Foto van een Kuhn Hark, bezig met gras schudden.. Foto is geplaatst door fendt 939 op 16-12-2011 om 20:25:12, met 34 reacties.

Kuhn Schudder

fendt 939
Foto van een Kuhn Hark, bezig met gras schudden.

Reacties

radium45
Ik, mftrekkers en SJB533 hebben dit object verplaatst van Tractoren Kuhn Hark (Gras schudden) naar Machines Kuhn Schudder (Gras schudden)
coenvaltra
Wat schud zoon ding tog mooi 😃 😃
eddie
Kuhn kwaliteit he 😄
VARIOTMS
Alleen jammer dat ze zoveel onderhoud vragen..
fendtjuh
Wat??? Onderhoud eraan?
coenvaltra
Ja idd waaraan??
VARIOTMS
Overal vetnippels, wij hebben 12 jaar 8 elementer kuhn gehad heb het altijd best gedaan en nu over gestapt op claas, niks geen nippels en minder/geen last meer van gras om de wielen. volgende hark zal ook wel een claas worden denk ik zomaar..
coenvaltra
Tja zelf weten, ik ben benieuwt of je het met die claas ook 12 jaar vol houd zonder problemen, zitten wel een boel smeernippels op maar de helft van de nippels hoeft maar 1x per jaar
fendt-412
@VARIOTMS

Hadden jullie geen vingerkoppelingen zeker en nu bij de claas wel?
Daar zitten de meeste nippels in. Die paar draaipunten schanieren maar een paar keer per jaar, is niet allemaal nodig.

Als je kruiskoppelingen hebt, en de nippels niet midden in de koppeling, maar op de buitenkant, kan ik in 10minuten een schudder doorsmeren. 1x per snede, zijn ergere dingen toch? Kun je direct de machine goed controleren, doorsmeren is in te plannen. Vind het nog niet zo beroerd werk.
JJ96
@fendt-412
moet je wel een fatsoenlijke vetspuit hebben 😛
Precies, zo verkeerd is dat doorsmeren niet.. beter dan die schudders die een speciaal oliebad hebben voor elk element.. dat gaat op den duur toch wel lekken..
coenvaltra
@case956powerrzzzzz dan is dat dus ook niet beter
Dat het gelijk slecht is hoef je ook niet te zeggen.. Maar ik heb wel eens verhalen gehoord dat de olie te warm wordt en daardoor de keerringen eruit worden gedrukt.. en alsnog kan een keerring gaan lekken, dus geef mij maar mooi een schudder waar je lekker moet smeren met de vetspuit 😛
HollandNew
Ja doorsmeren is zo erg nog niet, maar mijn vader smeert naar elke snede alles door 😛
coenvaltra
@case956powerrzzzzzzou het niet komen door gras wat ergens om wikkelt en dan warm word,heb het verhaal okwel es gehoord van een deutz schudder
Valtrapowerr
@JJ96

Quote:
moet je wel een fatsoenlijke vetspuit hebben

zon ding koop je 1 keer en dan natuurlijk een goeie, wij hebben eentje waar je vetpatroon indraait, manman wat een gemak van dat ding, je vetpatroon is ook gwoon echt leeg, krijgt em dr makkelijk in enz.

ach zon oliebad klinkt leuk maar ik denk dat dat idd gaat lekken en wat als er iets binnenin verrot gaat? doe mij maar een paar vetnippels weet je iig zeker dat het goed is 😄
Valtrapowerr
@case956powerrzzzzz

haha je haalt me de woorden uit mn mond haha 😛
Ruben-Wind
Geef mij maar een claas.
fendtjuh
@VARIOTMS

Quote:
overal vetnippels, wij hebben 12 jaar 8 elementer kuhn gehad heb het altijd best gedaan en nu over gestapt op claas, niks geen nippels en minder/geen last meer van gras om de wielen. volgende hark zal ook wel een claas worden denk ik zomaar..

Tja Claas heeft een oliebad, maar of dat nou alles is? Zoveel nippels zitten er toch niet op zo'n kuhn... Hebben zelf een 6301 gehad, 6 meter maar viel me nog wel mee. Op de elementen een, scharnierpunten, onder het element en dan heb je het grootste deel al.

@Fendt-412, kuhn's van die leeftijd hadden ook al vingerkoppelingen 😉
fendt-412
Hebben dik 10jaar een claas gehad met oliebadaandrijving. 2x een lager kapot gelopen van het buitenste element. Voor de rest weinig ellende mee gehad. Zou daar niet zo heel bang voor zijn. Hebben hier nog nooit een oliebad of keerring lek gehad.

@JJ96
Keer een fatsoenlijke vetspuit kopen, en vooral die ouden direct weggooien 😛 Het belangrijkste is dat je dan de juiste nippels erbij koopt, je hebt ze met 3 pennetjes binnenin en met 4. Die met 3 is troep, zijn standaard geloof ik maar sluiten voor geen meter af. Die met 4pennetjes doen het heel goed, gaat op den duur ook wel eens eentje stuk of sluit minder goed af, even een nieuwe erop en weer gaan. Hebben hier nu zon vetspuit die je met een hand kunt bedienen en een slangetje eraan. Vind het voor veel machines wel mooi werken. Zeker als je veel aftakassen hebt. Kom je bij sommige machines niet zo heel erg ver met zon vaste buis voorop. Zit een mooi handvat aan dat je hem zo aan de treeplank van de trekker kunt laten hangen of voor in de trekhaak.
JJ96
@fendt-412 @Valtrapowerr
die je met een hand kunt bedienen is idd mooi, hebben we op stage ook, thuis gewoon wel met slangetje en dan met 2 handen bedienen, wil opzich ook wel.
nippels heb ik geen verstand van, vervangen hier nooit echt nippels ofzo, of heb je het over de nippel op de vetspuit? 😛
Koe
Gaat over je eigen nippels @jj96 is ook belangrijk om die wat in te smeren
Valtrapowerr
@JJ96

ik had het meer over een die je met 2 handen moet doen zoals een 'normale zegma' maar waar je het vetpatroon indraait en zigzelf leegzuigt, niks geen hompen vet die overblijven en je wisseld de patronen zo snel als wat
jan-willemvanerk
Meestal als je wat nieuw koop sit er een vetspuit bij
JJ96
@Valtrapowerr
ja idd, maar dat neemt niet weg dat zo'n eenhandsding nog makkelijker is zegma 😛

@Koe ga je eigen nippels eens smeren, zijn volgensmij gortdroog door zulkse taal te verkondigen.
fendt-412
Dat ding op de vetspuit wat je soms moet vervangen. Gewoon een keer proberen. In een gewone vetspuit zonder schroefpatroon blijft als het goed is ook geen druppel vet zitten. Enige is vaak dat die de vetspuit zelf ook wat vet wordt naar verloop van tijd. Zit toch alijd wel wat te stoeien met kruiskoppelingen, dan maar even handen wassen.

Nippels op machines zijn heel enkel verrot, keer op de mestpomp ofzo dat het kogeltje niet goed terugschiet en er mest naar buiten wordt gepompt 😛
Nee, niet een tandwielbak of lager die vol met vet zit, gewoon is geloof ik om de wand iets vet te houden 😛
Valtrapowerr
Bij ons zat er altijd nog een hele bonk in en je moest elke keer met dat hendel kloten.
nu met zon schroefding gaat t veel beter
HollandNew
@Valtrapowerr

Die vetspuit hebben wij ook. Patronen zijn wel duurder maar gemak zegt ook wel wat...
JJ96
Achja, tis altijd wat met die vetspuiten 😛
meestal doet die vetspuit t wel bij ons, en anders hebben we nog wel een andere liggen.
Valtrapowerr
@HollandNew

idd, het moet goed werken
dan maar een paar euro extra
zetor4ever
Lely werkt ook best, smeren we 1 a 2 keer per jaar en daarmee werkt het mooi
Valtrapowerr
Wij ook 2 keer per jaar das wel genoeg want zo intensief wordtie hier niet gebruikt
newholland6640
Gewoon 1 met lucht, veel handiger. hoef je niet de hele tijd te knijen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!