Foto van een Amazone Zaaicombinatie, bezig met poseren.Loonbedrijf Niesink aan het maïs poten aan de Keijenborgseweg in Velswijk (Zelhem)

Amazone Zaaicombinatie

dickt
Foto van een Amazone Zaaicombinatie, bezig met poseren.
Loonbedrijf Niesink aan het maïs poten aan de Keijenborgseweg in Velswijk (Zelhem)

Reacties

SJB533
(Psst, Dick, Mais pot ie inderdoad, maar je zaait het he 😉 )
dickt
Altijd weer dezelfde discussie. Is het nou zaaien of poten?
😃
SJB533
Mais zaaien ze in Nederland. "Pot'n" do'w in n Achterhook 😛 Aardappelen kun je ook zaaien, maar dan moet je eerst het zaad winnen. 😉 Machine wordt ook verkocht als zijnde een "zaai"machine he 😃
eddie
Vind et zelf eigenlijk nog vrij vroeg om nu mais te zaaien, aangezien de nachten ook nog vaak koud zijn
dickt
@eddie
Hier in de Achterhoek zit er al heel wat maïs in de grond.
Maar je hebt gelijk, het is wel erg vroeg.
SJB533
Quote @eddie:
vrij vroeg

Bij ons in het noorden kunnen we later zaaien en oogsten, dan in bijvoorbeeld de Achterhoek. 100 km (van mij uit) kan dan nog een heel lange afstand zijn. (Terwijl dat zelfs met de fiets nog een relatief kort stukje is. Idd: ik heb de ervaring :D)
radium45
ZAAIEN.....
erik mtx
Waterschap heeft zo te zien maaipad ook al zaaiklaar liggen kan de mais zo in
fendt-412
@SJB533
Kunnen is denk ik eerder moeten. Grond warmt Minder snel op en groeiseizoen is hier korter. Na half oktober rijpt maïs ook amper meer af. Plant gaat wel dood maar korrel wordt amper droger. Drogestof percentage lijkt dan wel wat maar bestendig zetmeel zal al gauw tegen vallen als he geen vroeg maisras zaaid.
SJB533
@fendt-412
Tja, kunnen is dus tweeërlei op te vatten. Kunnen we pas later zaaien had iets beter overgekomen,, denk ik?
fendt-412
@SJB533
Ja. Al warmt de grond met dit weer wel mooi op! Al leek het vorig jaar ook erg mooi en hebben we met vroeg zaaien niks gewonnen vergelekenet maïs dat 3 weken later gezaaid was. Gaan dinsdag zaaien, voorspellingen zijn goed maar kan begin mei nog alle kanten op.
SJB533
@fendt-412
Je moet nu de mais ook niet gezaaid willen hebben. De stofwolken schuren de pitten kapot...
fendt-412
@SJB533
Hebben hier af en toe nog wel wat regen gehad. Doordat er geen vorst hebben gehad is de ondergrond ook nog erg vochtig. Qua bodemstructuur was een paar nachten tien graden vorst niet verkeerd geweest. Gras knalt hier ook de grond uit.
SJB533
@fendt-412
Klei kan nog wat met regen, bij zandgronden ligt dat net iets anders... Combineer dat dan voor de aardigheid eens met zon en wind...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Amazone Zaaicombinatie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!