Foto van een Mc-Cormick 423, bezig met gras harken.. Foto is geplaatst door Rimco op 22-02-2012 om 19:42:16, met 33 reacties.

Mc-Cormick 423

Rimco
Foto van een Mc-Cormick 423, bezig met gras harken.

Reacties

DeutzD40L
Knappe inter stond deze niet op marktplaats
Inter1246fan
@DeutzD40L

hij kwam me al bekent voor. Echt super mooie inter!
newholland6640
Zand harken!!!
burnie
Hoezo zandharken?er ligt toch hooi.
isekitx
Netjes
newholland6640
@burnie

Deze harken aardig wat zand mee...
dresje80
Die lijkt egt op die van mij
deutz110
@newholland6640

zand harken dat is onzin je weet niet waar je over praat
Rimco
@dresje80
sterker nog het is die van jou
newholland6640
deutz110
@newholland6640

ik hark met een sprinter en een acrobaat en neem nooit zand mee weet niet waar je over praat hij krabbelt het mooi los en neemt alleen gras mee dus geen zand
newholland6640
@deutz110

Deze harken altijd iets meer zand mee dan de nieuwere harken.
Bemonster je de kuilen ook ?
AW217
Op zwaardere grond met een dichte bodem\grasmat en je laat hem goed in de veer hangen en licht over de grond lopen dan valt het best mee, maar in een open zode op zandland.....en dan nog te diep, dan hark je idd zand mee!
SJB533
Kun jij de frontlader wel op de origenele (driehoek) steunpoot zetten? Werkt die poot nog goed en prettig? Ook nog de originele hydraulische ?l? bakbediening er bij zag ik?
dx11
Nooit problemen dat er grond in de kuil zat. Zeker niet meer als met een rotor hark. Aleen het probleem is dat de wiersen heel erg strak in elkaar worden gedraaid.
deutz110
@dx11

daar hebben we nooit last van hetle dichte wieren gewoon harder rijden dan legt het mooi los
dx11
@deutz110 Nee, een acrobaat rolt het hoe dan ook op. Tot een jaar of 5 terug deden wij alles nog met de acrobaat, het ging wel, maar we willen echt niet meer terug. Scheelt bovendien ook nog een keer schudden. Geharkt gras droogt zo veel meer in de wiers als war met de acrobaat is gedraaid.
newholland6640
@dx11

Licht eraan he! Als het hoog zomer is en je hebt veel los liggen heb je het al gauw te droog.
dx11
@newholland6640 mwa, als je niet schud vat het mee. Zeker als je de ene dag maait, en de volgende dag harkt en thuis rijdt. Zo doen wij het wel.
SJB533
@newholland6640
Dat noemen we nu plannen 😃
newholland6640
@dx11

Okey, licht eraan hoeveel erop zit. Wij hebben er altijd wel n behoorlijke snee opzitten. Schudden hoogzomer meestal 1 keer. Maar als het echt heeeel snel wegmoet 2 keer. Dan zijn we met z`n vieren bezig. Schudden harken en inkuilen.
newholland6640
@SJB533

Plannen is niet zo moeilijk... Maar de planning uitvoeren.
Volgens mn planning zit ik nu een beroepenwerkstuk te typen maarja 😃 Dit is mn toekomstie beroep zullen we maar zeggen 😃
dx11
@newholland6640 soms zijn wij aan het maaien, schudden, harken en kuilen tegelijk.

Ben je alleen wel veel personeel nodig. En veel trekkers, maar dat hebben we wel haha.
newholland6640
@dx11

Okey, hier loopt mn pa mn opa ik en mn oom meestal. Dus dat kan. Is altijd machtig mooi 😛
dx11
@newholland6640 idd. Ik heb er a weer zin in. Nog druk bezig het spul klaar te maken, maar schiet nu mooi op.
newholland6640
@dx11

Okey, doen wij altijd in t najaar. Schoon spuiten, doorsmeren. Kun je gelijk los als het toch eerder is dan verwacht.
dx11
Ja, ik ben de hele boel aan het verbouwen. Complete opraapwagen uit elkaar gehad zo een beetje. Messenbak opknappen, voorschot aanpassen, 31 pickup tanden vervangen, complete ketting/tandwielset vernieuwd. Nu alleen nog een andere tandwielkast.
Rimco
@SJB533 Ja werkt perfect ik laat de bak altijd iets van de grond dan de steunpoot uit en vervolgens de pennen los, kun je zo wegrijden. heb hem alleen niet meer op deze trekker
SJB533
@Rimco
Aah, dat gaat wel dus! Een nadeel van de originele steun gebruiken kunnen, is wel dat hij voorop hangt. Dan krijg je inderdaad, dat je moeite hebt met sturen. Heb ervaring genoeg met een Quicke op een Inter 😉 Kijk maar op mijn profielplaatje 😃
Rimco
Preces heb het zelfde probleem, zet er meestal even wat onder. Ik vondt het niet echt prettig werken op de 423 heb hem nu op een trekker met stuurbekrachtiging en 4wd werkt veel mooier
dresje80
Ik vin het wel jammer dat hij nie gespoten is ik heb de spatborden al opnieuw geverft
Rimco
@dresje80 hij is wel gespoten alleen de grondlaag niet idd dat zag je er doorheen. had beter geschuurd moeten worden misschien

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!