Foto van: WaterDeutzer

JCB Verreiker

Foto’s
772
Video’s
7
Topics
6

Informatie over de JCB Verreiker

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Verreiker.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Verreiker, gezamenlijk zo&apos;n 32.200 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Supersterke machine die nooit stilstaat en zeer nuttig is in gelijk welk bedrijf en geen grote onderhoudsbehoeften nodig heeft.
Pluspunten
Zeer wendbaar en krachtig voor zijn afmetingen met een groot bereik voorwaarts.
Minpunten
Geen omkeerinrichting op de ventilator, dus redelijk vaak de radiator reinigen
Achteraanzicht
Zijaanzicht

Gebruikerservaring

Supersterke machine die nooit stilstaat en zeer nuttig is in gelijk welk bedrijf en geen grote onderhoudsbehoeften nodig heeft.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

JCB Verreiker - Start niet als hij warm is

Een kennis van mij heeft een verrijker en deze start koud zonder problemen. Maar als hij een half uur heeft gelopen start hij niet meer laat je hem afkoelen start hij direct.
Als je er een 2 de accu bij zet start hij ook wel.

16 reacties


JCB Verreiker - Verreiker vs Voorlader, wie wint?

Voor ons akker/vleesvee/loonbedrijf staan wij voor een keuze. Wij doen sinds enkele jaren balen halen in loonwerk en willen ons nu iets verder orienteren. Daarvoor zijn we erg benieuwd naar ervaringen en opmerkingen.

De term bodemverdichting wordt natuurlijk steeds belangrijker. Wat ons erg opvalt, is dat in de hele traject (gras/stro) wordt gekeken naar bodemverdichting, maar dit stopt bij het balen halen. Iets wat veel akkerbouwers ook stoort en onder andere daardoor steeds vaker kiezen voor het verhakselen (afgezien van organische stof).
Wij laden al jaren met een voorlader, maar ook een oude vrachtwagentrailer (ja wie niet?).

Dit willen we gaan veranderen. Maar dit valt niet mee om er in elke factor er op vooruit te gaan. Hoge brede banden willen we naartoe, wat resulteert dat we een laag minder kunnen laden. Dit nemen we dan op de koop toe, kwaliteit telt immers.

Grootste vraag is het laadvoertuig. We doen dit al jaren met een voorlader maar willen graag ook eens horen van anderen of een verreiker een goed alternatief is.
Een verreiker en gemiddelde voorlader trekker wegen hetzelfde.
Verreiker kan in hondegang rijden
Sneller werken

Verreiker op zo groot mogelijke banden met drukwissel systeem lijkt ons wel wat. De verreiker kunnen we op ons vleesveebedrijf tevens ook inzetten.

Nu is vooral de vraag, hoe gaat dit met het trekken van de wagens? Kan een verreiker dit hebben? Zoja, welke verreiker is hier het meest voor geschikt?
JCB viel ons oog op door de powershift transmissie

We horen het graag!

88 reacties


JCB Verreiker - Laadindictatie zelf maken op een jcb verreiker met geveerde boom

Ik heb een jcb verreiker met geveerde boom. De bedoeling is om vb aan de hefcilinder een drukmeter te plaatsen zodanig dat ik een indicatie heb om te weten hoeveel gewicht ik aan het laden ben. Is dat mogelijk of zijn er andere mogelijkheden? Ik hoor het graag.

14 reacties


JCB Verreiker - Mast/boom invetten

Voor een project ben ik op zoek naar een smeermiddel voor een glijvlak. Vereiste is dat het smeermiddel geen stof aantrekt, niet snel los laat/verouderd/beschadigd, waterdicht is (geen roestvorming op het onderliggende ijzer) en vooral ook goed smeert/glijdt.

Nu ben ik bekend met Waxoyl van JCB, dit wordt voorgeschreven als juiste smering voor de mast. Eenmaal op de mast gesmeerd vormt dit een soort van plastic coating.

Nu heb ik twee vragen aan jullie:
1. Waarmee wordt bij andere fabrikanten de mast ingevet?
2. Wie weet er (betere) alternatieven voor de Waxoyl van JCB?

B.v.d.

23 reacties


JCB Verreiker - 530-70 hydraulisch schema

Hallo,

Wij hebben thuis een verreiker jcb 530-70 bouwjaar 2003 gekocht. Nu heb ik geprobeert de bediening van de giek te veranderen, de parallelgeleiding werkt niet meer naar behoren.

Nu ben ik op zoek naar een hydraulisch schema. Ik heb het internet al afgespeurd maar ik kan nog geen nuttige informatie vinden. Heeft, of weet iemand van jullie een hydraulisch schema?

Groeten Harm

4 reacties


JCB Verreiker - gas kabel jcb 533-105

Bij onze verreiker is aan het gaspedaal vermoedelijk de gas kabel gebroken of uit zijn voering getrokken, weet er iemand hoe ik er aan kan geraken?

Langs onder zit de dieseltank, door de cabinevloer gaat niet.

5 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle JCB machines