Omdat het er zo mooi aan is... (Ruim 30 graden)Vandaag nog ff een mooi stukje inzaaien met een mengsel gras/klaver. Dit is een perceel nabij de televisietoren in Markelo.

Graslandvernieuwing

+1
radium45
Omdat het er zo mooi aan is... (Ruim 30 graden)
Vandaag nog ff een mooi stukje inzaaien met een mengsel gras/klaver. Dit is een perceel nabij de televisietoren in Markelo.
SJB533
Quote Reactie van @radium45:
Dit is een perceel nabij de televisietoren in Markelo.

In de buurt... Loarnse Brook?

Reacties

maikwolsink
Mooie stukjes hebben ze daar.
Geen bereik op de radio zeker alleen lokale piraat?
Tenminste dat had ik laats wel. Als ik binnen 1 km van de toren kwam kon ik niks ontvangen
valtradriver
Dit is doodgespoten en nu met een soort frees/zaaicombi direct inzaaien ?
Ziet er goed uit!
Baltus_steyr
@valtradriver daar lijkt het wel op!!!
Heb hier vorige week ook een stuk kapot gevreesd en daarna met rotorkopeg ingezaaid.
Ik mag het met het glb beleid niet doodspuiten dus heeel rustig gevreesd met flink wat toeren(harder wou die ook niet trouwens 😁 ) Maar de graspollen zijn goed kapot geslagen/gesneden. Zon 90 procent van het gras komt niet op en gaat nu dood en het nieuws ingezaaide begint nu al rustig op te komen. Hopen dat het volgende week wat regent...
casejxu
@Baltus_steyr t oude gras brand boven op nu wel dood👌 treft t wel met t weer daarvoor
valtradriver
@Baltus_steyr de omstandigheden zijn zoals @casejxu ook al zei nu super,dus dat gaat vast goed (op)komen!
We zijn bio dus kunnen ook niet doodspuiten,dus ben ik wel benieuwd of je kweekgras (als dat er in zat) niet terugkomt!
Zag laatst een filmpje van een boer hier in de buurt die zo’n Koeckhoven ecoploeg met speciale frontkopeg heeft,dat lag er mooi zwart bij!
Lijkt me wel een mooi systeem,vooral voor ons als bioboeren!
+1
Baltus_steyr
@valtradriver Het komt nu ook al aardig mooi op, het komt vast ook wel goed. Heb rust en tijd. Maar ik ben in het begin altijd wel een beetje bang dat het gaat mislukken, maar dat gebeurt zelden!

Heb de zode goed fijn gevreesd, en inderdaad de tossens die bovenop liggen met gras die verbranden mooi, lijkt net of het doodgespoten is. Je ziet her en der nog wel een gras sprietje er boven uit schieten. Die zijn net niet aangetast. Maar dan praat ik maar rond de 3 tot 5 procent schat ik.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar en hebben de trefwoorden Celli , Hissink , Zaaifrezen en Overtopfrezen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!