21

Hoe ver kan je in één keer met een tractor rijden?

Hoe ver zou je met een tractor uit 1990 kunnen rijden in één rit? Graag zouden we er een veewagen achter hangen (nog op zoek) om zo met meerdere paarden tegelijk op verplaatsing kunnen gaan.

Deel dit topic

Reacties

+10
Tot de tank leeg is😉 Ik denk dat je meer rekening moet houden met de paarden als de trekker.
+8
@arnold-arentze

En anders moeten de paarden maar voor de trekker ipv er achter.
+3
@Corne S altijd een takeldienst bij😂
+1
Welke tractor is het. De tankinhoud zal wel bepalend zijn.
@Valtra man een explorer 70
+9
Als je echt zo ver met paarden/vee gaat rijden, dat je zorgen maakt hoever je met de trekker kan komen, dan kan je beter een paarden transport bedrijf met een vrachtwagen inschakelen.
+6
Als je onderweg gaat tanken is er geen eind aan
+1
@Albert Peters totdat de tractor versleten is
@Albert Peters totdat de tractor versleten is
+2
In 13 uur van warga naar sprundel is mogelijk op een volle tank🤣

Vraag mijn broertje maar voor de details
Het zou altijd maximaal 30km zijn ongeveer 5-10 keer op een jaar. Dat zou dan makkelijk gaan?
+1
@Samepower2 als jouw trekker gewoon in goede staat is moet dit makkelijk kunnen.
@Samepower2 Dat kan je wss met 1 tank doen, hoef je een heel jaar niet te tanken. Ik heb vorig jaar een rit gedaan van 165 km, tegen 40km/h met een 105 pk trekker, en een kleine vracht (1.5 ton), verbruik was een 52 liter en had 5.5 uur gereden. Ik heb meestal rond 1800 tpm gereden, scheelt in verbruik.
@Pauls de trekker gaat maar 25km/h dus ik rij gewoon 2500tpm.
@Samepower2 dan mag je een klein verbruik meer nemen, maar als je op de (vlakke) weg rijdt is het verbruik niet echt heel veel, tov ploegen e.d. reken op een 6 a 7 liter per uur maximum voor 70 pk trekker, en als je twijfelt, een rit doen, startend met volle tank, en na de rit doe je de tank terug vol, er zijn hier en daar wel tankstations met rode mazout (stookolie voor de nl), en dan heb je de juiste liters en je hebt de tijd dat je over het traject hebt gedaan, en dan kan je dat berekenen.Moest er toch geen rode mazout tankstation in de buurt zijn , tank je maar eens voor een keer de gewone diesel, hier zal je voor 1 keer niet echt arm van worden. Waar woon je exact, want Antwerpen als woonplaats is niet bepaald landelijk.
@Samepower2 Heb je, voordat je de vraag hier stelde, er eigenlijk zelf wel over nagedacht? Met een beetje logisch nadenken kan je zelf ook wel bedenken dat je op een afstand van 30 km echt de tank niet leeg rijd.
Ik dacht toen ik de eerste keer de vraag las, dat jij van plan was van ene kant van België naar de andere kant van België te rijden, van de Noordzee naar de Ardennen.
+3
Ik snap sommige vraagstellers niet , hoe kun je nu een antwoord verwachten zonder dat je t merkbaar tractor vermeld , de tankinhoud vermeld , t gewicht van de aanhanger vermeld ? En dan bovendien dat nog zou ik t zelf uitpluizen , tank vol laten lopen een 10km rijden en dan meten wat je verbruikt hebt dan weet je de rest ook
@bas101 desnoods een paar jerrycans diesel meenemen
@bas101 het merk is een same 70 explorer met een tankinhoud van 70liter. De veewagen moet nog gekocht worden maar die gaat vol rond de 5ton wegen.
@Samepower2 daar kun je makkelijk 200km mss wel 300km mee afleggen
+3
Dan moet ik aan Willi denken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0