Foto van een Ford Onbekend, bezig met poseren. Een boer op het eiland

Ford 3055

Gerrit GBo
Foto van een Ford Onbekend, bezig met poseren. Een boer op het eiland "Gouden bodem" bij Heeg in Friesland omstreeks 2005. Elke dag met een klein Fordje en de melktank een ponton op om de melk naar vaste wal te brengen. Om dat ponton op te rijden moet je niet bang uitgevallen zijn, zeker niet als het een beetje gevroren heeft.....

Reacties

Gerrit GBo
Toen één van de twee bewoners van het 110 hectare grote eiland (zijn broer is bewoner nr. 2) verder niemand terwijl het feitelijk midden in Nederland ligt.
SJB533
Ik, SJB533 en ford5000 hebben dit object verplaatst van Tractoren Ford Onbekend (Poseren) naar Tractoren Ford 3055 (Poseren)
ford5000
Heb je wel de ruimte!
Met z'n tweetjes op 110 Ha.
Heeft echt wel wat, dit soort niet alledaagse plaatjes.
Gerrit GBo
@ford5000Het is inderdaad heel bijzonder, je steekt vanuit de drukte een vaart over van een paar meter en in eens, ben je een soort Robinson Crusoe.

Ze melkte daar MRY koeien, net als bij ons thuis, dat was ook best bijzonder voor hartje Friesland.
ford5000
@Gerrit GBo

MRY dat is zeker bijzonder te noemen voor deze plek!
Wij molken tot begin jaren 80 ook 100% MRY koeien. Vanaf dat moment begon het kruisen met Red Holsteins en ging het HF ras haar intrede te doen.
100% mijn schuld want mijn vader wilde er eigenlijk niet aan.
SJB533
Een bijzonder iets, inderdaad Gerrit. Ook nog op de grup?
Gerrit GBo
@ford5000 @SJB533 Ze hadden een open front stal en net als bij ons toentertijd nog gewoon met een vacuüm ringleiding en melkleiding die door de stal liep elke koe langs om te melken met een aantal losse melkstellen.

MRY vee is in mijn beleving een echte koe en toch heel anders als die Amerikaanse melkfabriekjes. Een collega van mij melkt brandrode koeien, ook erg mooi.
ford5000
@Gerrit GBo

Het waren vooral sterke koeien met een voor huidige maatstaven ongekende levensduur.
Gerrit GBo
@ford5000 En mooi om te zien, bij ons in het dorp is er nog een boer die ze, zoals nu, in de winter op deel heeft staan, dik in het stro. Daarboven de hilt vol met stro, en de muren keurig in de verf. Gewoon prachtig om te zien!!
ford5000
@Gerrit GBo

Dat zijn wel de mooie beelden die ik er ook nog van heb uit het verleden.
Ook nog met hoorns?
SJB533
Is inderdaad mooi! Geloof dat jouw en mijn denkwijze qua koeien wel enigszins overeenkomen, Gerrit.
Gerrit GBo
@ford5000 Ook nog met hoorns inderdaad en zeker naar huidige maatstaven rustig en bedaard, niet van die schuwe magere melkfabriekjes.
ford5000
@Gerrit GBo

Dat is inderdaad een heel verschil ja.
Het beeld wat jij hierboven schetst was tot 1999 ook bij ons nog zo. Alleen het zuivere MRY was er wel een beetje af.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!