Foto van een International 856 XL, schakelgaffel van de hoog, laag en achteruit versleten.. Foto is geplaatst door sybren op 19-08-2010 om 11:58:14, met 16 reacties.

International 856 XL

sybren
Foto van een International 856 XL, schakelgaffel van de hoog, laag en achteruit versleten.

Reacties

IH-Kees
Kwaaltje van deze bakken.
ze blijven ook vaak vast zitten in een versnelling.
SJB533
Ook bij een bepaalde urenstand Kees?
IH-Kees
Een met 8000 ander met 10.000.
maar genoeg mensen die er mee door rijden, kan ook wel, maar het is wel irritant.
SJB533
En voor welke typen geld dat dan? Hele B en C serie met XL cabine?
Hoekstraj
Vast zitten dat zit meestal in de stangenstelsel van de hendel naar de bak 😉 ruimte op de busjes en pennen
wil745xl
Ja klopt hoeksraj dat scheelt een hele hoop heb ik ook vernieuwd bij een 745xl en schakelt een heel stuk beter
De inters met korte poken hebben vaak last van vastzittende versnellingen.. dat gebeurde bij ons bij 5000 uur al meende ik.. heel wisselend en erg vervelend 😉 De ergo-s bak dus lange poken, die hebben dit dus "vaker"
HOOIJMAN
Idd dat doen de inters met de korte poken (on gesynchroniseerd) de nieuwere hebben ergo-s staat bij ons op 11000 uur en heeft nergens last van...
wiegehts
Bij ons zitten ze ook wel is vast ff stang er tuske en hoppa zijn weer los
Ja volgens mij komt het omdat je de versnelling der in gooit, en niet in laat vallen bij de ergo-s bak.. wij hebben ook nergens last van..
ROBERTIHC
Pa zen 633 heeft er ook last van dat de voor en achteruit soms beetje vast zit, maja das wel dik 20 000 uur al en er is nooit wat met die geweest, nog nooit een sleutel op gekomen.
SJB533
@Robert Tijd voor andere nylon blokjes, denk k.
ROBERTIHC
@sjb533, kan kloppen, heb die kleine deksel wel een los gehad en die nylonblokjes waren aardig uitgelubbert, moet maar een keer vervangen maar dan moet de hele deksel eraf onie ? 😄
SJB533
Volgens mij wel ja. We hebben t op onze 533 niet meer gedaan, dus zeker weten doe ik niet. Ik ken die blokjes enkel doordat ook wij nog wel eens de poken recht moesten zetten. Als je even geduld hebt Robert, heb je zondag waarschijnlijk nog antwoord. Trekker loopt nu bij mijn neef, ik verwacht dat hij dat wel heeft gedaan. 😉
ROBERTIHC
Oke bedankt kerel 😉

het is namelijk nog wel een irritant as die moeilijk van voor naar de achteruit wil, ook blijft die wel eens steken in een voor of achter uit zodat je alleen nog maar voor of achteruit kunt, maar dat is snel op te lossen met een schoeven draaier.

magoed het zijn al wel 20 000 draai uren...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 856 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!