Rijenbemesting en mais zaaien in één werkgang door De Samenwerking BV met de Vervaet Hydro Trike en Monosem zaaimachine.Meer op: http://www.landbouwpowers.nl

Vervaet Hydro Trike

ronaldclaas
Rijenbemesting en mais zaaien in één werkgang door De Samenwerking BV met de Vervaet Hydro Trike en Monosem zaaimachine.

Meer op: landbouwpowers.nl/

Reacties

boegie
Mooi systeem!
De mest wordt niet zo heel diep ingebracht ofwel? En daardoor is er van tevoren ook geploegd/gespit?
ronaldclaas
@boegie

Gaat niet heel diep idd. Op dit stuk is van te voren wel geploegd, op andere foto's en in de video zitten ook beelden die zijn gemaakt op een stuk dat niet is geploegd.
claasfendt
@ronaldclaas hoeveel kuub word nog op gedaan ?
ronaldclaas
SJB533
Dit systeem heeft de toekomst, naar mijn idee. Met of zonder verdere grondbewerking.
fendt-412
@SJB533
vraag me alleen wel af of dit voordeliger is dan apart bemesten met een striptillbemester en trekker+zaaimachine. Met zon combinatie haalt de ene machine de capaciteit van de ander wel fors onderuit lijkt me. Periode waarin bemest kan worden is veel langer dan wanneer er gezaaid kan worden.

Snap niet dat ze in nederland nog niet verder zijn met rijenbemesting. In Duitsland zie je niet anders op zandgrond. In het najaar rogge erin, in het voorjaar hakselen en striptill bemesten. Bodem droogt maar minimaal uit doordat het maar amper losgetrokken wordt en mais kan er weer in.
SJB533
Quote @fendt-412:
vraag me alleen wel af of dit voordeliger is dan apart bemesten met een striptillbemester en trekker zaaimachine. Met zon combinatie haalt de ene machine de capaciteit van de ander wel fors onderuit lijkt me.

Ik weet niet, wat voor rijsnelheid de Vervaet heeft en wat de Monosem aan kan? Ik zie in deze combinatie meer benutting van capaciteit, dan spitten met maiszaaimachine. Wat je hier wel mee hebt: bemesten en zaaien doe je in één werkgang, ipv bemesten, ploegen en zaaien apart.
fendt-412
@SJB533
dat klopt, per persoon verzet je wel veel werk. De zaaimachine staat alleen wel minimaal 1/4 van de tijd stil als de tank gevuld moet worden. Terwijl de bemester wel een maand de tijd heeft om mest in sleufjes neer te leggen in plaats van in een week of 2 met zon combinatie op pad te gaan.
EA_MF
Quote @SJB533:
Dit systeem heeft de toekomst, naar mijn idee. Met of zonder verdere grondbewerking.

Ik moet nog zien wat er gebeurd met die mais als er een flinke windvlaag langs komt, en na een aantal jaren zo bemesten en zaaien gras inzaaien geeft denk ik ook een appart effect
SJB533
@EA_MF
Hoezo, Erik?

Dat van de mest lijkt me niet het grootste probleem. Maïs haalt de meeste mest er wel uit, dus echt verschil zal er wel niet zijn.

Ik zie nog een ander voordeel. Waar je niet bemest, groeit minder ongewenste vegetatie 😉
EA_MF
Quote @SJB533:
groeit minder ongewenste vegetatie

ploegen scheelt al een hoop, bovendien ontwikkelt het wortelgestel zich beter als de mest wat dieper en meer verspreid ligt, groot voordeel op de open vlakte dus.

en de mais wortelt breder als die 2 strookjes mest, daartussen word de grond dus ook steeds armer, maar niet aangevuld 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet Hydro Trike ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!