Illustratie van:
9

Lely Onbekend - Discovery Classic, welke oplader kan hier op ?

De oplader van de Discovery doet niks meer, er branden geen lampjes, geen spanning.
Nou bleek een nieuwe kost bij Lely circa 500 euro. Een ding wat 12v en 20a laad. Gele optima accu.
Nou vroeg ik mij af er niet een gewone oplader op kan, en wat voor een? Iemand ervaring?

Deel dit topic

Reacties

Voordeel van die rode strontvlieg (trouwens ook z'n collega's in andere jasjes) is toch, dat hij zelf naar de lader gaat en daar verder geen omkijken naar hebt? 🤔 En ja, ik moet m ook wel eens helpen, maar t laatste stuk doet hij zelf....
Ik zou het gewoon aan de dealer jongens vragen. Die weten mischien wel een antwoord of denken vaak wel mee. Hier zijn ze meestal nog wel heel erg meedenkend!
@Baltus_steyr
Is net wie je treft, ik vind sommige wel totaal anders als die van de melkrobots, zo van "blijf er aub af, we komen wel langs", nou ding loopt nu al 6 jaar zonder hun tussenkomst, het is vrij eenvoudige techniek.
Kun je niet even googlen op type van de oude kapotte oplader? Lely maakt ze niet zelf. Zit toch gewoon soort van simpele druppellader in?
@Masseyfergusondriver
Ben ondertussen al aan het zoeken geweest, 3 verschillende laders tegengekomen. De eerste leek een eigen Lely brouwsel, de 2e net als bij ons was een apart merk met "only for use with Lely Discovery", en de 3e is gewoon een universeel merk, Vectron wat overal te koop is. Dus denk dat ik die maar, alleen je kunt ze ook nog instellen dus moet even uitvogelen hoe.
@Husqvarna vraag het een monteur in de buurt of een mechanisatie (dealer) waar je goed mee kunt en goed verstand heeft van stroom. Die kan je vast wel vertellen of het een goede oplader is of een slechte.
Ik had een tijdje geleden van een heel ander apparaat ook een oplader kapot en nieuwe koste ruim € 200,- .
Heb toen op Conrad.nl een alternatief gevonden voor ongeveer 2 tientjes. In zoekprogramma kan je ook invullen om hoeveel volt en ampère het gaat. en het soort stekker.
happyfarmer.nl/acculader-discovery/
Dit nie wat? Ik haal hier veel onderdelen weg
@zettelmeyer
Ja die plaatst Lely zelf ook, misschien een ander type.
lcherrup.dk/lely-discovery/598-product.html/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Lely en hebben de trefwoorden accu , lely , spanning , lampjes en iemand ervaring? geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0