Illustratie van:

Fordson Dexta - Start niet meer na een tijdje buiten te hebben gestaan.

Hallo allemaal,
heb op dit forum all meerdere malen dingen opgezocht, maar ik kom er niet meer uit. misschien dat een van jullie mij nog kan helpen.

het probleem is als volgt:
een aantal weken geleden heb ik mij dexta buiten nodig gehad om wat kleine stronken eruit te trekken. nu was ik op de terug weg naar de schuur stil komen te staan met een lege tank. en dag later heb ik toen nieuwe diesel in de tank gedaan en het was weer starten lopen zoals die altijd doet. nu heeft die hierna nog 1 tot 2 weken buiten gestaan. toen ik hem naar die tijd weer wou laten lopen kreeg ik hem niet meer aan de gang.

ik heb ondertussen al van alles geprobeerd:
gehele diesel systeem schoongemaakt en ontlucht.
ik zag dat de pakkingen van de voorkamers versleten waren en hier wat lekkages waren, dit is opgelost door nieuwe pakkingen te monteren.
ik krijg hem alleen nog steeds niet aan de gang.
heeft een van jullie nog suggesties die ik kan uitproberen?
ik ben een beetje ten einde raad....

Deel dit topic

Reacties

joey92
Ja dat topic heb ik ook al gelezen, alleen de motor draait wel gewoon goed rond zoals die altijd gedaan heeft. hij slaat alleen niet aan.
+1
Wimsumar
Beste Yoey92:

Quote Reactie van @joey92:
hij slaat alleen niet aan.

Heb je "brandstof tot en met aan de verstuivers"?
Dat wil zeggen, draai de verstuiverleidingwartelmoeren bij de verstuivers iets los en start dan door. Hierbij moet de diesel bij de wartelmoeren uitlekken en/of de laatste lucht uit het systeem ontwijken.
joey92
@Wimsumar ja tot en met de verstuivers krijgt die gewoon diesel. aangezien ik de voorkamers los heb gehad, kon ik dat ook mooi controleren 😉
Wimsumar
Beste Yoey92:

Quote Reactie van @joey92:
ja tot en met de verstuivers krijgt die gewoon diesel

Heb je bij een startpoging dan witte rook (onverbrande ingespoten diesel) boven de uitlaat?
Doet het voorgloeisysteem het wel? Lang genoeg (40sec.) gegloeid?

Voorgloeiprobleem:

tractorfan.nl/topic/97377/

Voorkamerprobleem:
tractorfan.nl/topic/48886/
lutje-ford
Werkt de gloeiplug wel en anders ether in de inlaat spuiten als hij dan wel loopt dan krijgt hij geen brandstof.
mdoornekamp
@lutje-ford aanslepen. Dan gaat de motor veel sneller rond. Dit kan wel met een beetje grote personen auto. Trekker in de hoogste versnelling.
+2
dendeze
Uit je antwoorden leid ik af dat er brandstof tot in de voorkamers zit, maar dat je niet zoals winsumar zegt de moeren van de verstuivers een kwartslag hebt losgedraaid en dan gestart om de leidingen te ontluchten, dat de voorkamers nat zijn van de diesel wil helemaal niks zeggen, er komt dan misschien wel brandstof maar omdat er dan nog lucht inzit is de druk niet hoog genoeg, lucht is namelijk samendrukbaar.
jammermaarhelaas
Wanneer je bij losgedraaide verstuiverwartels zoals @Wimsumar zegt, nog wat luchtbelletjes tussen de diesel ziet, is ie nog niet ontlucht, het moet echt zuiver diesel wezen, anders loopt ie niet na aandraaien van de wartel.
Ook gewoon alle 3 wartels een halve slag lossen en bij een verstuiver waar er geen lucht meer in de diesel zit, de wartel aandraaien. Zo de volgende en bij beetje geluk gaat ie dan al lopen. De derde ook pas aandraaien als er puur diesel zonder lucht uit komt, kan ook gewoon bij lopende motor.
+1
joey92
Ik heb vandaag even de gloeiplug gecontroleerd, deze werkt wel gewoon zoals het hoort. morgen zal ik even de moeren van de verstuivers losdraaien en ontluchten zoals jullie aangeven. dan hoop ik dat die het daarna weer doet inderdaad.
jammermaarhelaas
@joey92

De moeren van de vertuivers moet je vast laten zitten, de wartels van de verstuiverleidingen bij de verstuivers, die kun je een halve slag lossen om te ontluchten.
+1
joey92
Jaa sorry ik bedoelde de wartels. beetje spraak verwarring 😉
joey92
Nou vandaag dus de wartels losgedraaid tijdens het starten, en gewacht totdat er alleen maar puur diesel uitkwam. maar helaas ook nu slaat die niet aan....
Wimsumar
Beste Joey:

Quote Reactie van @joey92:
puur diesel

Weet je dat zeker?
(Een paar keer per jaar blijkt bij vergelijkbare problemen dat de topicvraagsteller benzine in de tank te hebben gedaan).
dendeze
Je gloeit hem toch wel lang genoeg voor?
+1
oldman
Beste joey:
Reageer wat laat maar je hebt al goede tips gekregen zie ik, wat je nog kunt doen is al genoemd n.l
aanslepen dan heb je een hogere zuigersnelheid en in negen van de tien gevallen loopt de motor.
Met al dat ontluchten en testen vaak een overmaat aan diesel in de cilinder, dat moet er eerst uit anders wil hij/zij niet aanslaan.
Groet Anne.
joey92
Sorry voor de late reactie.

inmiddels heb ik de dexta weer aan het lopen. het bleek dat het vacuüm membraan in de brandstofpomp lek was, hier zat een groot gat in. na deze vervangen te hebben de dexta aangetrokken met de tractor van de buurman. en nu loopt die weer als een zonnetje.

iedereen heel erg bedankt voor de reacties!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden startproblemen en start niet geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!