Foto van een Fordson Super Major, bezig met poseren voor [@Heldern] en  [@ford5000]. Aansluiting van de hydroliek op de Super Major, dit is exact hetzelfde blok als op de New Performance Dexta.

Fordson Super Major

Gerrit GBo
Foto van een Fordson Super Major, bezig met poseren voor @Heldern en @ford5000. Aansluiting van de hydroliek op de Super Major, dit is exact hetzelfde blok als op de New Performance Dexta.

Reacties

fendtkaja
Dat ken ik! zaterdag ga ik mijn hefdeksel in elkaar zetten
Gerrit GBo
@fendtkaja Aha, heb je het meeste dan gehad?? Plaatwerk ook al klaar??
RobDeutz104
Zo zat het op onze dexta ook, heb me altijd afgevraagd waar dat bovenste hendeltje voor was
ford5000
@Gerrit GBo

Deze heb ik dus nog nooit eerder gezien, maar nou ben ik natuurlijk ook geen Fordson kenner.
Dat blokje wat op de Dexta van @Heldern zit komt wat meer overeen met de blokjes die ik ken van mijn 2000 en die ook op mijn voormalige 3000 zat.
Ik snap wel hoe deze werkt.

@RobDeutz104

Ik denk dat dit een soort flow control/doorstroomregeling is, maar dat kan Gerrit vast veel beter vertellen.
Gerrit GBo
@RobDeutz104 Het blokje naar links of rechts zetten betekent snel of langzaam heffen/zakken, met de draaiknop kan je de doorstroom knijpen/openen en dus wat fine-tunen zeg maar.

@ford5000 Die van Heldern is inderdaad anders, die ken ik weer niet, als ik op internet kijk zou je zeggen dat hij goed aangesloten is, ik kan alleen niet vinden waar de onderste aansluiting voor is bij die van Heldern.
Heldern
Dit heeft onze Super Dexta ook. Precies het zelfde op de foto. Wat ik had geplaatst was van onze Dexta.
Hier zit een hendel bij onder het hef gedeelte
fendtkaja
Nou dan zit de achterburg helemaal dicht! Dan spuiten en verder monteren( motor ervoor, vooras, en dan pas het plaatwerk)
new performance
Hoe krijg ik dat bovenste hendeltje los. hij staat vast op F stand en kan iets heen en weer maar niet naar L stand en het draaiknopje kan ik ook niet draaien
Gerrit GBo
@new performance Daar heb ik zo geen passend antwoord op, ik heb het spul domweg schoongemaakt en alles was eigenlijk gangbaar. De draaiknop heb ik een poosje in de kruipolie gehad. Na een dagje kruipolie heb ik hem losgedraaid met de waterpomptang. om de knop niet te beschadigen heb ik een oude sok tussen de knop en de bek van de tang gehouden, erg vast zt hij niet dus ging prima. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Gerrit GBo
@Heldern Volgens de schema's zit de aansluiting bij jou Dexta op de juiste plek, ik snap er geeen bal van dat hij niet pompt. Of doet hij het nu inmiddels wel??

De handel die jij bedoelt is voor een soort trekkracht/diepteregeling, ik weet eerlijk gezegd zo niet welke stand watt is.
Heldern
@Gerrit GBo

Hij werkt nog steeds niet.
Maar ga er van de week even verder na kijken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!