Illustratie van:
16

John Deere 1020 - Hoe moet ik voorgloeien

Hallo iedereen, ik heb sinds kort een John deere 1020 gekocht. Altijd motorisch goed bijgehouden. Hij start altijd goed maar nu het kouder word heeft hij er wat moeite mee. Heeft iemand toevallig een idee hoe ik deze tractor voor kan gloeien? En of dit überhaupt mogelijk is?

Deel dit topic

Reacties

Hoi Sietske

Je kan aan de rechterkant van dashboard aan de onderkant een start busje plaatsen. Voorgloeien is niet mogelijk bij de 1020. Is je accu nog wel goed ?
+1
@Tjerk mijn 1120 kan ik wel gloeien,
@JD3010 okay 👍🏻 heb ik ook weer wat geleerd. Onze is van 1973 maar heeft niet zn knopje. De 3130 kan wel voorgloeien
@Tjerk Die heeft nog geen draaiknop dan om te starten?
@JD3010 klopt
Die aansluiting voor een startbusje was bij mij defect. Ik spoot wat startpilote in de luchtinlaat. Werkte perfect.
Busje in de zwarte gereedschapkist bewaren. Heb je hem altijd bij de hand
Remmen reiniger doet hetzelfde kost veel minder.
+1
@JohanvS Ja, totdat hij echt een keer moeite heeft met starten, het spul zich in de verbrandingskamers verzameld, op het verkeerde moment detoneert en je dan kromme drijfstangen hebt. (ik ben ervaringsdeskundige......)
+1
Bedankt voor de tips👍🙂 ik ga het proberen
+3
@Sietske.JD.F beter een goede accu erop en iets langer starten. Lijkt me beter, of de startmotor een sneller anker in laten bouwen. Of een koelwater verwarmer dat doet ook wonderen.
zo min mogelijk startpiloot/rem reiniger gebruiken, voor de motor is dat spul niet het bevordelijk
+2
@goeiedag eem ben ik helemaal met je eens.
@Sietske.JD.F ben benieuwd, laat maar weten hoe het ging als je wil🙂
Mijn 1020 kan ook gloeien. Knop rechterzijde dashboard
@Dinxper er zitten 2 knoppen aan de rechterzijde, is de onderste of bovenste?
+1
Je moet even goed onder de motorkap kijken of er een vlamstart (thermostart) opzit. Je kunt dit zien aan de vlamstarter in de inlaat en het kleine voorraad tankje ( zie foto)
Startpiloot ben ik ook geen fan van.
Als de accu en startmotor goed zijn en hij wil met koud weer niet aanpakken had ik er alsnog thermostart opgebouwd (mocht deze er nog niet opzitten.)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Sinds ik GTL tank heb ik het nog niet nodig gehad maar toen ik nog gewone diesel in de tank had vond ik remreiniger beter/fijner werken dan startpiloot. Kan gevoel zijn maar ik vond dat met remreiniger de motor iets soepeler startte, niet meteen van die keiharde slagen. Ander voordeel van GTL is dat je ook geen zorgen hoef te maken dat het gaat vlokken bij strenge vorst. Jammer dat het wel beetje duurder is dan gewone diesel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 en hebben de trefwoorden john deere , tractor , startprobleem en voorgloeien. geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0