Foto van een Ahlmann AL 7, bezig met voeren. Lord Shot tegen de Ahlmann AL7D. Uiteindelijk heeft hij de baal er nog wel een keer afgeduwd.

Ahlmann AL 7

danny_ford
Foto van een Ahlmann AL 7, bezig met voeren. Lord Shot tegen de Ahlmann AL7D. Uiteindelijk heeft hij de baal er nog wel een keer afgeduwd.

Reacties

marcford
En jij gaat bij zo'n stier in het land staan?
danny_ford
Hij wil alleen een beetje stoeien met de baal, hij heeft een goed karakter
marcford
Toch zie je het mij nog neit doen, ik kijk wel uit.
mooiwar
@marcford

vake bej te bange 😉
JD BORN 2 FARM
Haha gewoon terug stoeien..........
JD BORN 2 FARM
Met de shovel
fendtjuh
Hij heeft een goed karakter... doe je nou zo dom of ben je zo dom?
JD BORN 2 FARM
Dat laat ik in het midden Guido. het blijven stieren, en stieren moet je nooit vertrouwen
danny_ford
Ik pas ook wel op, maar zo is hij wel even bezig en ik loop voor de zekerheid ook altijd in de buurt van een draad of neem een paal mee.
fendtjuh
Inderdaad.
matzzz
Je moet altijd oppassen, maar meestal valt het wel mee hoor.en zeker als je in de loader zit haha. maja die beesten moeten ook voer hebben ih
SJB533
Zolang de stier maar niet op jouw afstapt, is er niets aan de hand 😉
fendt-412
En als hij dat wel doet is het te laat...
Hij loopt zeker niet langzamer dan jou, moet je maken dat je over een sloot heen komt, mag je kopen dat hij je niet achterna springt.
SJB533
Mwoah, heb al een ander verhaal gehoord anders, daar gaf de stier t wel op 😉
fendt-412
Ook meer uitzondering dan regel. Ken ook wel iemand die net onder een hek door kon springen, dan sta je wel even te trillen op je benen. Dan bestel je zonder moeite 50rietjes.
Blijft riskant met zulke beesten. Ben blij dat hier een stikstofvat staat.
Is heel makkelijk zon stier, moet je een apart hok hebben waar je een koe in kunt laten komen, en de stier vastzetten bij het eruit halen.
Je gaat zon beest steeds meer vertrouwen omdat het al zo lang goed gaat, wat tevens het grootste gevaar is.
marcford
Als ik boer was kwam er zo'n beest niet bij mij op de boerderij!
SJB533
Heb anders stage gelopen bij een boer (uit Holten), die zonder moeite 2 of 3 fatsoenlijke stieren in de stal had staan. Gingen zelfs mee door de melkstal, zonder gezeik!
fendtjuh
Todat je een keer wel gezeik hebt! Bam en dan heb je een hoorn door je long. Nou hiep hoi, weg met die klerebeesten. Hier komen ze er niet in.
SJB533
Horens? --> Afzagen. Reken er op dat ze dan makkelijk worden. Karakter van een stier is van te voren overigens al redelijk precies te bepalen.
huub
@SJB533

Quote:
Karakter van een stier is van te voren overigens al redelijk precies te bepalen.

Ga maar eens praten met iemand die het met een stier aan de stok heeft gehad..
jd4050
Bij mijn werk in de buurt was ook laatst een boer aangevallen en die had zowat alle ribben gebroken want die stier had hem tegen de muur gedrukt en was toen gaan rammen op die boer
fendtjuh
Ben jij zo naïef Sjoerd? Je kunt er niks van zeggen of die je aanvallen gaat of niet... Je denkt datie lief is, dan dat is nou net het punt... Stiertje kan ook wel eens niet lief zijn.

Ja afzagen, maar ook al heeftie ze niet kan het nog slecht aflopen met je...
fendt-412
Wou maar zeggen, zonder horens voel je het ook nog wel even...
SJB533
Stieren zijn wel makkelijker als je de horens er af zaagt. En een neusring doet ook wonderen. Zijn gewoon twee zwakke plekken van zo'n beest. Maar of je nu koeien met of zonder stier houdt: uitkijken moet je toch als je er tussen loopt. Trouwens, hier thuis heeft een stier t ook eens aan de stok (tyleenslang) gehad met z'n eigenaar. Die hufter heeft t wel afgelegd, zonder pa een haar te kunnen krenken.
fendtjuh
Dan is je pa goed tekeer gegaan 😃

Klopt, je moet bij beide uitkijken maar koeien zijn dan nog meer voorspelbaar, als ze een kalf hebben gehad moet je extra oppassen als je er dan net bij loopt en bij tochtigheid, maar verder? Stieren zijn onberekenbaar...

Maargoed, moet iedereen mooi zelf weten, een stier is opzich harstikke handig als je een koe slecht drachtig krijgt maar dat hebben wij er niet voor over...
SJB533
Is hij inderdaad.

Maar zoals al eerder gezegd: een stier is wel ten dele voorspelbaar. Je moet gewoon bepaalde dingen weten over stieren in t algemeen. En een tyleenslang is zeker niet overbodig 😃 (Tja, je gaat niet met een 380V aansluiting rondlopen lijkt me :D)
fendtjuh
Dikke accu op de rug 😃
SJB533
Haspel 😃
eppo
Die van ons zit bij min 200 ofzo en dat bevalt zeer goed hoor hem nooit 😃
mp-jd6620
Ik zeg je een ding vertrouw nooit een bolle !
Michael G
Bij een vriend van mij hebben ze een stier gehad, die ze al vanaf kleins af aan tam hadden gemaakt (toen hij pas geboren was) Daar kon je echt alles mee doen, maar echt dicht in de buurt komen bij dat beest voelde toch niet echt zo vertrouwd 😛
Kareltje
Ik heb het niet op stieren en blijf eruit de buurt.
Mijn werkgever heeft wel eens aan de stok gehad met een stier. Een keurig beest, totdat die stier met het verkeerde been uit de box was gestapt. Doordat de vrouwen van stier nieuwsgierig werden en kwamen en de stier werd afgeleid(Verleid?) heeft hij het nog na kunnen vertellen.
Je moet idd in de omgang met stieren bepaalde dingen weten en dan is het nog niet zonder risico.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AL 7 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!