Illustratie van:
3

Massey Ferguson 135 - Verstelbare hefstang doel vastgeroest

De hendel van de verstelbare hefstang van mijn tractor MF135 is vastgeroest. Het onderste deel van deze stang kan ik nog verdraaien. Ik gebruik nooit en ploeg, wel een hakselaar, blooter en grasmachine. Wat is het doel van de instelmogelijkheid van de verstelbare hefstang in de praktijk?

Deel dit topic

Reacties

Wordt gebruikt voor het afstellen van een ploeg
Gebruik het ook wel met een schuifblad. En als je door bedden rijdt en het ene pad is iets dieper ga je de machine er ook naar afstellen. Bv een veldspuit of kunstmeststrooier.
Minimaal 1 hefstang hoort verstelbaar te zijn, anders kun je de hef niet horizontaal stellen. En dat is nodig bijv. om te ploegen.
Heb je 2 verstelbare hefstangen, dan kun je de hef in zijn geheel wat hoger of lager laten werken. Dat is ook weer handig bij bijv. ploegen, als je achterste schaar of het wiel bij het wentelen de grond dreigt te raken.
Ws. zit de bovenste schroefdraad bij jou vast, daar loopt het regenwater in. Ik zou de stangen beide even demonteren en in de bankschroef klemmen en dan met een grote sleutel o.i.d. weer gangbaar maken. Mooi vet erop en het gaat weer lange tijd goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 en hebben de trefwoorden ploeg , massey ferguson , ferguson , tractor , hakselaar , massey ferguson 135 , massey , verstelbare en hendel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
432