Foto van een John Deere 7800, bezig met ploegen. Geer ploegen op grasland. Dus niet te veel overlappen want dan wordt het groen.

John Deere 7800

mdoornekamp
Foto van een John Deere 7800, bezig met ploegen. Geer ploegen op grasland. Dus niet te veel overlappen want dan wordt het groen.

Reacties

mdoornekamp
@HP4020 Ik heb wel iets meer pk's dan jij. Dat scheelt ook iets met sturen.
StevenBomers
Blijft het mooiste werk wat er is????
mdoornekamp
@StevenBomers Klopt. En altijd weer een uitdaging. 😄
JD3010
@mdoornekamp Maar waarom wordt het gras niet eerst doodgespoten?
SJB533
@JD3010
Waarom wel?
fendt-412
@SJB533
dit is een van de weinige kansen om goed af te werken met kweek.
Daarnaast is het najaar ook een geschikt moment om andere onkruiden te bestrijden.

Wanneer het wat warmer wordt willen pollen die nog iets daglicht zien toch wel weer gaan groeien. Paar jaar terug italiaans raaigras geploegd, land was helemaal zwart en voorscharen deden hun werk aardig goed, helaas kwam het gras netjes weer omhoog tussen de ploegvoren door in het voorjaar. Had de mais aardig last van concurrentie.

In aardappelen zijn graspollen die overleven ook een feest wanneer je geen egelband hebt op de rooimachine.
mdoornekamp
@JD3010 @fendt-412 Niet echt een moment gehad om te spuiten. Vlak voor het zaaien kun je ook goed spuiten. Blijft de jonge mais ook onkruid vrij
JD3010
@SJB533 ik spuit de geer en kopakkers vaak wel even dood ivm her groei. Voor maisland lijkt me het niet zo'n probleem.
JD 6430 The Best
@fendt-412 vroeger toen we nog met een getrokken rooier rooidem monteerden wij als we last hadden van gras met rooien altijd 'lullematten' in de rooimachine, die klauwden al het gras dan uit elkaar zodat het door de axiaalset kon.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!