Foto van een Valtra N174, 2 weken geleden over de vorst de wilgen geknot. Laatste dag dat het nog kon ‘s morgens bedacht dat we het wellicht konden laten snipperen, alles mooi weg, van 12 wilgen, 2

Valtra N174

+3
johndeere6230
Foto van een Valtra N174, 2 weken geleden over de vorst de wilgen geknot. Laatste dag dat het nog kon ‘s morgens bedacht dat we het wellicht konden laten snipperen, alles mooi weg, van 12 wilgen, 2 volle bunkers snippers.
@johndeere6230 ik zie die valtra ok wel eens hier in de buurt. Dorp verder zit een Fendt/valtra Dealer scheeld misschien ok
+1
johndeere6230
@johndeere6910forever

Kan goed, ze hebben een vrij groot werkgebied. Dag erna moest die naar Zeewolde
@johndeere6230 oke dan heb je hem vast wel eens gezien

Reacties

+4
johndeere6230
.

(klik om te vergroten)

We zetten de kipper met z’n kont tegen de wilg aan, dan zagen we een “ingang”, gaan er midden in staan en vanuit het midden zagen we hem kaal.
Fendt926Driver
@johndeere6230 wat is het nut of verdienmodel van knotwilgen?
Waarom laat je ze niet als grote wilgen opgroeien?
+2
johndeere6230
@Fendt926Driver

Verdienmodel niks eigenlijk, in ons geval die paar is goed te doen. Wat betreft nut, voor de biodiversiteit is het nog niet gek. Zitten altijd wel vogels in.

Deze staan er al 40-50 jaar, als we nu wat opnieuw zouden poten zouden we ze ook gewoon uit laten groeien, hoeven we nu niet meer te proberen, scheuren ze vanzelf doormidden..
+2
erwin mf
@johndeere6230 wij hebben juist van oude bomen knotwilg gemaakt, de stam op 3 meter van de grond gewoom recht afgezaagd.
De wilgenbomen breken te hele jaar door takken uit, en dat is ook niks waard in je grasland
+1
SJB533
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
wat is het nut of verdienmodel van knotwilgen?

Het is een landschapselement met cultuurhistorische waarde, waar ook wel waarde in zit voor natuur (oa broedplaats voor vogels) Wellicht is er nog subsidie op te krijgen, al of niet in bepaalde regio's. En ze verstevigen de bodem met hun wortels. Ik weet niet in hoeverre gewone wilgen dat doen, tov knotwilgen of griendhout.
GerbertXL
Lekker man. Dat zijn wel flinke knotten, hoeveel jaar hebben die gestaan?
Hier staan de knotwilgen in rijen en het is ook niet zo open als bij jou dus zo dan worden ze watminder dik.
T60401
@GerbertXL Vond het altijd maar een klere werk dat knotte en veel hout voor de kachel kwam er ook niet af. had ook maar 1 knotwilg. sinds de komst van de armklepelmaaier had ik er minder moeite mee. Als ik er langst kwam een keer er over en klaar. Alleen had de knotwilg daar wat meer moeite mee naar een paar jaar hoefde ik hem ook niet meer kort te kleppelen. 😁
+1
J asper
@T60401
Quote:
klere werk

Vonden wij ook toen we het op school moesten doen int park, bij de grond af was veel makkelijker en een stuk veiliger😂
+1
johndeere6230
@GerbertXL

De bomen aanzich bedoel je? 40-50 jaar volgens mij. Laatste keer snoeien was 3 jaar geleden. Staan hier ook in 1 rij langs de sloot. Schijnbaar stonden hier eerder nog overal een boom tussen, die heeft m’n opa toen der tijd plat gezaagd.
GerbertXL
@johndeere6230 ik bedoelde de laatste keer knotten ja. Het lijken mij aardige takken maar gisteren zag ik deze, waren zo'n 25 jaar terug geknot volgens iemand die er bij woonde.

(klik om te vergroten)

johndeere6230
@GerbertXL

Pfoe dat is de moeite, daar ga je niet voor je lol met de hand aan trekken
+1
GerbertXL
@johndeere6230 snipperaar erbij en gelijk elke tak erin. Helaas moest ik effe verderop wezen 😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N174 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!