Laptop of Desktop en welke?

Ik zou graag een laptop kopen om photoshop en lightroom te installeren om mijn foto's te bewerken. Heeft u een daar een idee van? Dan mag u mij die informatie doorsturen(bedrag is tussen de 500 en de 800 euro). Mvg Jan, en iedereen een goed en gelukkig 2016!!!

Deel dit topic

Reacties

Patrick 2020
Www.tweakers.net
EA_MF
Processor: minimaal i7
Goede videokaart, voor evt werken met 2 schermen, flinke dosis werk en RAM geheugen enz.

Zelf werk ik met een Asus N551JQ-CN020H, deze valt waarschijnlijk iets buiten je budget, maar kan moeiteloos zowel Adobe Lightroom (CC) als Adobe Photoshop (CC) draaien, en daarnaast gebruik ik de laptop ook nog voor mijn studie.

Kijk trouwens ook eens op tweakers.net , daar staan zeer veel revieuws op, en kun je heel makkelijk zoeken op specificaties enz.

Als je nog meer vragen hebt, brand los zou ik zeggen.
inspecteurfendt
Apple is het best om fotobewerking mee te doen. HP (heb ik zelf momenteel) is zeer goed. In mijn ogen beter dan Asus, Dell, Samsung, Acer. Met deze merken heb ik ook al gewerkt. Ik heb nog een HP compaq nx...... met Windows XP van in 2003 (bijna even oud als ik) en die werkt nog altijd. Verder heb ik een HP envy 700-209eb met Windows 8 (valt buiten budget). Misschien is een pavillion wel iets voor u.

Ik denk wel dat je veel commentaar gaat krijgen op dit topic... 😃
deerefan
@EA_MF mwa i7 is nog niet echt een vereiste, heb zelf (nog) een i5 en werkt ook prima! wat je indd nodig hebt is Werkgeheugen! 8gb kan maar 16gb werkt het fijnste! en laat windows/LR op een SSD draaien!
Boerenjongen16
Ga voor een desktop. Langere levensduur ben ik achter.
deerefan
@Boerenjongen16 deden jullie alles met een laptop dan?
Gert Agripassion
Aangezien je budget redelijk laag ligt valt een laptop die zwaar genoeg is al dadelijk uit de boot (zou er los van de prijs ook nooit voor gaan).
het beste dat je dan op dat moment kan doen is er zelf eentje uitbouwen om de prijs een beetje te drukken.
ik zit op t moment met een i5-4440 en gtx 760. deze setup was destijds gekocht als gaming setup. een half jaar geleden ben ik dan begonnen met mijn youtube kanaal en nu merk ik toch wel dat mijn cpu bij rendering (naar mijn zin)iets te traag is.
ook heb ik er spijt van dat ik destijds geen k versie gekocht heb.
Gert Agripassion
En ook gelijk @deerefan zegt, een ssd is een absolute must
deerefan
@Gert Agripassion Bedankt 😄 ja ben van plan om na de zomer zelf een pc te bouwen! waarmee ik voorlopig weer vooruit kan 😃
selten
Ik hen een i5, vrij simpele asus laptop met touchscreen die binnen budget valt. Ik teken daar in CAD mee. Dan lukt een licht programma als Lightroom makkelijk. Heb wel een SSD, 8GB RAM. Op mijn stage heb ik een vd zwaarste i7's, 16GB ram in een desktop en het is wel stukken vlugger, maar het prijskaartje ook het dubbele 😉
Gert Agripassion
En als je iets meer advies wil is dit mss een goede plaats
linustechtips.com/main/
SJB533
Desktops hebben tov notebooks enige voordelen. Zo was een notebook met de prestaties van een desktop in het verleden duurder, dan de desktop. Weet niet of dat nog zo is? Daarnaast is een desktop iets makkelijker zelf (uit) te bouwen, en aan te passen.

Werk zelf met een notebook, daar het wat handiger is, ivm bijvoorbeeld 's avonds op de bank hangen en TF volspammen 😃 En hij is gewoon handig, wanneer je veel op reis bent.

Wat ook belangrijk is, bij de te maken keuze: wat zoek je zelf? (Voordelen vs nadelen per computer) 😉
selten
Quote @SJB533:
Desktops hebben tov notebooks enige voordelen. Zo was een notebook met de prestaties van een desktop in het verleden duurder, dan de desktop. Weet niet of dat nog zo is? Daarnaast is een desktop iets makkelijker zelf (uit) te bouwen, en aan te passen.

Omdat men vaak alleen de losse desktop telt. Wil jd een licht toetsenbord: 70€. Goed scherm 200€, beetje goede muis 50€, klein audiosysteem 35€?? Is ook vlug 300€+...
SJB533
Quote @selten:
Wil jd een licht toetsenbord: 70€. Goed scherm 200€, beetje goede muis 50€, klein audiosysteem 35€??
Toetsenbord a 70 €? Muis €50?? Wil je gamen, heb je dat wellicht nodig ja. Maar dan ben ik sowieso nog voorstander om een los audiosysteem, losse muis en los toetsenbord te hebben...
selten
@SJB533
Ik wil niet werken met een toetsenbord meg rubbermat eronder... Laptops typen veel lichter... Beetje goedemuis kost dat ook...
mdoornekamp
Een laptop lijkt lekker modern. Maar heeft eigenlijk alleen maar nadelen tov een desktop. Duurder in aanschaf, niet uitbreidbaar, meestal kleiner scherm, bij defect meestal Total los en je afstand toetsenbord - scherm klopt niet. Ik heb al 30 jaar desk tops en een IPad voor de hobby op de bank.
EA_MF
Quote @selten:
Goed scherm 200%u20AC

En nog 100 euro voor een spyder om je kleurenpatroon te calibreren
JD6930
Ik heb geen verstand van foto's bewerken met bijv. Photoshop maar kan je wel adviseren: Begin niet aan Acer!

Slechtste service die ik ken en de Acer Aspire E1-532 met Windows 8.1 die ik had was nog geen cent waard. Zo'n troep was het. Vast lopen, meerdere keren op 1 avond automatisch opnieuw opstarten, was je iets aan het typen zoals een reactie op TF wat je dus niet op kan slaan was het jammer dan, kon je opnieuw beginnen.

Harde schijf twee keer in net meer dan een half jaar er uit geknald, terwijl er haast niks op stond. Wat er op stond was natuurlijk weg. Tot drie keer toe in reparatie, na de eerste reparatie maart april dit jaar begon het automatisch opnieuw opstarten pas, na de tweede keer harde schijf kapot in begin september was er net als de eerste keer wederom van alles vervangen maar 't onding ging de eerste minuut na opstarten en dus helaas weer opnieuw installeren gewoon verder met o.a. opnieuw opstarten. Er kwam zelden een melding als de accu bijna leeg was. Toetsenbord haperde af en toe behoorlijk. Na hem voor de derde keer terug gestuurd te hebben omdat we het niet wilde afwachten tot de derde schijf eruit zou knallen hebben ze hem daar gehouden en kreeg ik op € 2 na mijn geld terug wat dan weer wel nette service is.

Na de tweede reparatie was het icoontje van Windows 10 upgrade weg en heb ik via Facebook gereageerd op een bericht van Acer over Windows 10, ik kreeg de volgende dag een berichtje dat als ik mijn nummer door zou geven ze dat aan het service team door zouden geven die dan contact met mij oo zouden nemen. Dat heb ik toen inclusief e-mail adres meteen gedaan, dat was begin oktober, tot de dag van vandaag niks gehoord of gezien.

Gelukkig was het allemaal binnen de twee jaar fabrieksgarantie.

Voor die Aspire had ik een travelmate met Windows XP. 5 jaar oud was ie toen ie door het stoppen van de ondersteuning voor XP van Windows en een kapotte scharnier waardoor het scherm half los en open hing aan vervanging toe was maar verder nooit problemen mee gehad op dat de accu's snel versleten waren na. Die Aspire was na een half jaar continu problemen, stress/gekmakerij. Dat in combinatie met de slechte service en ook nog de niet echt Top ervaringen van de plaatselijke elektriciën/Expert met het merk heeft mij doen besluiten om niet meer voor Acer te kiezen en dat gaat ook niet snel meer gebeuren.

HP... goede printers maar de ervaringen met PC's en laptops zijn verschillend. Een oud collega heeft een HP laptop waar ze nog nooit problemen mee heeft gehad. Wij hebben nog een oude HP computer staan die niet meer gebruikt wordt, door Windows XP maar voornamelijk door dat dat ding zo traag is en het geluid van een afzuiginstallatie in een grote fabriek overtreft. Zo'n pokke herrie dat dat ding maakt. Net 'n stofzuiger. Alleen die herrie maakt je al gek. Een HP laptop waar ik naar gekeken heb heb ik op internet opgezocht maar bijna alleen maar gebruikerservaringen over gelezen dat ie vanaf minuut 1 al hartstikke sloom is. Die viel dus snel af.
SJB533
Quote @selten:
Ik wil niet werken met een toetsenbord meg rubbermat eronder...
Doe ik ook niet. Waarom zou je een rubbermat nodig hebben...

En een goede muis (scrollwiel, vooruit-achteruitknoppen) is voor onder 20 euro (ik zie zelfs onder 5 euro) ook wel te koop 😉

Daarnaast noemt @mdoornekamp een mooi punt. De afstand toetsenbord/scherm. Weet je, @selten, hoe jouw scherm het meest optimaal staat? De bovenkant van jouw scherm moet op ooghoogte staan, en jij moet dan een rechte nek hebben en niet voorover gedraaid. En weet je ook, wat de juiste afstand is?

@EA_MF
Wil je zeggen, dat jouw laptopscherm niet gecalibreerd moet worden?
selten
Quote @SJB533:
Doe ik ook niet. Waarom zou je een rubbermat nodig hebben...

Die rubbermat zit onder je toetsen. Ipv kleine veertjes 😉
Alex Miedema
Als je veel op locatie werkt is een laptop ideaal. Als je toch altijd op dezelfde plek zit kun je beter af met een desktop. Zeker met fotobewerken wil je een fatsoenlijke monitor hebben, bij een desktop kun je die gewoon uitwisselen.
superdeutz
Als je een laptop kiest denk ook aan de accuduur, bij ultrabook zijn de prestaties minder als bij een laptop(een dikke laptop) ook is bij een ultrabook de accuduur lager, als je veel reist is een ultrabook wel ultralicht en makkelijk mee te nemen.
Tips,
een i5 kan sneller zijn dan een i7, hangt af van het type, op internet zijn benchmarktests te vinden waarin je kan vinden welke processor snel is en welke minder snel

als je zeer veel foto's bewerkt is veel opslag handig, 1TB (1000GB) is veelal voldoenden, hoe voller je harde schijf is hoe trager de laptop/pc

een SSD schijf werkt sneller als een HDD schijf

Videokaarten van NVIDIA zijn beter als die van Intel

bij laptop schermen heb je nog keuze tussen mat en glasend scherm, let op deze zijn verschillend, als je veel achter je laptop zit is een mat scherm rustiger voor je ogen

je kunt ook je laptop zelf samenstellen (voorbeeld hiervan is BTO gaming laptops)
superdeutz
Als je een laptop kiest denk ook aan de accuduur, bij ultrabook zijn de prestaties minder als bij een laptop(een dikke laptop) ook is bij een ultrabook de accuduur lager, als je veel reist is een ultrabook wel ultralicht en makkelijk mee te nemen.
Tips,
een i5 kan sneller zijn dan een i7, hangt af van het type, op internet zijn benchmarktests te vinden waarin je kan vinden welke processor snel is en welke minder snel

als je zeer veel foto's bewerkt is veel opslag handig, 1TB (1000GB) is veelal voldoenden, hoe voller je harde schijf is hoe trager de laptop/pc

een SSD schijf werkt sneller als een HDD schijf

Videokaarten van NVIDIA zijn beter als die van Intel

bij laptop schermen heb je nog keuze tussen mat en glasend scherm, let op deze zijn verschillend, als je veel achter je laptop zit is een mat scherm rustiger voor je ogen

je kunt ook je laptop zelf samenstellen (voorbeeld hiervan is BTO gaming laptops)
930triplemaaier
bto.eu/bto-p-book-17cl70.html/

neem deze laptop in standaard uitvoering in combinatie met extra werkgeheugen

het probleem met videobewerking is vaak dat je vaak te weinig werkgeheugen hebt en als dat het geval is wordt de hardeschijf gebruikt als extended werkgeheugen en dan wordt de computer traag.
EA_MF
Quote @SJB533:
@EA_MF
Wil je zeggen, dat jouw laptopscherm niet gecalibreerd moet worden?

Sterker nog, die is reeds gecalibreerd 😉
inspecteurfendt
@930triplemaaier Die heeft geen SD-card lezer wat handig is bij foto's op je PC zetten. Dus moet je die nog appart bijkopen.
JD6930
expert.nl/toshiba-c55-c-1gr/

TOP apparaat dit! Zeker een aanrader. Sneller als het licht. Compact en heel lichtgewicht. Helaas geen CDrom/DVD speler maar verder alles wat je nodig hebt. Gratis foto bewerkprogramma's, alles wat je nodig hebt van Windows op Microsoft Office en photo viewer na maar office kun je zelf makkelijk installeren al weet ik zelf nog niet hoe. 😛 Photo viewer en movie maker zijn makkelijk gratis en veilig via de site van Microsoft te downloaden.
inspecteurfendt
Quote @JD6930:
office kun je zelf makkelijk installeren al weet ik zelf nog niet hoe.
Gewoon doen wat op de achterkant van de doos staat. Ik heb het onlangs nog moeten doen.
ej-van-de-voort
@JD6930

Dat is jou ervaring met acer, ik heb hier een v5 zonder problemen twee cad programma's naast mekaar draaien.

Hiervoor ook twee acers gehad, allebei een jaar of 7/8 mee gegaan, en toen afgedankt omdat ze niet meer aan mijn wensen voldeden. Gewoon Windows update uitzetten, blijft je laptop lekker snel
Boerenjongen16
@deerefan Nee gelukkig niet! Video en animatie tak allemaal dekstop werk, omdat er gewoonweg zo'n zware laptop niet bestaat en desktop makkelijker uit te breidden is in prestaties + 1000x beter koelt.

Zelf altijd voor website bouw en fotografie wel een zwaar kaliber laptop, ook handig om bij klanten aan te komen met voorbeelden op laptop etc. Maar heb toch in de gaten dat desktop 1,5 tot 2 keer zo lang mee gaat. Desktop is na 3 jaar 'op' en laptop al na 1,5 á 2 jaar. Heb nu ook zwaar type desktop laten bouwen naar wens, en behoud de laptop nu alleen om langs klanten te gaan, wanneer hij op is komt er een 'simpele' laptop.
frank_mf
Ik kan je een desktop adviseren, langere levensduur doordat hier niet mee gesleept wordt en koeling veel beter mogelijk is. Bovendien is de prijs ook lager en wanneer er eens iets stuk gaat, is dit makkelijk zelf te vervangen. (Bij een laptop kom je niet verder dan een harddisk en werkgeheugen, vaak.)

Zelf bouwen is de goedkoopste oplossing, dan kun je hem ook naar eigen smaak inrichten. Ben je wat minder handig, dan kun je dit laten doen of gewoon een standaard PC aanschaffen. Hieronder nog een aantal aandachtspunten/tips:

Processor: Staar je niet blind op de processoren van Intel. Ze zijn zeker goed, maar ook prijzig. Voor de prijs van een "tegenwoordig middenklasse i5" koop je de allerdikste AMD processor. Ik heb meerdere PC's gebouwd en heb in zowel mijn laptop en Desktop AMD Processors zitten. Prima over te spreken. Ook het aantal kernen en de kloksnelheid is van belang. Maar stel de kloksnelheid ondergeschikt aan het aantal kernen. Liever een Octacore processor met "iets" lagere kloksnelheid, dan een dual/quadcore met een hoge kloksnelheid.

SSD en Hardeschijven: voor snel functioneren van je PC is het handig om je besturingssysteem op een SSD te hebben staan. Deze laad de programma's vele malen sneller en de computer hoeft "nauwelijks" meer na te denken. Je kunt je computer wel helemaal volstouwen met werkgeheugen (bijv 32gb) maar als je geen SSD hebt geinstalleerd ga je het effect nauwelijks merken doordat je hardeschijf de beperkende factor is. JE COMPUTER IS NOOIT SNELLER DAN ZIJN ZWAKSTE SCHAKEL. Voor opslag zou ik een gewone HDD gebruiken, 1 á 2 TB is wel voldoende en kost tegenwoordig ook de wereld niet meer.

Werkgeheugen en videokaart: Veel GB is altijd beter, maar let wel op de prijs en de prestaties in verhouding tot e rest van de PC. 2 - 3 GB is zat voor een videokaart en fotoshop, 8-16 GB werkgeheugen zal ook voldoende zijn.

Er zijn natuurlijk nog meer zaken waar je op zou kunnen letten, maar dit zijn de belangrijkste.
JD6930
Quote @inspecteurfendt:
Quote @JD6930:
office kun je zelf makkelijk installeren al weet ik zelf nog niet hoe.
Gewoon doen wat op de achterkant van de doos staat. Ik heb het onlangs nog moeten doen.

Wij hebben wel een office installatie pakketje met 3 licenties liggen maar dat is met DVD. Die hebben we er de afgelopen keren voor nodig gehad. Moet eerlijk zeggen dat ik nog niet gekeken heb of het ook zonder DVD kan met die licentie. Als dat niet kan kan mijn zwager hem wel van internet plukken zonder kosten.

Het registreren voor de garantie is een belangrijker punt. Dat moet wel snel gebeuren wil ik 3 jaar ipv 2 hebben maar is npg niet gelukt.
JD6930
Quote @ej-van-de-voort:
@JD6930

Dat is jou ervaring met acer,

Ieder zijn eigen ervaring natuurlijk. 😉 De een heeft er nu eenmaal betere ervaringen mee als de ander. Wij hebben ook een beeldscherm voor pc van Acer. Doet het ook goed.

Het is ook niet zo dat ik alles van Acer per direct als troep wil bestempelen want de eerste was ook gewoon goed op het accuslopen na dan. De laatste heb ik het eerste jaar op dat het toetsenbord wel eens haperde na ook geen problemen mee gehad maar de ellende die daarna kwam was niet bepaald goed voor de bloeddruk. Ik geloof ook dat het wss gewoon een maandag ochtend laptop is geweest maar drie keer 2 tot 4 weken kwijt voor reparatie en de eerste twee keer ondanks vele vervangingen het probleem nog niet opgelost en de derde keer ook pas na twee weken denk reactie dat ze hem daar hielden en ik m'n geld terug kreeg in combinatie met na weeeeken nog altijd geen reactie van het service team op mijn vraag( ook al is dat niet meer nodig) heeft mij doen besluiten voor een ander merk te kiezen. 😉

Ik weet dat die reactie misschien TE fel was over Acer maar wou alleen mijn ervaring met dat type Acer delen. Heb ook wel van meerdere gehoord die er niet super ervaring mee hebben.

Maar het blijft natuurlijk ieder voor zich. 😉

Ken ook iemand die slechte ervaringen met Samsung heeft maar heb zelf over het algemeen geen klachten op slechte accu's na. Foto's zijn van goede kwaliteit.
ej-van-de-voort
@JD6930

???????? dan snappen we mekaar
930triplemaaier
@inspecteurfendt bij product omschrijving staat dat er wel een sd kaart lezer op zit
930triplemaaier
@Boerenjongen16 bto heeft laptops waar menig gaming pc nog een puntje aan kan zuigen. Maar daar is de prijs dan ook na
inspecteurfendt
@930triplemaaier op de afbeelding zie ik ze niet. Of .heb ik het verward met een andere link. 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
37
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
17