14 februari 2023 Foto van een New Holland T 7.190 met Kuhn EL100 3m. Messenfrees. Voor de pas aangeschafte messenfrees die ook voor aan de trekker past hebben we een setje grotere loopwielen met spind

New Holland T 7.190

+7
PieterA
14 februari 2023 Foto van een New Holland T 7.190 met Kuhn EL100 3m. Messenfrees.

Voor de pas aangeschafte messenfrees die ook voor aan de trekker past hebben we een setje grotere loopwielen met spindelverstelling gemaakt. De bedoeling is om in het najaar voor het planten van de tulpen te frezen, spitten en rotoren in 1 werkgang.

Kijken of we met zo'n combinatie de 1013 in de Agrotron 120 mk3 kunnen temmen. De frees is net zo oud als dat mijn vrouw zich voelt (28). Vandaar dat ik hem op deze valentijnsdag post.

Op de achtergrond zie je onze spuit die een lekke pomp, lekke hydroslangen, slechte verlichting en een scheur in de boom had. De pomp nog dichtmaken en de scheur lassen, dan kan die weer mee naar huis.

De New Holland met frees staat inmiddels thuis. Die kan weer een frisse laklaag krijgen.

Reacties

+2
deutz110
Ik denk dat je de 120 er wel goed z'n pks nodig heeft als ik zie met hoeveel pk ze hier rijden bij zo'n combinatie
+1
PieterA
@deutz110 Ik denk dat het niks wordt. De frees kan altijd nog achterop een andere trekker. Wel hoeven we niet zo diep te frezen, want achterop spitten we toch. Ook rijden we met spitten maar maximaal 2,2 km per uur.
+3
deutz110
@PieterA ja hier zitten ze wel op zware grond en hangt de frees ook voor gewicht voorop niet elk perceel frezen ze voor op eerst
+2
2850Johndeere6R
@deutz110 Klopt tegenwoordig is 200pk al bijna niks meer voor een Spitfrees combinatie 😅 terwijl pakweg 10 jaar geleden alles met een 140/150 pk gedaan werd.
+1
PieterA
Iemand een mening over de slijtage van de messen? Kan ik er nog 10 hectare mee frezen?

Foto's zijn gemaakt bij de plaatselijke Deutz-dealer. Ik sleutel daar in de winter zelf een beetje aan mijn eigen spulletjes.

(klik om te vergroten)

Vanavond gelijk nog even een paar steuntjes voor de zaadbuis van de Accord fronttank gemaakt.

(klik om te vergroten)

De frees van de zijkant.
+4
2850Johndeere6R
@PieterA voor een beoordeling van de messen is een foto wel handig Pieter 😉
+2
deufi
Dit zal vast prima werken, alleen of de 120 alles kan hebben is te betwijfelen. Niet overwogen om de diepte van de fronthef te beperken met een ketting? Dan het je geen wielen nodig aan de frees. Daarvoor hebben we hier een speciale ketting beugel aan de fronthef zitten. Heb je nog een foto van de messen?
+2
PieterA
@deufi Ik dacht dat voor een nauwkeurige diepteregeling grote wielen gewenst waren. Er zaten al wielen aan, maar die vond ik te klein. Als je ondiep wil werken (vanwege brperkt beschikbare pk's) dan moet je de diepteregeling goed voor elkaar hebben.

Als ik er aan denk maak ik zo even een foto van de messen.

(klik om te vergroten)

+1
2850Johndeere6R
@PieterA Als ik op de bovenstaande foto kijk moet die 10ha nog wel lukken. Maar ik weet niet of een frees met nieuwe messen minder PK's vergt of juist meer pk
+3
PieterA

(klik om te vergroten)

De messen
+3
deufi
@PieterA Die grote wielen zullen zeker een stuk beter werken dan die kleine wielen. Die kleine gaan duwen in de grond en hobbelen. Die messen kan je nog wel 10 ha doen.
+2
MaxxuM4ever
Ik zou alvast een nieuw setje kopen en op de plank leggen met eventueel wat nieuwe bouten en moeren. Beter mee verlegen dan om verlegen als het niet wil in het najaar met regen op komst. Nieuwe zullen uiteraard lichter snijden, deze zijn helemaal rond gesleten.
Ik spitte altijd met een TM155 met een frees voorop en een krukas spitter met kopeg achterop en nooit gemerkt dat hij vermogen te kort kwam. Uw deutz heeft toch ook een aardige motor qua inhoud?
PieterA
@MaxxuM4ever Eerst maar eens zo proberen met die oude Deutz-Fahr dan. Ja; een 7 liter. Met alleen spitten gingen we al terug in snelheid op wat zwaardere grond en grotere diepte.
+5
PieterA
Begint er al wat op te lijken.

(klik om te vergroten)

Kuhn EL 100
deufi
@PieterA lijkt weer nieuw!
+2
PieterA
@deufi We gaan vooruit!
Eerst was hij ver van mooi. Nu is hij al mooi van ver😀
+4
PieterA
Nu is hij af. Met complimenten aan de spuiter.

(klik om te vergroten)

Kuhn EL 100 messenfrees

(klik om te vergroten)

Kuhn EL100 messenfrees
Fendt_John Deere
Dit ziet er weer netjes uit zo. Waarom ga je niet met deze trekker grond bewerken? Deze heeft een stuk meer vermogen
PieterA
@Fendt_John Deere Dat had je gedacht! De Agrotron 120 mk3 en de TM 135 zijn wel iets feller. De TM heeft geen GPS, dus standaard de 120 er maar tussen.

Deze T7.190 staat altijd voor de ploeg. Soms ploegen we ook ipv spitten.
Fendt_John Deere
@PieterA
Ja daar heb je gelijk in, overhangen doe je ook niet zomaar. Het mooiste is om de combinaties aan elkaar te houden en zo min mogelijk omkoppelen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.190 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!