Tf-er [@claasenfendtfan] aan het gras rapen.. Foto is geplaatst door JJ96 op 03-09-2011 om 21:35:10, met 35 reacties.

Lely Tigo 50R

JJ96
Tf-er @claasenfendtfan aan het gras rapen.

Reacties

deerecase
Mooie opraapwagen.
claasenfendtfan
Mooie foto Jan Jaap 😛
keizer
Jammer van die simpele verlichtingsbalk.
fendtjuh
Dat vond ik ook ja, zo'n mooie wagen en dan een simpel verlichtingsbalkje met 2 lampjes van 3 euro p/stuk.
me
Wel beetje simpel ja! Wel mooi makkelijk en goedkoop te vervangen als je hem aan gort rijd, zo'n balkie kost volgens mij 2 of 3 tientjes bij kramp.
ford8630power
Als het maar zichtbaar is... Zo wordt het ook niet zo'n ontiegelijk dure wagen.
fendtjuh
Dat wel, maar na alle veiligheidseisen en campagnes om landbouwverkeer veiliger te maken zou je toch denken dat er minstens dubbele lampen op moet en van fatsoenlijke grote. Schuitemaker heeft dat wel mooi 😄
claasenfendtfan
Die verlichtingsbalk zal me een worst wezen, laat eerst de bodemketting maar is goed werken op een normale en vriendelijke manier!
fendt-412
Paar extra werklampjes zou ik gelukkiger van worden 😛
ziet nu niks in het donker naast de opraapwagen bij het lossen. Mooiste was aan iedere kant een lampje in die gegalvaniseerde framebalk. Op de shovel een paar lampjes extra, vrijdag 2uurtjes in het donker bezig geweest, gaat toch niets boven daglicht.

eens kijken waar die goedkoop op de kop te tikken zijn, branden toch maar een paar keer per jaar, maar wordt er dan wel makkelijker van, licht heb je nooit genoeg.
ford8630power
@fendtjuh

Maar sommige mensen willen soms zulke niet zien. Ik sloeg van het voorjaar ook wel een keer een lage smalle dam en de linkerkant van de weg in en dus moest ik iets een grote bocht door de berm nemen. Knipperlichten van de tank doen het gewoon, schieten er zo 2 langs me heen, ik kon nog net remmen. Kun je er wel een bak licht op maken maar dan doen ze het nog.
fendtjuh
Die paar lampjes wordt je ook niet meer arm van met zo'n wagen, dat zijn de kosten niet meer. Is wel ideaal lampen langs de wagen met bult oprijden. Bij kramp is zat te bestellen, zoek maar een uit, ik heb de prijzen wel.

Dat klopt Dinand, maar als ze wel tegen je aan waren geklapt had jij de boel iig mooi voor elkaar...
me
Hoe kan jij aan de prijzen komen horst Horst-agri-handel-en-service 😃 ?

Anderzijds het is een boerenwagen. Rijden meetal rondom huis en deze lampen zijn aardig goed zichtbaar.

Schuitenmaker vindt ik persoonlijk wel een loonwerker wagen! Zijn ook niet allemaal met dubbele lampen. Nieuw ook met van die lampen waar alles in 1 zit. Zelfs met driehoekjes. Zijn wel stuk beter zichtbaar, zitten ook vaker op de weg dus vindt ik anders ...
DESLAGERURRE
Ha .. ik zeg .. KVERNELAND :lol:
fendtjuh
Volgende keer ff naam goed schrijven he thom 😃
Heb een mypartspartner account.
SJB533
Taarup, Diederik? Kverneland heeft mijns inziens nooit zelf opraapwagens gebouwd.
me
Ik wist niet precies meer guido 😄! Maar dat heb je goed bekeken .. Moet je daarvoor ook een bedrijf hebben zoals jij dat officieel hebt ?
fendtjuh
Hmm dat weet ik zo gauw niet, volgens mij kunnen in principe alle grote boeren, loonwerkers enz zo'n ding krijgen. Is ideaal ja, scheelt hun aardig wat tijd met bestellen enz.
maartendankers
Paar werklampjes kost toch ook bijna niks robert? Ik had het iig wel geweten als het mijn wagen was. Mooiste is voorin de bak 2 lampen naar achteren en desnoods achterop de wagen nog 1 langs de klep die opzij schijnt, zie je alles
fendt-412
Die paar euro is het probleem ook niet, alleen het is vaak het probleem dat het er niet van komt. Tegen de tijd dat we weer aan het kuilen beginnen te denken, denken we er weer aan en is het weer druk met andere dingen 😛

Zit al wel een lamp in de bak, wordt het al wel makkelijker van. Alleen 2 naast de wagen zou het mooiste zijn. Kan hem daar wel zo bijaan sluiten denk ik.
fendtjuh
Idd. Scheelt enorm, kunt veel beter de kanten inschatten alst donker is.
JJ96
Zeg Wouter, ik miste je petje.. 😛
Siebenga
Moet er geen driehoek op de achterkant van de wagen zitten?
fendt-412
Valt me nu pas op dat die er niet op zit 😛
Maar hebben al het gras toch aan huis, maximaal 500meter over de weg met ladewagen. Kun je de gok nog wel nemen. Anders even een beugeltje achterop en die van de trekker erin.
maartendankers
Nee niet die van de trekker, gewoon nieuwe... Veeboeren... 😃

Bestellijstje tot nu toe:
Paar setjes werklampen
Afgeknotte driehoek

😃

Wagen heeft ook niet eens breedte verlichting ja...
fendt-412
Anders zon sticker, ziet er ook wel netjes uit.

Zal alleen belangrijkere dingen die nog moeten gebeuren. Zijn in maassluis eindelijk zo ver dat het niet aan de trekker ligt. Denken ze dat het aan de hydromotor ligt, is het ook niet want met 3knoppen omzetten werkt het allemaal wel. Dus ventielblok zal wel wat aan mankeren. Zal alleen een keer aan hun liggen... Dat gezeik ben je op den duur wel flauw van.
Siebenga
Inderdaad nieuw hoort het te doen.. ga anders eens een trekker bij de buren lenen en het testen 😄
gerrit power
@maartendankers

Je vergeet de snellerdraaiende bodemketting.
gerrit power
Ik was later
fendt-412
Hebben we al gedaan, heeft afgelopen 3week bij de dealer gestaan, heeft er ook een trekker voor gestaan van een boer daar uit de buurt.
Wij hebben ons best gedaan, nu mogen ze hier weer komen. Blijven niet bezig, anders straks maar op de dieplader richting maassluis, is het hun probleem.

draait nu wel snel, alleen moet je eerst 3knoppen omzetten en extra olie geven, hydroventiel omzetten. Dus gaat niet automatisch via LS. Niet zoals het hoort zegmaar. Met de geheime knoppencode was de wagen wel sneller leeg dan de silagewagen van de loonwerker. 40seconden en weer wegwezen, het kan dus gelukkig wel 😄
Siebenga
Dus eigenlijk komt er nu te weinig olie door om de bodemketting fullspeed te laten draaien?
fendt-412
Ja, alleen wanneer je die knoppen omzet zonder extra olie te geven gaat hij nog niet sneller. En de knoppen niet omzetten en wel extra olie geeft gaat hij iets sneller maar nog niet volgas. Komt dan ook niet verder dan 50bar. Zijn er wel een dag bij aan het meten geweest, kwamen toen ook niet veel verder.

Dachten eerst dat de motor te groot was, dus geen druk op kon bouwen. Maar is het niet, boer uit de buurt heeft net zon wagen met 6400 ervoor. ding jankt in 40seconden leeg. Is verder alles hetzelfde. Zit hem gewoon in de LS aansturing of ventielblok. Maar dan kost het Lely geld om er een nieuw blok op te zetten, dus weet je het wel...
2week wachten op een hydromotor, terwijl het bij kramp de helft goedkoper is en de volgende dag op de deurmat. Niet dat wij dat betalen maar gaat om het idee, zal een keer niet aan hun liggen zegmaar...
Siebenga
Oke en het kan niet zijn dat het aan het merk ligt... fendt jd? schijnt dat jd net wat anders werkt? Teminste dat heb ik ooit ergens opgevangen.. Nouja dat zal de het mech bedrijf of lely zelf wel beter weten natuurlijk.. Maar wel klote.. heb je mooie nieuwe wagen dan mag je toch verwachten dat alles goed werkt
fendt-412
Tja, zijn er ook al van de fabriek bij geweest. Overal zitten de mengele plaatjes nog op, is allemaal hetzelfde en al jaren in productie.
Ik weet het ook allemaal niet. 2seizoenen aankloten is op den duur wel leuk geweest, nog even iets van 80ha aankloten en dan hebben ze een half jaar de tijd. Als het dan niet goed komt...

Kan een keer een foutje ergens inzitten, heb ik ook geen problemen mee, kan iedereen overkomen. dat zoiets anderhalf jaar moet duren en tig telefoontjes heeft gekost begint het je de neus en oren wel uit te komen.
zetor4ever
Mooie boekje

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Tigo 50R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!