Foto van een David Brown 885. Wij hebben een david brown 885 gekregen om onze carnavalswagen te trekken.  Met de kentekenplicht hebben we hem geprobeerd op kenteken te krijgen.  Hiervoor dienen we bew

Hoe kom ik aan documenten van het bouwjaar?

+5
mijke-van-beek
Foto van een David Brown 885. Wij hebben een david brown 885 gekregen om onze carnavalswagen te trekken. Met de kentekenplicht hebben we hem geprobeerd op kenteken te krijgen. Hiervoor dienen we bewijs te hebben van het bouwjaar (maand en jaar). We weten dat hij gebouwd is tussen 1977 en 1979. Maar niet exact. Ook geven we geen chassis nummer, of weten niet wat we het moeten vinden.
Hoe kom ik aan genoeg gegevens om alsnog deze traktor op kenteken te krijgen.
Wie kan ons helpen?
+1
jammermaarhelaas
@mijke-van-beek

In 2021 kon je gewoon online een kentekenregistratie aanvragen.
Nu moet je daarvoor de tractor laten keuren door de RDW. Kost in 2024 al snel iets van € 400,- als alles in 1 keer goed verloopt.

Volgens mij moet je een ingeslagen chassisnummer kunnen laten zien?

Link naar betreffende site van de RDW: rdw.nl/particulier/voertuigen/…
LuftDeutz
@jammermaarhelaas

Ik kom toch op iets meer als de helft uit €268 euro volgensmij.

Je moet het chassisnummer inderdaad laten zien. Als dit niet is moeten ze hem zelf inslaan enz en dat kost ook weer geld….

(klik om te vergroten)

+1
jammermaarhelaas
@LuftDeutz

En hoe komen trekker en keurmeester bij elkaar?
LuftDeutz
@jammermaarhelaas

Dat klopt inderdaad ook. Het is een keuze die gemaakt moet worden. Als je hem op een autoambulance of iets zet is het heel makkelijk.

Of als het keuringstation niet te ver is een een dag kenteken aanvragen en er heen rijden.

Of keuringmeester aan huis. Dan kom je al met al inderdaad gezegd op de €400. Alleen ging ik van het meest gangbare uit wat de meeste mensen zullen doen denk ik👍🏼 🙂

Reacties

+2
LuftDeutz
@mijke-van-beek

Hier staat meer info op. Als je naar onder scrolt op deze pagina kun je de plaats van het chassisnummer (alleen zie ik hem op die plek niet op de foto zo snel) vinden en ook het bouwjaar als je het nummer hebt.

tractordata.com/farm-tractors/000/…
+2
LuftDeutz
@mijke-van-beek
Normaal gesproken hoort daar een gereedschapskist te zitten de daar staat hij op het plaatje. Kan zijn dat het gereedschap kist ergens anders zit.

(klik om te vergroten)

Foto
SJB533
@LuftDeutz
Mijn 995 heeft 'm, naar mijn idee: logischer, links zitten.
+1
worteljcb
Bij een 885 zit het typeplaatje inderdaad op de gereedschapskist. Er is ook een ingeslagen nummer in het chassis. Ook rechterzijde, bovenop chassisbalk, op het vlakke stukje, half achter de motorkap. Eigenlijk net boven die 2 bouten van de bumper, zoals je op de foto van @LuftDeutz ziet. Bouwjaar kun je dan herleiden uit de link van @LuftDeutz

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!