Foto van een Fordson Power Major, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door fordsonpowernuf op 01-06-2012 om 23:19:37, met 12 reacties.

Fordson Power Major

fordsonpowernuf
Foto van een Fordson Power Major, bezig met poseren.

Reacties

ford5000
Kijk, daar hebben we hem.
Prijzige aangelegenheid, als ik dat links er rechts zo hoor.
SJB533
@ford5000
Wat is dit dan?
hekwerk
Is een inschakelbare aktakas. Hij vertraagt de uitgaande as ook nog iets zodat je 540 aftakas beter uitkomt met de juiste motortoeren. Met deze kast kun je de aftakas laten draaien (zodat je hef het nog doet -> aftakas is gekoppeld aan je hefpomp) zonder dat je uitgaande as draait.
ford5000
@SJB533 Reductiekast om de aftakas van 710 rpm naar 540 te vertragen.
Bijkomend voordeel is dat je met deze kast aftakas en hefinrichting afzonderlijk van elkaar kunt bedienen aangezien je deze kast onafhankelijk kunt schakelen van de aftakasstomp van de trekker.
Die blijft dan draaien terwijl die van deze kast stil gaat staan.
De aandrijving van de hydropomp wordt bij de Majors van dezelfde as afgehaald als de aftakas. Normaalgesproken draait het één dus niet zonder het andere. Door deze kast ertussen kun je dat dus wel.
fordsonpowernuf
Mooi uitgelegd!
ford5000
John k
Zijn die dingen prijzig?

oeps, tijdje terug een Fordson verkocht waar zo'n bakkie achter zat.........voor $900-
ford5000
@John k Geheimpje: Hier zou je dat al bijna voor alleen die vertragingskast kunnen vragen. 😉
900 Dollar is misschien wat overdreven, maar er wordt grof geld voor betaald.
Gerrit GBo
@fordsonpowernuf Mooi hoor, zou mij ook wel passen.
jobboertje97
Hee die hebben wij ook bij ons op de major
arjan_brouwer
Reductiekast is alleen niet juist. Voor de Major/Power en Super Major zit er inderdaad vertraging in, zodat je 540rpm op je aftakas krijgt. Maar ze waren er ook voor de New Performance SM en deze had standaard al 540rpm. Tandwielen verhouding in die kasten waren dan ook 1:1. Deze laatst genoemde potten zijn nog een stukje zeldzamer 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Power Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!