Illustratie van:
3

Fendt 103 - Hefarmen staan geblokkeerd in de hoogste stand, wil dus niet meer zakken. Kan iemand mij vertellen hoe ik de blokkering eraf krijg?

Hefarmen staan geblokkeerd in de hoogste stand. Ik heb niets veranderd aan het hydraulische systeem, wel heeft de tractor langere tijd stil gestaan. Onbekend hoe lang. Ik heb wel voordat de storing er was, de heflatten een aantal keer handmatig omhoog gedaan, dus zonder de tractor te starten, dit ivm onderhoud aan andere onderdelen(dus geen hydrauliek onderhoud). Achter de stoel zit een hendel die je uit kunt trekken, deze stond in onderste stand, ook daar heb ik voor de storing niets aan gedaan. Deze handel schijnt er voor te zijn om de hef in de hoogste stand te kunnen blokkeren. Na de storing heb ik de hendel uitgetrokken, maar helaas zakken de hefarmen nog niet. Kan iemand raad geven hoe ik deze storing op kan lossen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Hefinrichting, kraantje snelheid zakken staat open; rechtsom. Druk op de ventielblokken werkt wel.

(klik om te vergroten)

Hendel blokkering hefarmen deze stond naar beneden, na de storing de hendel met veel moeite omhoog kunnen krijgen, maar de hefarmen zakken niet.

(klik om te vergroten)

Hefarmen geblokkeerd in bovenste stand.

Reacties

En als je dat hendeltje links achter , helemaal naar achteren zet ; zakt de hef dan nog niet ?
En de rechter ook , van de diepteregeling , heeft ook invloed op zakken soms .
En de knop bovenop helemaal indrukken ; dan werkt het goed ; althans bij mijn 3s hier

Misschien moet je de hefarmen even helemaal omhoog tillen ; zodat de spanning van de pal gaat
Zakt ie dan nog niet , met hefboom op hefarm , proberen naar beneden te drukken ; kan zijn dat de hefzuiger
"kleeft " in de cilinder ; van de lange stilstand , zoals je zei .
In dehandleiding staat het volgende over hendel L. hef begrenzen mechanisch

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Hartelijk dank voor de reacties! De storing is verholpen. Het hendeltje links achter stond naar voren. Deze kon niet ver genoeg naar achter ivm een electra kabel die ik daar had aangebracht. Electra kabel verlegd en de hendel helemaal naar achter gedaan en meteen zakten de hefarmen. Nogmaals hartelijk dank voor de goede tips 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 103 en hebben de trefwoorden tractor , onderhoud , hydrauliek , storing , starten , handel , hendel , hydraulische , zakken en trekken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0