Foto van een Valtra S416 op de Agritechnica. Voor ons akkerbouwbedrijf niet van toepassing maar leuk om te zien wat Valtra doet nu ze de productie van S serie naar Finland hebben gehaald. Grote stand

Valtra S416

+7
valmet6400power
Foto van een Valtra S416 op de Agritechnica. Voor ons akkerbouwbedrijf niet van toepassing maar leuk om te zien wat Valtra doet nu ze de productie van S serie naar Finland hebben gehaald.
Grote stand van AGCO maar die van Claas en met name John Deere waren ontzettend groot. Veel groter dan welke ook deze expositie.
+1
rommert14
Quote Reactie van @valmet6400power:
Voor ons akkerbouwbedrijf niet van toepassing

Een Deense akkerbouwer kocht er even 3 in een keer 😎
valmet6400power
@rommert14
Daarom zeg ik, ons bedrijf 😂

Reacties

+2
Jotke
Tis er weer een waar menig trekkerliefhebber aan moet wennen.

John Deere en Claas staan bekend om hun grote stands op Agritechnica maar dit jaar schijnt die van John Deere nog groter te zijn dan anders.
Towaberg
@Jotke je zegt het goed, dat wordt wennen!
steyrlanzboy
Mooi
+3
Fast Eddy
Agco en CNH hebben elk al bijna een hal vol.
Claas had een relatief kleine stand vond ik.
+2
mklok
@Fast Eddy De nieuwe combine van NH neemt al een aardige plek in. Dan moet de rest ook nog een plekje hebben.
+1
Fast Eddy
@mklok

Klopt en nog een kleinere combine en een hakselaar. Bij Case staan er ook nog 2 combine`s en de grote kniktrekker.
+2
valmet6400power
@mklok
Ik hoop alleen niet dat ze die combine gaan produceren in de kleur zoals hij daar stond. Of ben ik daar de enige in? 😅
mklok
@valmet6400power Was volgens mij omdat ze er een prijs mee gewonnen hebben of iets dergelijks. De rest wordt gewoon geel.
valmet6400power
@mklok
Gelukkig maar 😃
+2
contitour
@mklok Metertje of 15 breed geloof ik. Binnenkort moeten er Hangars gebouwd worden om het Agrarisch Materiaal droog te kunnen stallen. Wat een ding is dat.....
+1
mklok
@contitour nog even dan kunnen ze door als vliegtuig. 🤣.
+2
valmet6400power
@Fast Eddy
Dat ben ik met je eens, maar AGCO heeft 3 merken om de zaal te vullen en bijv Claas heeft dat niet.

Bij die Nexat vond ik het ook druk, we zijn daar beide dagen langs gelopen naar de uitgang maar daar stonden altijd veel mensen.
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

3 merken heeft CNH ook. Bij Claas staan wel mooie draaiende modellen van het dorsprincipe. Uiteindelijk maakt dat het werk. Dan kan je beter een paar opengewerkte modellen neerzetten dan 4 combines.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Klopt. Nu kon je bij beide groepen wel zien welk merk prioriteit heeft aan de hoeveelheid trekkers haha
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Bij Case en New Holland zag ik weinig verschil. Steyr was er een beetje tussen gepropt. Fendt was ruim aanwezig Er staan zelfs 3 cabines waar je de Fendt One bediening in uit kan proberen. Ik had geen zin om ergens voor in de rij te moeten staan en ben ook nergens in geweest.
+2
valmet6400power
@Fast Eddy
Terechte constatering! Ik begreep dat CNH ook Steyr als premium gaat profileren en daarna Case en dat New Holland de budget versie gaat worden. Of misschien al wel is.

Eigenlijk doet AGCO dat natuurlijk ook al min of meer met Fendt en dan is MF de “doe maar normaal” variant van Valtra. Ze kijken uiteindelijk toch allemaal naar elkaar.
+1
mklok
@valmet6400power Volgens mij is dat al bij CNH. Steyr het luxe paard , Case IH daarna en New Holland het budget merk. Dat zal bij Agco niet anders zijn. Valtra en Fendt de luxe trekkers. En MF het budget merk.
+1
CoenNijenhuis
@valmet6400power Woensdag was het bij Nexat ook zo druk, wat een imposante machine om te zien.
+2
valmet6400power
@CoenNijenhuis
Ja gigantische machine in het echt. Nu stond hij ook wel strategisch op een verhoogd podium dat het nog imposanter leek.

Wij zijn voor de rest ook voornamelijk in de akkerbouw hallen langer blijven hangen. En gister was het eigenlijk best rustig (donderdag was drukker) dus toen kregen we overal bier aangeboden van de standhouders. Die waren ook wel toe aan het einde van de beurs allemaal 😂
+1
Jotke
@Fast Eddy

Stands zijn ook een stuk ruimer opgezet dan bij voorgaande edities als ik de foto's en filmpjes zie. Dat kost ook veel ruimte.
+1
valmet6400power
@Jotke
Nu is er opzich wel ruimte genoeg daar.. Maar inderdaad, krap was het niet!
Jotke
@valmet6400power

Ja ruimte genoeg daar maar het viel mij op dat er zoveel ruimte tussen de trekkers en machines zit. Misschien ook wel goed. Nu heeft iedereen de kans de trekkers en machines goed te bekijken en eventueel op de foto te zetten zonder aan de kant gedrukt te worden door passanten.

Weet niet hoe het op de rest van de Fendt stand was, heb alleen foto's van de 600 en elektrische 100 gezien maar daar was het andere edities spreekwoordelijk over koppen lopen, zo druk. Bij John Deere en Claas ook. Terwijl als ik nu de beelden van de laatste twee zie valt dat alleszins mee, kunt er nu goed lopen als ik het zo zie.
+6
valmet6400power
@Jotke
Vond bij Fendt ontzettend veel mensen, met name (jong)volwassen mannen, die allemaal Fendt prullaria wilden bemachtigen. Bij die posters leek het wel alsof het een lot was voor een miljoenentrekking zo stond men daarin te graaien. Heb me sowieso verwonderd over de hoeveelheid troep die volwassenen mee hadden. Dat je denkt, ben je daarvoor naar de Agritechnica toe gekomen? Is je dag pas geslaagd als je twee tassen vol posters, pennen, voetbal en een strohoed mee hebt?
+2
mdoornekamp
@valmet6400power haha. Ja dat posters en pennen verzamelen heb ik ook nooit begrepen. Loop je daar te zeulen met al die zooi. En thuis gaat het meeste weer weg
+1
Jotke
Quote Reactie van @valmet6400power:
@JotkeVond bij Fendt ontzettend veel mensen, met name (jong)volwassen mannen, die allemaal Fendt prullaria wilden bemachtigen. Bij die posters leek het wel alsof het een lot was voor een miljoenentrekking zo stond men daarin te graaien. Heb me sowieso verwonderd over de hoeveelheid troep die volwassenen mee hadden. Dat je denkt, ben je daarvoor naar de Agritechnica toe gekomen? Is je dag pas geslaagd als je twee tassen vol posters, pennen, voetbal en een strohoed mee hebt?

Pfff...

Ik moet eerlijk zeggen dat ik afgelopen twee edities ook met een o.a. John Deere (boodschappen)tas met wat folders van verschillende merken( voornamelijk die je aangereikt krijgt), laatste keer een Kuhn tasje met door hun meegeleverd spul erin), Mitas muts enz naar buiten liep. En een John Deere poster maar die kreeg ik ook aangereikt. Opt eind een Agritechnica keykoort mee als souvenir.

Maar heb niet een hele tijd in de rij gestaan om iets te krijgen en pennen/kladblokjes? Nee, daar kan ik nog 10 jaar mee vooruit denk met wat er nog van ATH en de vroegere Agrovak, landbouwbeurs enz ligt. We kwamen er langs. Die mitas mutsen deelden ze uit toen en die Kuhn tasjes wat best handige zijn ook. John Deere tas enz ook.

Int verleden wel op beurzen wel es pennen enz meegegraaid maar op de Agritechnica waren wij vooral bezig met rond kijken en zoveel mogelijk zien. Die gadgets waren niet het hoofddoel( op JD tas en Agritechnica keykoort na🤭). Leuk om te hebben maar we waren er voor de trekkers en machines.
+3
Fast Eddy
@Jotke

Ik weet niet hoe het er andere jaren aan toe ging. Maar nu was het bij de de trekkers ook stuivertje wisselen. Een kwartier wachten om in een trekker te kijken waar ik zeker weten nooit mee ga rijden ga ik ook niet doen. Zelfs bij de kleine merken was het druk.
+2
Jotke
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Een kwartier wachten om in een trekker te kijken waar ik zeker weten nooit mee ga rijden ga ik ook niet doen. Zelfs bij de kleine merken was het druk.

Snap ik. Dat is ook de afspraak die wij de voorgaande twee edities hadden gemaakt. We gaan niet in cabines. Kan bij de dealer ook wel.

Als ik zo de beelden van de afsluiting bij John Deere zag was het dit keer een groot feest. Vorige editie waren wij bij de afsluiting maar dacht eigelijk dat het toen leeg liep na het getoeter dus of wij zijn toen te vroeg vertrokken of ze hebben er nu ivm het lange wachten ivm corona een feestje van gemaakt. Nummers als "wat zullen we drinken" int Duits kwamen voorbij met dansende JD (dealer)medewerkers bovenop hakselaars en in die Joskin kar( wat er weer voor zorgt dat ik nog extra baal er niet te zijn, al maakt een goed Duits feestje hier in eigen regio gisteren veel goed🥳).

Vraag me altijd af of dat bij andere merken ook zo gaat. Bij Claas was op filmpjes van de organisatie te zien dan dat zij ook die bij JD befaamde afsluiting met aftellen en toeteren en lampen aan enz doen. Maar doen Agco, CNH enz dat ook?
Sanderford
@Jotke bij de cnh was het de hele stand van New holland die ze hadden gestart, en toeteren, met de lampen en stevige muziek. Was wel ff mooi om te beleven.
Jotke
@Sanderford

Oke ja ik wist wel dat ze dat bij John Deere deden maar dacht dat dat echt een traditie van John Deere was maar mooi dat andere fabrikanten dat ook doen!👌🏻👌🏻👌🏻

Ik was er in 2019 bij, bij John Deere. Nog steeds kippenvel als ik er aan terug denk!
+2
mf 6150
Wij zijn donderdag geweest, denk dat de beleving op zo'n beurs vroeger zonder internet toch anders was😅 best veel Turkse machines trouwens, grotendeels wat wij hier 40 jaar geleden hadden
+5
valmet6400power
@mf 6150
Ja klopt inderdaad, nu kun je desgewenst alles thuis bekijken. De grote innovaties in ieder geval. Ik vind het juist leuker om ook de onbekende merken te zien. En inderdaad, dan zie je van die Spartaanse trekkers die zelfs een kleine koeboer tegenwoordig niet meer zou willen kopen. Maar voor oost Europa of Azië is dat dan helemaal de bom.
+1
Fast Eddy
@mf 6150

Wat mij opviel is de vele aftermarket onderdelen die uit Turkije komen.
+1
mf 6150
@Fast Eddy
Ook dat ja, stond er ook van te kijken.
+1
Jotke
@mf 6150 en @valmet6400power

Er zijn ook Aziatische? fabrikanten die rechten van fabrikanten als Ford hebben overgenomen alsk het goed heb.

Ik vond dat ook wel een van de mooie dingen aan de Agritechnica. Die fabrikanten die je hier niet ziet. Ook die( Wit) Russische fabrikanten bijv.
+2
Fast Eddy
@Jotke

In India zit een fabrikant die Ford rechten heeft Escorts Tractor. Volgens mij bouwen ze daar ook bepaalde series voor CNH.
+1
Jotke
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Escorts Tractor

Die was het ja.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra S416 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!