Foto van: holderb51

Ahlmann AL 7

Foto’s
99
Video’s
0
Topics
14

Informatie over de Ahlmann AL 7

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de AL 7.

Ervaring

Er is een <strong>handvol</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de AL 7, gezamenlijk zo&apos;n 20.420 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Ahlmann AL 7 - Shovel rijd steeds langzamer vooruit.

Ahlmann al 7d.

Als je shovel warm word gaat deze steeds langzamer vooruit, en heeft geen kracht meer. Achteruit geen probleem.

Achter as word ook heel warm, komt cardan olie uit de ontluchting

Gr René

17 reacties


Ahlmann AL 7 - Gebruikershandleiding en of onderdelenboek

Beste mensen,

Sinds kort ben ik trotse eigenaar van een Ahlmann AL7 bouwjaar 1988. Via de diverse topics heb ik al wat vergelijkbare probleempjes kunnen oplossen, maar nog niet alle. Via internet kom ik er ook niet. wie kan mij helpen?

Alvast dank!

10 reacties


Ahlmann AL 7 - Waar haal ik een keerring voor mijn vooras?

Wie weet waar ik een keerring kan halen voor een ahlmann al7, met een ap-325 ZF as? Op de keerring staat 125x50x10,2/14 rbr en het nummer 0734 309 289.

As lekt olie vanuit de eindaandrijving. Keerring bleek 'op' te zijn.

5 reacties


Ahlmann AL 7 - Hydrauliek heeft wel vermogen maar geen snelheid

Hoi,
Het naar voor en naar achter kantelen van de bak gaat nu niet meer zoals het vorige week was, hij reageert moeizaam en als hij reageert dan moet je veel gas bijgeven. De cilinder is niet lek want hij zakt niet uit en je kunt er goed mee tillen. Het heffen en zakken werkt wel naar behoren. Wie weet wat het is en hoe je het kunt repareren/verhelpen?

8 reacties


Ahlmann AL 7 - Regelklep hydrauliekpomp cartridge, alternatief?

De regelklep, ook wel cartridge, op mijn hydropomp van de shovel lekt op het asje. Het is niet vreselijk veel maar met regelmaat zie ik druppen onder de shovel. Ik heb al eens een nieuw rubbertje gemonteerd.

Ik heb het idee dat het ding gewoon versleten is. Deze klep zit met een hevel verbonden met het rempedaal en regelt de olietoevoer naar de rijpomp. Met de stelschroef regel je bij hoeveel gas de shovel wegrijdt.

Naast het lekken is het afstellen niet heel zuiver. Ik heb het idee dat hij versleten is en wil eigenlijk wel een nieuwe of een revisieset. Iemand een idee waar dit leverbaar is? Ik heb al veel gegoogled, en via deze methode terecht gekomen bij een bedrijf die aan het zoeken is. Dat doen ze inmiddels al 3 weken. Het lijkt me dat deze toch ook op andere machines zal zitten, of dat er alternatieven mogelijk zijn?

Pomp is een hydromatik rexroth, typeplaatje bijgevoegd. Alsook een foto van de cartridge.

4 reacties


Ahlmann AL 7 - Wat voor Motorolie / hydroliekolie

Hallo.

Weet toevallig iemand wat voor Motorolie, en hydroliekolie er op een ahlmann AL 7 C moet. Ik kan namelijk niet veel vinden via Google.

8 reacties


Ahlmann AL 7 - Welke hydrauliekolie moet op de AL7?

Wie weet welke hydrauliekolie op de al7 moet. Ik wil het vervangen maar kan nergens vinden wat er op moet.

3 reacties


Ahlmann AL 7 - Manchetten vervangen

De manchetten van de hefcilinders en de stuurcilinder hangt meestal wel een drup aan. Zijn deze makkelijk te vervangen? En wat kost dat ongeveer? Cilinders zijn niet verlast, zo te zien zit eea op zijn plek met een sluitring, en is het stangeinde er af te schroeven. Hoor graag jullie ervaringen

16 reacties


Ahlmann AL 7 - Aanlashaken/oren

Wie kan mij helpen aan een setje aanlashaken voor een ahlmann al serie. Wil een adapter naar euro maken voor oa balenklem. Palletbord zonder vorken mag ook.

18 reacties


Ahlmann AL 7 - Starten Perkins

Mijn Ahlmann AL7 blijkt geen supervlotte starter. Zit een driecilinder perkins in. Urenstand staat ergens in de 3000, maar vermoedelijk is er een nieuwe teller in gekomen. Urenstand onbekend dus. Motor heeft wel wat carterdruk, maar gooit de olie er niet uit. Motor rookt eigenlijk niet, behalve normale paar seconden na starten. Met volle akku en gloeien gaat starten vrij goed, als accu wat leger is moet hij vrij vaak rond voor hij aanslaat. Ik heb de shovel nog maar net en weet dus niet hoe deze het in de winter doet.

Motor zal natuurlijk niet de meest frisse zijn, maar heeft iemand wat tips waarmee ik starten kan verbeteren? Motorrevisie kan ik zelf wel bedenken, maar op dat antwoord zit ik natuurlijk niet te wachten. Alvast bedankt

52 reacties


Ahlmann AL 7 - Pennen en bussen

Iemand een goed adres voor pennen en bussen voor een Ahlmann AL7? Gaat om bussen knikpunt en delen van de giek. Als iemand een inschatting kan geven van de kosten zou dat ook prettig zijn.

11 reacties


Ahlmann AL 7 - Veel gas geven

Hallo, ik kan een hele mooie ahlmann al7 kopen. Shovel heeft veel trekkracht, pakt goed op bij omschakelen van vooruit naar achteruit en andersom. Je moet echter wel vrij veel gas geven en dan pakt hij ook vrij fel aan. Dat kan in de buurt van muren waar je wat preciezer moet werken wel eens lastig zijn. Iemand een idee wat dit kan zijn? Verstopt filter oid, of klep die blijft hangen? Hoor het graag.

23 reacties


Ahlmann AL 7 - versleten moter

De alhmann al 7 heeft een perkins moter die helemaal versleten is : de cilinders zijn versleten, de cilinderbussen zijn versleten en de drijfstang waarschijnlijk ook versleten.
Weet iemand een adres waar ze zulke moters hebben of onderdelen hebben, want bij alhmann kunnen ze niet bestelt worden omdat de code op de moter niet meer te vinden is.
Graag een adres in de provincie Noord-Brabant..

18 reacties


Ahlmann AL 7 - zoek aanbouwdelen voor al7

Ben op zoek naar oa stroriek, en puinbak passend aan men al7 ,voor info bel aub0032478261685

5 reacties


Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Ahlmann machines