Foto van een Vicon H 1050, bezig met gras harken.Gras harken met de 'nieuwe' aanwinst. Gaat donders mooi...

Vicon H 1050

Fendt412vip
Foto van een Vicon H 1050, bezig met gras harken.

Gras harken met de 'nieuwe' aanwinst. Gaat donders mooi...

Reacties

velsje
Worsten maken 😃
hilbertvdberg
Worstendraaier
Fendt412vip
@velsje Gelukkig niet, anders zou ik iets niet goed doen 😛.
Gerrit GBo
@Fendt412vip Mooi kavel als ik het zo bekijk om met zo'n brede machine aan de gang te gaan.
Fendt412vip
@Gerrit GBo Klopt, met deze machine heb je een stuk grotere draaicirkel als met de 6 bords sprintmaster waar we ook mee harken.
coenvaltra
Ah,, zoon ding hebbe wij ook gehad,, weing schik mee gehad, bij ons wouden de achterste borden slecht rond draaien
Fendt412vip
@coenvaltra Ook enig idee hoe dat kan? Bij deze machine kun je met het achterste wiel de werkbreedte heel gemakkelijk aanpassen aan de omstandigheden. Bij droog gras kan hij mooi breed staan en bij wat natter gras moet je hem smaller zetten voor een goed resultaat.
coenvaltra
Neuj ik weet het niet, voormijn tijd, ik weet wel dat er nu allemaal zelf gelaste dingen hier op het erf rondslingeren met sprintmaster rood ijzer 😃
coenvaltra
Maar vader kennende zal die wel op zijn breedst hebben gestaan bij nat gras
Fendt412vip
@coenvaltra Eeuwig zonde 😃. Deze zou bij de vorige eigenaar eerst ook in het oudijzer gaan maar toen dacht die man aan ons omdat we nogal sprintmaster liefhebber zijn 😛. We hebben hem voor oudeijzerprijs over kunnen nemen.
laban
Jaren met zon ding gwerkt wat een ramp geen capaciteit en een ellende met wind
Fendt412vip
@laban De wind kan wel eens tegen je werken, dat klopt. Wij doen echter altijd tegen de wind in de wiers afmaken zodat het juist in je voordeel werkt en doordat de borden dicht gemaakt zijn heb je geen last meer van gras dat er tegenaan waait.

De capaciteit die dit ding haalt verbaasd je denk ik nog wel. Volgens mij is 9-10 hectare/uur goed mogelijk.
hilbertvdberg
@Fendt412vip jah snelheid kun je met die dingen wel halen, wij hebben ook nog een sprintmaster (6blad's) en die gebruiken wij vaak om de kanten van het perceel naar binnen te harken.
GROENEDEERE
DEze lange wordsten wil je niet graag persen en zeker niet met een ronde pers. het gras word gekrult waardoor het waak een lange sliert is vooral met wat vochtig gras is dat zo. en dan trekt de pickup soms een paar meter wiers voor zich uit naar binne. met de ronde pers is dat een drama, wanneer de pers bijna vol is en hij trekt dan ineens een sliert mee naar binnen kun je weer breekboutjes zetten. div klanten van ons hadden er een en het was vaak een gevecht. bij sommegen wist ik van tevoren dat ik een emmertje mee moest nemen. wanneer het gras droger was waren de problemen er niet
Fendt412vip
@GROENEDEERE Klopt ja, bij nat gras kun je daar wel last van hebben. Ik denk dat het bij deze wiersen wel meevalt. We zullen het morgen zien, we gaan dit met onze eigen opraapwagen inkuilen.
nickpater
T enige nadeel van zoo'n hark is dat je het gras oprolt ipv bij elkaar veegt
SJB533
Ik, SJB533 en deeremeneer hebben dit object verplaatst van Tractoren Vicon Sprintmaster (Gras harken) naar Tractoren Vicon H 1050 (Gras harken)
Husqvarna
Je laat wat liggen, maar wij hebben zo'n ding al 30 jaar niet meer en toch kom ik nog wel eens tanden tegen.
Ik zou zoeen nog wel er bij willen hebben, als de hark kapot is of in het voorjaar dood gras opharken of extra capaciteit
GROENEDEERE
@Husqvarna

dan heeft je pa niet op opletten gezeten. die tanden kunnen wel loslaten maar vallen er niet zomaar uit. ze zullen krom gaan en aanlopen en dus kabaal maken
Ford 5600
Mooie hark
CaseCS130
Wat een ding joh. Dit model had ik nog nooit gezien. Mooi dat jullie hem van de oudijzer boer hebben gered. Jullie mogen ook wel graag iets anders denken dan de gemiddelde boer zeker? Vicon bordharken, maai/schud combi's, ik vind het wel mooi en je kunt de gedachte erachter goed duidelijk maken.
deutz110
Dit is zeker geen worsten draaier altijd boven de 20 km h rijden dan maak je geen worsten dan heb je een wier van 1.50 breed zo wat dan gooit hij het heel breed
Valtra-Fordpower
@GROENEDEERE Verenstaal dat krom trekt? Die dingen breken dan. Ze breken niet vaak, maar er zal er nu en dan toch 1 breken, zeker met 9 borden. Als tanden in zijn geheel eruit vallen doe je iets niet goed.
frank_mf
Ik heb nog 2 van die borden liggen. Vorige zomer gereviseerd 😄 Iemand interesse?
Husqvarna
@GROENEDEERE
Haha, alleen was dat land toen nog niet van ons
fendtleon
Hoe breed is die
GROENEDEERE
@Husqvarna

buigen zal het zeker wel. bij onze acrobaat hoorde je altijd als er een gebroken was. het loopt langs het frame
Fendt412vip
@CaseCS130 Bedankt voor het compliment! 😛 M'n pa heeft altijd wel innovatieve ideeën. Het geeft ook wel een kick om dingen net even wat anders te doen dan anderen en het ook nog werkt. Zoals deze machine; we hebben hem voor 150 euro gekocht en het werkt grandioos.
Fendt412vip
@deutz110 Jij snapt hoe het werkt 😃.
Fendt412vip
@fendtleon Je kunt hem instellen op 4 standen, op de breedste stand is hij 4,5-5 meter breed dus dan leg je 10 meter gras op 1 wiers.
Fendt412vip
@Valtra-Fordpower De tanden slijten op het punt waar ze het meest torsen, wanneer ze te dun worden breken ze op een gegeven moment af.
Fendt412vip
deutz110
@Fendt412vip

ja wij hebben zelf een sprinter 5 border en daar kenje ook wel 25 mee zolang onze trekker het maar trekt en dan vliegt het door de borde heen prachtig gezicht
sanderbo
Valt mij dikke mee met hoe zo'n tempo je met zo'n ding kan rijden.
Fendt412vip
@sanderbo Het mooie van deze machine is dat bij harder rijden het resultaat juist beter wordt 😉.
zetor4ever
@Fendt412vip
dat gaat echt met een noodgang!!
je moet wel vlak land hebben anders hobbel je tegen het dak aan bij deze snelheid 😉
joellll
Gaat mooi snel in dat filmpje
henrivanpanhuis
Krijg je ook veel zand in de kuil met zo'n hark.
CoenNijenhuis
Hels ding, hier in de buurt hebben ze er 2 achter elkaar.. Das helemaal een gevaarte!
Fendt412vip
@henrivanpanhuis Wij in elk geval niet, want we zitten op klei 😉. Op zandgrond kan ik me wel voorstellen dat er meer zand in de kuil komt, vooral als het een beetje natte omstandigheden zijn.
Fendt412vip
@zetor4ever Daar moet je wel voor oppassen ja 😛. Dit is wel 1 van de vlakste stukken want anders moeten we wel iets rustiger rijden. Het scheelt wel dat deze banden goed zacht kunnen, dan veren ze wel lekker.
zetor4ever
@Fendt412vip
haha, tzal wel goed gaan dan
sanderbo
@Fendt412vip Toch mooi om te zien dat zo'n oude machine nog zulk werk aflevert. Helaas zie je deze amper hier in de buurt.
woutercase
Mooie hark
Angelo368
Baas ding! Machtig snel en ook geen last van de wind zeker?
Fendt412vip
@Angelo368 Dank je! Met die dichte borden heb je inderdaad nog maar weinig last van de wind. 😉 De vorige eigenaar heeft dat zelf zo gemaakt. Het zijn gewoon uitgezaagde lichtnok platen die met ijzerdraadjes aan de borden vastzitten 😃. Simpel en goedkoop maar wel effectief...
Angelo368
@Fendt412vip haha inderdaad, als je hard rijd werkt het ook het beste volgens mij. wij hebben nog wel eens wat last van de wind, dan gaan die hele borden vol zitten of het waait eroverheen..
rickjd
@deutz110
Ik verbaas mij ook altijd over die verhalen van de 'worstendraaiers' , Ik hark er nu nog met plezier mee , maar toch morgen me vader op pad sturen want die gaat bij een kuhn hark voor me kijken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon H 1050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!