Afgelopen zondag het laatste perceel voor 2023 geploegd.. Foto is geplaatst door Deutz6180 op 20-12-2023 om 20:55:39, met 22 reacties.

Lemken Juwel 8

+1
Deutz6180
Afgelopen zondag het laatste perceel voor 2023 geploegd.
+3
valmet6400power
@Deutz6180
Wij maandag het laatste perceel voor 2023. Want voor 2024 komen we aan de andere drie percelen niet meer toe door de regen 😂
+2
MaartenMandemaker
@valmet6400power Vanaf vorig weekend weer 70 mm erbij hier
+1
PieterA
@MaartenMandemaker Ai, dat helpt er weer niet aan.
+1
MaartenMandemaker
@PieterA Nee en er is nog meer in aantocht als je de berichten zo ziet.
+1
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Er begint de laatste dagen steeds meer blank te staan. De meeste gewassen zijn inmiddels van het land of worden als verloren beschouwd.
+1
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Klopt ja, vorige week 40 mm gehad, en er zit nu alweer 35 in de meter sinds maandag. Hier is ook niks tegen opgewassen
+2
PieterA
@Fast Eddy Hier hoor ik al van verschillende telers dat ze wachten tot het droog wordt om verder te rooien. De verwachting is dan januari bij de bieten en april bij de aardappelen.
+1
zettelmeyer
@PieterA word de komende 2 weken er niet droger op....hoop dat ze het er nog uit krijgen
valmet6400power
@PieterA
Even hypothetisch gezien, stel ze kunnen pas 1 februari rooien en de campagne stopt op 25 januari (noem maar wat). Wat denk jij wat de Cosun dan gaat doen?
PieterA
@valmet6400power Ligt er aan hoeveel er nog in zit. Als dat veel is gaat de fabriek langzamer draaien. Als het weinig is heb je als teler pech.
valmet6400power
@PieterA
Dat is zeker een feit, maar de fabriek een week lang op 50% laten draaien kost ook geld tov 100%. Naja onze zijn zaterdag gerooid dus die kunnen ze gewoon ophalen eind januari!
Fast Eddy
@valmet6400power

De fabriek in Hoogkerk heeft al een tijdje op halve kracht gedraaid vanwege een storing.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Maar dat is door technische malheur en niet door bewuste strategie..
Fast Eddy
@PieterA

Een paar wachten. Maar in de buurt van mij is het land zo goed als leeg. Ook alle lelies zijn er uit. De gewassen hebben nu plaats gemaakt voor water. Als dit weer nog een paar dagen doorzet moeten er pompen aan te pas komen om het water de baas te blijven.
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Zo dat is de moeite, wij toevallig vanaf 12 december tot en met 18 december zowaar geen regen gehad van betekenis. Maar dan wel afgelopen dinsdag gewoon weer 22 mm 😂
En droog wordt het zeker niet. Wij zaten tot afgelopen maandag op 905 mm dit jaar..

Reacties

+1
Valtra man
Jij hebt ook zo’n wiel zoals de mijne, de arm van het wiel scharniert op een relatief dunne bout vind ik en loopt daardoor soms wat schuin. Is dat bij jou ook zo?
+1
Deutz6180
@Valtra man jij bedoelt die bout van M20 met de smeernippel in? Deze heb ik een week of 2 terug voor het eerst over gehad.

Verder is het een fijne ploeg.
mdoornekamp
Het ploegt nog wel mooi zo te zien. Geen schijf op het achterste rister?
+1
Deutz6180
@mdoornekamp neen, dat hebben wij niet, op de andere ploeg ook niet.
967BJW
Zijn deze ook de W52 risters? Waarom die extra strijkplaatjes op de risters?
+1
mdoornekamp
@967BJW dit lijken me geen duramax risters. Ik zie volgens mij bouten in de risters. Bij Duramax kunnen er geen strijk plaatjes aan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lemken Juwel 8 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!