmiddels verloren en de klaver ook al bijna uitgebloeid. Weer een lekker temperatuurtje voorspeld voor deze dag (33 C), dus ‘s morgens laten maaien op groot zwad en eigelijk meteen met de opraapwagen op laten laden. En om 12.30 zat er 13 ha aan de hoop (5 wagens).

Reacties

+2
casejxu
Je word aardig handig zonder kuilverdeler 👌👌
+1
wotan2
@casejxu het product was ook een stukje natter, en stapelde goed. Ik kon ook wel goed merken da de trekker veel meer moeite had als er geduwd moest worden.
+1
bieske98
Hoe gaat het bij jullie daar met de mais?
+1
wotan2
@bieske98 de mais is nog groen en er zit een naar omstandigheden een redelijke kolf in. Of te wel we mogen niet klagen, maar goed is anders.
bieske98
@wotan2 een heel eind hetzelfde als hier in de côtes d'Armor dan👍
huub
Dan is het een adviseur van niks. Bij twijfel kan je beter maaien. In deze tijd van het jaar wordt gras snel te hard.
wotan2
@huub nou adviseur van niks wil ik niet zeggen, dingen lopen hier soms net even anders dan dat ik gewend ben. Ik merk wel dat ik toch wel het beste mijn eigen kop kan gebruiken, komt meestal het beste uit. In het begin toen ik hier pas was, hebben we woorden gehad over de service die gegeven werd. Ik ontving de sms die de bulkwagen aankondigde, iedere keer nadat de bulkwagen gelost was. Toen ik daar over een klacht indiende, was het antwoord van kantoor dat het aan de telefoonprovider lag. Van chauffeurs had ik al begrepen dat het gewoon laksheid bij de leverancier was. Dus toen hij me mailde met dat antwoord, heb terug geantwoord; "als dit het echte antwoord is waar ik het mee moet doen, ga ik op zoek naar een betrouwbare leverancier". Sindsdien lopen de leveranties vrijwel vlekkeloos, en loopt hij het vuur uit zijn sloffen voor me.
+1
wotan2
Nog een foto

(klik om te vergroten)

Lossen van de eerste wagen
+1
wotan2
@wotan2 en nog een

(klik om te vergroten)

Het eind resultaat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!