Illustratie van:
8

Krone frees - Vet of olie zijaandrijving

Ik ben een krone frees in elkaar aan het zetten en vroeg me af, wat hoort er in de overbrenging aan de zijkant, vet zoals een ep0 of een dikke olie zoals een 80w90? Of kan het allebei? Er zat olie en vet in. Er lekte onderaan vanalles dus ik denk dat de vorige eigenaar er een paar vetpatronen in leeg heeft gedrukt. Ik heb er een nieuwe keerring ingezet maar ik heb vond dat de aansluiting niet heel erg strak was. Er was geen duidelijke groef in de as gesleten dus misschien heb ik het fout.
Hoe dan ook, een ep0 heeft mijn voorkeur, kunnen de tonlagers dat aan?

Deel dit topic

Reacties

.

(klik om te vergroten)

kroon-oil.com/nl/catalogus/…
Ik ben wel fan van dit spul, gaan niet zo snel lekken.
Weet niet zeker of dit dezelfde frees is, maar volgens deze documentatie moet er een SAE 90 olie in cdn.piecesmoinscheres.com/catalog/krone/…
@JohnDeere5085 dat is er 1 met kettingaandrijving, verder wel handige documentatie 👍
Ik vind juist dat als ie niet lekt, ik me zorgen maak dat er geen smering voor de tandwielen en lagers is, dus een beetje lekken mag, en daarom doe ik er de SAE80/90 in. Niet dat ik elk uur moet kijken, maar als er s'avonds 200 ml bij moet vind ik niet erg. En vet blijft vaak hangen ik de hoeken en wordt pas vloeibaarder als heel de tandwielkast opgewarmd is, vind ik wat laat.
@Pauls ja daar ben ik het wel mee eens. Ik denk dat ik er maar gewoon 80w90 in doe en als het lekt bij stilstand kan er nog altijd een ep0 of ep00 in.
Je zou als tussenoplossing nog 85W140 kunnen doen, dat is hele dikke tandwielolie. Tijdje terug een Pegoraro frees voor de handel gehad, daar 80W90 in gedaan. Maar die had kettingaandrijving.
@frank_mf Die olie gebruikt ik voor alle tandwielkasten in de lely maaiers. Als ik die nog heb staan is dat een goed idee ja, anders word het 80w90.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone frees en hebben de trefwoorden olie , krone , frees , overbrenging , aansluiting , dikke en keerring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
684