Foto van een Holaras Kuilverdeler, bezig met poseren.Onze nieuwe aanwinst!!Nu moeten er straks nog cilinder/s op om de boren hydrolisch op en neer te klappen, maar wat is aan de raden, een cilinder of

Holaras Kuilverdeler

Baltus_steyr
Foto van een Holaras Kuilverdeler, bezig met poseren.Onze nieuwe aanwinst!!Nu moeten er straks nog cilinder/s op om de boren hydrolisch op en neer te klappen, maar wat is aan de raden, een cilinder of 2? En iemand voorbeeld(den)???

Reacties

Siebenga
1 kan prima 😄
NH-Ford
2 is mooiste, helemaal als je met sleufsilo's werkt.
jammer dat je niet voor de zwaardere type van holaras hebt gekozen..
Baltus_steyr
@ siebenga, 1 kan prima, maar als je dan 1 omhoog klapt en ander laat zakken, en je maakt bijv, een bocht zou de ander dan niet naar beneden klappen en de ander omhoog, of dat net de verkeerde bord omhoog gaat, en de goede blijft liggen? dat je zo wipwap idee krijgt?? En anders 2 clinders met een t stuk er tussen?

@ NH-Ford. we waren alwel een tijdje opzoek naar een verdeler, hoefde ook niet veel te kosten, zoveel gras halen we zelf ook weer niet binnen, dus hoeft ook niet veel te kosten, en dinkie toy heeft ook niet veel gekost. Dus ben wel benieuwd!! Kdenk/hoop dat ze mooi verdelen. En der zit een slipkoppeling op dus. Eeder verdeelden we met een veenhuis, maar ik vondt dat die het niet mooi uit elkaar gooide!!
Abarth
Goede keuze! zo'n cilinder opbouwen is zo gedaan! wij hebben dat ook al eens gedaan, maar die is alweer ingeruild...
NH-Ford
Ff x controleren of je slipkoppeling ook wel degelijk goed afgesteld is, anders draai hem gauw aan poeier, zou jammer wezen.
je hebt maar 1dw ventiel? ik zou dan kiezen voor 2 cilinders met driewegkraan, kun je ze tegeljk bedienen en afzonderlijk.
Baltus_steyr
@NH-Ford , net wat je zegt een driewegkraan, dat had ik ook in gedachten,dat is wel het makkelijkst. En slip koppeling controleren, op wat voor manier kun je dat het makkelijkste doen??
NH-Ford
Eh, mooiste is officieel laten testen, alleen kost dat wat en niet overal zijn er bedrijven met testbank.
anders gewoon tijdens verdelen is wat diep laten zakken, laag in toeren, slaat trekker af of gaat ie door slipkoppeling?..
huub
@NH-Ford

Quote:
mooiste is officieel laten testen, alleen kost dat wat en niet overal zijn er bedrijven met testbank.

Dat kan toch vrij eenvoudig met een momentsleutel?
Baltus_steyr
@NH-Ford, toen we vorig jaar verdeelden, leenden we altijd de veenhuis verdeler(die oude types nog) van mijn kamaraad thuis, en die kreeg ik soms zo af en toe wel eens door de slipkoppeling heen.Maar ik zal het met deze ook maar zo moeten proberen!!.En deze vorige eigenaar heeft hem weinig gebruikt, en daarvoor had ie em van een mechanisatie bedrijf, dus het zal toch wel goed zijn!!En maar voorzichtig de bult in rijden, en niet met groot geweld en te diep de bult in, want dan weet ik niet hoe het af loopt haha:P

@Huub, of wat voor manier wou je dat met de momentsleutel doen???
NH-Ford
Met momentsleutel kan wel, maar moet je wel goeie momensleutel met koppeldelen etc hebben 😉
kleine, gangbare testbankjes gebruiken ook een momentsleutel.
huub
@Baltus_steyr

Quote:
wat voor manier wou je dat met de momentsleutel doen???

De aftakas tussen 2 stompen, aan de ene kant vast (niet draaibaar) aan de andere kant gelagerd, met een koppeldeel waar de momentsleutel op kan..
HOOIJMAN
Je kunt ook gewoon een dikke buis tussen het frame en de tanden duwen.. en kijken of ie door de slipkoppeling gaat 😃 😃
NH-Ford
@HOOIJMAN
dat wou ik nog net niet zeggen 😃
is het wel gelijk duidelijk 😛
Baltus_steyr
Haha ja, dat zol ook kunnen, maar de kans is dan mischien wel vrij groot dat ik em daarna direct bie het old iezer kan zetten haha!
marcford
Waar heb je dit ding vandaar dan?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holaras Kuilverdeler ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!